Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

Master Chef създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за Пълнени домати | #домати #извара #чесън #пълненидомати #предястие #рецептапредястие #рецепта #рецепти #ястие #зеленчуци #безмесни

Рецепта за Пълнени домати

Рецепта за Пълнени домати

Рецепта за Пълнени домати. Необходими продукти и начин на приготвяне на Пълнени домати. Рецепта за безмесно предястие - Пълнени домати.
FilipinaTsoneva създаде рецепта / статия
4 год

Пиле-манджа | #ПИЛЕПОГРАДИНАРСКИ #ПИЛЕ #ЗЕЛЕНЧУЦИ #ГЪБИ #ГРАХ #КАРТОФИ #РЕЦЕПТА

Пиле-манджа

Пиле-манджа

Пиле-манджа.Пиле по градинарски
Памела М. създаде рецепта / статия
4 год

ДЕСЕРТ KINDER | #киндер #млечен #десерт #безбрашно #рецепта

ДЕСЕРТ KINDER

ДЕСЕРТ KINDER

ПУХКАВ МЛЕЧЕН ДЕСЕРТ KINDER БЕЗ БРАШНО С ВИСОКО СЪДЪРЖАНИЕ НА БЕЛТЪЧИНИ

Първото ми участие в #кулинаренконкурс е с Поширани круши в червено вино с мус от бял шоколад и бадемов кръмб ❤️

Необходими продукти за 2 порции:

2 средно големи круши
500 мл червено вино
1/2 ч.ч. кафява захар
1 ч.ч. вода
1 пръчка канела
1 ч.л. карамфил
1 с.л. ванилова есенция
За муса:

100 мл течна сладкарска сметана
100 г бял шоколад
1 с.л. крема сирене
1 с.л. пудра захар (ако сметаната е посладена не е необходима)
1 ч.л. ванилова есенция
За бадемовия кръмб:

20 г брашно от лимец
30 г. смлени бадеми
1 и 1/2 с.л. пудра захар
2 с.л. разтопено масло
Щипка сол
1 к.л. лимонова кора
За декорация:

3 бланширани бадема, потопени в бял шоколад
Редукция от червено вино
Прясна мента

Приготвяне или как се готви десертът:

Започвам с приготвянето на муса, като разтапям шоколада на водна баня. В него се потапят 3-те бадема за декорацията.
Сметаната се разбива с помощта на миксер, добавят се захарта, ванилията и крема сиренето. След това внимателно се смесват с шоколада, като се разбива бърка само с лъжица и плавни движения.
Готовият мус се прибира в хладилник.
За крушите: Виното, водата, захарта и подправките се поставят в тенджера и се оставят да заврят. През това време крушите се обелват и почистват от семките внимателно с помощта на лъжица, като се запазват цели. След като виното заври котлонът се намалява на средна степен и вътре се пускат крушите. Варят се около 20 мин. или докато омекнат, така че вилицата да влиза с лекота при обождане.
Приготвям бадемовия кръмб, като в купа смесвам брашното, бадемите, захарта и подправките.
Добавям маслото и разбърквам.
Получават се трохи, които се пекат върху хартия за печене в предварително загрята на 170 градуса фурна до златисто.
След като крушите са готови се вадят в чиния, а виното се оставя на ври, докато се редуцира и се получи гъст сос. В чиния поставям от бадемовия крамб, бадемите с шоколад, лъжица мус и сервирам крушите, поляти с винената редукция и малко прясна мента.

#фотоконкурс #конкурс #вино #шоколад #виноишоколад #круши #мус #бадем

image

Първото ми участие в #кулинаренконкурс е с Поширани круши в червено вино с мус от бял шоколад и бадемов кръмб ❤️

Необходими продукти за 2 порции:

2 средно големи круши
500 мл червено вино
1/2 ч.ч. кафява захар
1 ч.ч. вода
1 пръчка канела
1 ч.л. карамфил
1 с.л. ванилова есенция
За муса:

100 мл течна сладкарска сметана
100 г бял шоколад
1 с.л. крема сирене
1 с.л. пудра захар (ако сметаната е посладена не е необходима)
1 ч.л. ванилова есенция
За бадемовия кръмб:

20 г брашно от лимец
30 г. смлени бадеми
1 и 1/2 с.л. пудра захар
2 с.л. разтопено масло
Щипка сол
1 к.л. лимонова кора
За декорация:

3 бланширани бадема, потопени в бял шоколад
Редукция от червено вино
Прясна мента

Приготвяне или как се готви десертът:

