Диетичен хляб
яйца - 4 бр.
сол - на вкус
оризово брашно - 120 г
ленено брашно - 1 с.л. с връх
овесени ядки - 1 с.л.
бакпулвер - 1 ч.л.
риган - 1 ч.л.
семена - за поръсване
В купа се разбиват яйцата с малко сол. Добавя се оризово брашно, след него брашното от ленено семе, риган и бакпулвер.
С вилица се разбърква добре и сипваме в правоъгълна тавичка (с размер 20х11 см). Отгоре се поръсва със семена.
Печем нашия диетичен хляб в загрята фурна на 180 градуса 20-30 минути, докато клечка, забита в тестото, не излезе суха.
Изважда се, охлажда се върху решетка,
Antonia
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?