Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

Daniela Karastoykova създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за печено червено зеле | #рецепта #рецепти #предястие #зеле #червенозеле #постно

Рецепта за печено червено зеле

Рецепта за печено червено зеле

Рецепта за печено червено зеле. Червено зеле с пармезан. Предястие с червено зеле и сметана.
Daniela Karastoykova създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за хрупкави кръгчета от чушки | #рецепта #рецепти #гарнитура #чушки #нафурна

Рецепта за хрупкави кръгчета от чушки

Рецепта за хрупкави кръгчета от чушки

Рецепта за хрупкави кръгчета от чушки. Лесна гарнитура с много подправки. Кръгчета от червени чушки на фурна.

image

#вино#фотоконкурс#месецнавлюбените

image

#шоколад#фотоконкурс#месецнавлюбените

image

СИРОПИРАНА БАНИЦА С ЛОКУМ


Продукти
1пакет фини точени кори за баклава на ФАМИЛИЯ
4 бр. яйца
1/2 ч.ч. брашно
2 1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. орехи
1 ч. л. бакпулвер
2 пакета локум /от този дългия, поединично опакован с вкус на ягода и стърготини кокос/
2 бр. ванилия
1/2 ч.ч. олио

Нарежете локума на малки парченца, а орехите счукайте. Можете и да смелите орехите, но е по-добре да ги счукате на дребно, за да се чувстват в плънката. Брашното, ½ чаена чаша от захарта, олиото, яйцата и бакпулвера се разбъркват до получаване на еднородна каша.
Навиване на баницата
Вземате един лист от точените кори, намазвате го навсякъде с част от сместа и върху него поставяте втори лист от корите.Вурху втория лист също намазвате с малко смес. Сместа с яйцата най-лесно можете да разнесете с четка, а ако нямате четка – направо с ръка. В тесния край на кората нареждате плътно парченца локум и част от смлените орехи, след което навивате на руло. Поставяте готовите рула плътно в предварително намазана с олио правоъгълна тава и печете в загрята на 180 градуса фурна, докато баницата придобие златист цвят.
След като баницата се изпече се нарязва на парченца.
От останалите две чаши захар, ванилията и три чаени чаши вода приготвяте захарен сироп, който слагате да заври, докато захарта се разтопи напълно. С горещия захарен сироп заливате изстиналата баница с локум и оставяте да поеме сиропа за 3-4 часа

Ако предпочитате не толкова сладка баница, може вместо две чаени чаши захар за захарния сироп да използвате по-малко количество захар!

image

СИРОПИРАНА БАНИЦА С ЛОКУМ


Продукти
1пакет фини точени кори за баклава на ФАМИЛИЯ
4 бр. яйца
1/2 ч.ч. брашно
2 1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. орехи
1 ч. л. бакпулвер
2 пакета локум /от този дългия, поединично опакован с вкус на ягода и стърготини кокос/
2 бр. ванилия
1/2 ч.ч. олио

Нарежете локума на малки парченца, а орехите счукайте. Можете и да смелите орехите, но е по-добре да ги счукате на дребно, за да се чувстват в плънката. Брашното, ½ чаена чаша от захарта, олиото, яйцата и бакпулвера се разбъркват до получаване на еднородна каша.
Навиване на баницата
Вземате един лист от точените кори, намазвате го навсякъде с част от сместа и върху него поставяте втори лист от корите.Вурху втория лист също намазвате с малко смес. Сместа с яйцата най-лесно можете да разнесете с четка, а ако нямате четка – направо с ръка. В тесния край на кората нареждате плътно парченца локум и част от смлените орехи, след което навивате на руло. Поставяте готовите рула плътно в предварително намазана с олио правоъгълна тава и печете в загрята на 180 градуса фурна, докато баницата придобие златист цвят.
След като баницата се изпече се нарязва на парченца.
От останалите две чаши захар, ванилията и три чаени чаши вода приготвяте захарен сироп, който слагате да заври, докато захарта се разтопи напълно. С горещия захарен сироп заливате изстиналата баница с локум и оставяте да поеме сиропа за 3-4 часа

Ако предпочитате не толкова сладка баница, може вместо две чаени чаши захар за захарния сироп да използвате по-малко количество захар!

image

СИРОПИРАНА БАНИЦА С ЛОКУМ


Продукти
1пакет фини точени кори за баклава на ФАМИЛИЯ
4 бр. яйца
1/2 ч.ч. брашно
2 1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. орехи
1 ч. л. бакпулвер
2 пакета локум /от този дългия, поединично опакован с вкус на ягода и стърготини кокос/
2 бр. ванилия
1/2 ч.ч. олио

Нарежете локума на малки парченца, а орехите счукайте. Можете и да смелите орехите, но е по-добре да ги счукате на дребно, за да се чувстват в плънката. Брашното, ½ чаена чаша от захарта, олиото, яйцата и бакпулвера се разбъркват до получаване на еднородна каша.
Навиване на баницата
Вземате един лист от точените кори, намазвате го навсякъде с част от сместа и върху него поставяте втори лист от корите.Вурху втория лист също намазвате с малко смес. Сместа с яйцата най-лесно можете да разнесете с четка, а ако нямате четка – направо с ръка. В тесния край на кората нареждате плътно парченца локум и част от смлените орехи, след което навивате на руло. Поставяте готовите рула плътно в предварително намазана с олио правоъгълна тава и печете в загрята на 180 градуса фурна, докато баницата придобие златист цвят.
След като баницата се изпече се нарязва на парченца.
От останалите две чаши захар, ванилията и три чаени чаши вода приготвяте захарен сироп, който слагате да заври, докато захарта се разтопи напълно. С горещия захарен сироп заливате изстиналата баница с локум и оставяте да поеме сиропа за 3-4 часа

Ако предпочитате не толкова сладка баница, може вместо две чаени чаши захар за захарния сироп да използвате по-малко количество захар!

image

СИРОПИРАНА БАНИЦА С ЛОКУМ
Продукти
1пакет фини точени кори за баклава на ФАМИЛИЯ
4 бр. яйца
1/2 ч.ч. брашно
2 1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. орехи
1 ч. л. бакпулвер
2 пакета локум /от този дългия, поединично опакован с вкус на ягода и стърготини кокос/
2 бр. ванилия
1/2 ч.ч. олио
Нарежете локума на малки парченца, а орехите счукайте. Можете и да смелите орехите, но е по-добре да ги счукате на дребно, за да се чувстват в плънката. Брашното, ½ чаена чаша от захарта, олиото, яйцата и бакпулвера се разбъркват до получаване на еднородна каша.
Навиване на баницата
Вземате един лист от точените кори, намазвате го навсякъде с част от сместа и върху него поставяте втори лист от корите.Вурху втория лист също намазвате с малко смес. Сместа с яйцата най-лесно можете да разнесете с четка, а ако нямате четка – направо с ръка. В тесния край на кората нареждате плътно парченца локум и част от смлените орехи, след което навивате на руло. Поставяте готовите рула плътно в предварително намазана с олио правоъгълна тава и печете в загрята на 180 градуса фурна, докато баницата придобие златист цвят.
След като баницата се изпече се нарязва на парченца.
От останалите две чаши захар, ванилията и три чаени чаши вода приготвяте захарен сироп, който слагате да заври, докато захарта се разтопи напълно. С горещия захарен сироп заливате изстиналата баница с локум и оставяте да поеме сиропа за 3-4 часа
Ако предпочитате не толкова сладка баница, може вместо две чаени чаши захар за захарния сироп да използвате по-малко количество захар!

#баница#сиропиранабаницаслокум#локум

image
image
image

Много лесен за приготвяне е този рибник.Готов е буквално за 20 минути.И няма как да е иначе,щом почти всички продукти са готови и има да се свари само един ориз.По принцип рибниците се приготвят с речна риба и спадат към обредните ястия,т.е. празнична кухня.Баба ми приготвяше такъв рибник.Но беше приготвен на фурна и рибата ставаше солена.Така приготвен на тиган всички продукти остават сочни,рибата не се изсушава,времето за готвене е по-кратко и става много,ама много вкусно.Ако обичате паеля(паейа),това ще ви хареса.

#rice​ #food​ #foodie​ #foodphotography​ #instafood​ #foodstagram​ #yummy​ #homemade​ #delicious​ #foodblogger​ #lunch​ #dinner​ #foodlover​ #healthyfood​ #tasty​ #cooking​ #fish​ #homecooking​ #foodgasm​ #arroz​ #foodiesofinstagram​ #instagood​ #инакраящипкасол​

Необходими продукти за 3-4 порции:
веяна скумрия
1 чч ориз
1 чч белени домати от консерва
олио
маслини
магданоз
лимон
1 стрък праз лук
няколко чери доматчета или 1 домат
2 бр дафинов лист
1/2 чк червен пипер
1/2 чл сол или на вкус

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg | Танцьори и стриптизьори за момински партита и шоу програми | Организация на ергенски партита | Моминско парти с подбрани локации, лимузини, танцьори, кетъринг и уникални шоу програми. | Организация на Фирмени партита и Корпоративни събития