Започвам с приготвянето на муса, като разтапям шоколада на водна баня. В него се потапят 3-те бадема за декорацията.
Сметаната се разбива с помощта на миксер, добавят се захарта, ванилията и крема сиренето. След това внимателно се смесват с шоколада, като се разбива бърка само с лъжица и плавни движения.
Готовият мус се прибира в хладилник.
За крушите: Виното, водата, захарта и подправките се поставят в тенджера и се оставят да заврят. През това време крушите се обелват и почистват от семките внимателно с помощта на лъжица, като се запазват цели. След като виното заври котлонът се намалява на средна степен и вътре се пускат крушите. Варят се около 20 мин. или докато омекнат, така че вилицата да влиза с лекота при обождане.
Приготвям бадемовия кръмб, като в купа смесвам брашното, бадемите, захарта и подправките.
Добавям маслото и разбърквам.
Получават се трохи, които се пекат върху хартия за печене в предварително загрята на 170 градуса фурна до златисто.
След като крушите са готови се вадят в чиния, а виното се оставя на ври, докато се редуцира и се получи гъст сос. В чиния поставям от бадемовия крамб, бадемите с шоколад, лъжица мус и сервирам крушите, поляти с винената редукция и малко прясна мента.

#фотоконкурс #конкурс #вино #шоколад #виноишоколад #круши #мус #бадем

image

Първото ми участие в #кулинаренконкурс е с Поширани круши в червено вино с мус от бял шоколад и бадемов кръмб ❤️

Необходими продукти за 2 порции:

2 средно големи круши
500 мл червено вино
1/2 ч.ч. кафява захар
1 ч.ч. вода
1 пръчка канела
1 ч.л. карамфил
1 с.л. ванилова есенция
За муса:

100 мл течна сладкарска сметана
100 г бял шоколад
1 с.л. крема сирене
1 с.л. пудра захар (ако сметаната е посладена не е необходима)
1 ч.л. ванилова есенция
За бадемовия кръмб:

20 г брашно от лимец
30 г. смлени бадеми
1 и 1/2 с.л. пудра захар
2 с.л. разтопено масло
Щипка сол
1 к.л. лимонова кора
За декорация:

3 бланширани бадема, потопени в бял шоколад
Редукция от червено вино
Прясна мента

Приготвяне или как се готви десертът:

Започвам с приготвянето на муса, като разтапям шоколада на водна баня. В него се потапят 3-те бадема за декорацията.
Сметаната се разбива с помощта на миксер, добавят се захарта, ванилията и крема сиренето. След това внимателно се смесват с шоколада, като се разбива бърка само с лъжица и плавни движения.
Готовият мус се прибира в хладилник.
За крушите: Виното, водата, захарта и подправките се поставят в тенджера и се оставят да заврят. През това време крушите се обелват и почистват от семките внимателно с помощта на лъжица, като се запазват цели. След като виното заври котлонът се намалява на средна степен и вътре се пускат крушите. Варят се около 20 мин. или докато омекнат, така че вилицата да влиза с лекота при обождане.
Приготвям бадемовия кръмб, като в купа смесвам брашното, бадемите, захарта и подправките.
Добавям маслото и разбърквам.
Получават се трохи, които се пекат върху хартия за печене в предварително загрята на 170 градуса фурна до златисто.
След като крушите са готови се вадят в чиния, а виното се оставя на ври, докато се редуцира и се получи гъст сос. В чиния поставям от бадемовия крамб, бадемите с шоколад, лъжица мус и сервирам крушите, поляти с винената редукция и малко прясна мента.

#фотоконкурс #конкурс #вино #шоколад #виноишоколад #круши #мус #бадем

image

Първото ми участие в #кулинаренконкурс е с Поширани круши в червено вино с мус от бял шоколад и бадемов кръмб ❤️

Необходими продукти за 2 порции:

2 средно големи круши
500 мл червено вино
1/2 ч.ч. кафява захар
1 ч.ч. вода
1 пръчка канела
1 ч.л. карамфил
1 с.л. ванилова есенция
За муса:

100 мл течна сладкарска сметана
100 г бял шоколад
1 с.л. крема сирене
1 с.л. пудра захар (ако сметаната е посладена не е необходима)
1 ч.л. ванилова есенция
За бадемовия кръмб:

20 г брашно от лимец
30 г. смлени бадеми
1 и 1/2 с.л. пудра захар
2 с.л. разтопено масло
Щипка сол
1 к.л. лимонова кора
За декорация:

3 бланширани бадема, потопени в бял шоколад
Редукция от червено вино
Прясна мента

Приготвяне или как се готви десертът:

Започвам с приготвянето на муса, като разтапям шоколада на водна баня. В него се потапят 3-те бадема за декорацията.
Сметаната се разбива с помощта на миксер, добавят се захарта, ванилията и крема сиренето. След това внимателно се смесват с шоколада, като се разбива бърка само с лъжица и плавни движения.
Готовият мус се прибира в хладилник.
За крушите: Виното, водата, захарта и подправките се поставят в тенджера и се оставят да заврят. През това време крушите се обелват и почистват от семките внимателно с помощта на лъжица, като се запазват цели. След като виното заври котлонът се намалява на средна степен и вътре се пускат крушите. Варят се около 20 мин. или докато омекнат, така че вилицата да влиза с лекота при обождане.
Приготвям бадемовия кръмб, като в купа смесвам брашното, бадемите, захарта и подправките.
Добавям маслото и разбърквам.
Получават се трохи, които се пекат върху хартия за печене в предварително загрята на 170 градуса фурна до златисто.
След като крушите са готови се вадят в чиния, а виното се оставя на ври, докато се редуцира и се получи гъст сос. В чиния поставям от бадемовия крамб, бадемите с шоколад, лъжица мус и сервирам крушите, поляти с винената редукция и малко прясна мента.

#фотоконкурс #конкурс #вино #шоколад #виноишоколад #круши #мус #бадем

image
image
image

На любовна тематика съм... А вие?
Шоколадов пудинг без глутен и захар ❤️

?Необходими продукти
✅1 л ядково мляко (или краве прясно)
✅100 мл кокосова сметана (или готварска)
✅100 г подсладител по избор
✅85 г царевично нишесте
✅30 г какао на прах
✅50 г черен шоколад
✅1 с.л. ванилова есенция
✅Щипка сол
✅Пресни плодове за декорация

?Начин на приготвяне
1️⃣В купа смесете нишестето, какаото и солта.
2️⃣Постепенно и при непрекъснато бъркане добавете млякото.
3️⃣С помощта на фина цедка, прецедете сместа в тенджера.
4️⃣Добавете подсладителя, кокосовата сметана и ванилията. Сложете на средна степен на котлона и бъркайте непрекъснато.
5️⃣Когато коремът започне да се сгъстява добавете шоколада и разбъркайте до пълното му разтапяне.
6️⃣Готовият пудинг насипете в купички и оставете да изстине на стайна температура, след което поставете в хладилник за няколко часа.
7️⃣Сервирайте с пресни плодове.

#фотоконкурс #вино #шоколад #виноишоколад #кулинаренконкурс #ягоди #пудинг #безглутен #беззахар

image

На любовна тематика съм... А вие?
Шоколадов пудинг без глутен и захар ❤️

?Необходими продукти
✅1 л ядково мляко (или краве прясно)
✅100 мл кокосова сметана (или готварска)
✅100 г подсладител по избор
✅85 г царевично нишесте
✅30 г какао на прах
✅50 г черен шоколад
✅1 с.л. ванилова есенция
✅Щипка сол
✅Пресни плодове за декорация

?Начин на приготвяне
1️⃣В купа смесете нишестето, какаото и солта.
2️⃣Постепенно и при непрекъснато бъркане добавете млякото.
3️⃣С помощта на фина цедка, прецедете сместа в тенджера.
4️⃣Добавете подсладителя, кокосовата сметана и ванилията. Сложете на средна степен на котлона и бъркайте непрекъснато.
5️⃣Когато коремът започне да се сгъстява добавете шоколада и разбъркайте до пълното му разтапяне.
6️⃣Готовият пудинг насипете в купички и оставете да изстине на стайна температура, след което поставете в хладилник за няколко часа.
7️⃣Сервирайте с пресни плодове.

#фотоконкурс #вино #шоколад #виноишоколад #кулинаренконкурс #ягоди #пудинг #безглутен #беззахар

image

На любовна тематика съм... А вие?
Шоколадов пудинг без глутен и захар ❤️

?Необходими продукти
✅1 л ядково мляко (или краве прясно)
✅100 мл кокосова сметана (или готварска)
✅100 г подсладител по избор
✅85 г царевично нишесте
✅30 г какао на прах
✅50 г черен шоколад
✅1 с.л. ванилова есенция
✅Щипка сол
✅Пресни плодове за декорация

?Начин на приготвяне
1️⃣В купа смесете нишестето, какаото и солта.
2️⃣Постепенно и при непрекъснато бъркане добавете млякото.
3️⃣С помощта на фина цедка, прецедете сместа в тенджера.
4️⃣Добавете подсладителя, кокосовата сметана и ванилията. Сложете на средна степен на котлона и бъркайте непрекъснато.
5️⃣Когато коремът започне да се сгъстява добавете шоколада и разбъркайте до пълното му разтапяне.
6️⃣Готовият пудинг насипете в купички и оставете да изстине на стайна температура, след което поставете в хладилник за няколко часа.
7️⃣Сервирайте с пресни плодове.

#фотоконкурс #вино #шоколад #виноишоколад #кулинаренконкурс #ягоди #пудинг #безглутен #беззахар

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg