Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

Вкусни пълнени тиквички.
За плънката:
✅кайма
✅зеленчуци
✅вътрешността на тиквичките
✅куркума
✅подправка за зеленчуци
Измиваме добре и издълбаваме вътрешността на тиквичките. Разрязваме на две. Издълбаните тиквички ги подсоляваме и слагаме малко мазнина, и слагаме да се пекат. През това време на тиган приготвяме плънката до готовност. След като са готови и тиквичките им слагаме плънката и запичаме за 5-10мин. Поръсваме с кашкавал/в моя случай със синьо сирене/. Добър апетит!?

image
Klimentina Koycheva създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за пица Куатро стаджоне | #пица #рецепта #куатростаджоне #тесто #шунка #гъби #домат

Рецепта за пица Куатро стаджоне

Рецепта за пица Куатро стаджоне

Предлагаме ви лесна рецета за пица Куатро стаджоне

image

Днес ще ви предложа един много вкусен вариант за приготвяне на свинско ? по идея на Пати Джинич

"Бавно свинско с мас и прясно мляко"
(Прясно мляко?!?Да,колкото и да е странно - много е вкусно)

Необходими продукти:
свински бут без кост - 800 г.
свинска мас - 1/2 ч.ч.
прясно мляко - 1/2 ч.ч.
чесън - 2 скилидки
кромид лук - 1/2 глава
дафинов лист - 1 бр.
сол
черен пипер

Ако ще го сервирате като мен,ще ви трябват още....

За пърленките:
брашно - 300 г.
хладка вода - 120 мл.
меко масло - 1 голяма с.л.
сол - 1 щипка
захар - 1 к.л.
олио - за намазване

За чесновия сос:
майонеза - 1/2 опаковка
кисело мляко (3,6%) - 1 кофичка
чесън - 2 скилидки
сол
червен пипер

Нарежете месото на хапки и го овкусете със сол и черен пипер на вкус.Разтопете свинската мас в тиган и прехвърлете хапките в нея.Запържете от всички страни до кафяво (отнема около 10 мин.)
В блендер пасирайте прясното мляко,чесъна и лука и
ги прехвърлете при месото.Добавете дафиновия лист,захлупете и гответе на слаб огън за около 1 час,като може да разбърквате от време на време.
Свинското можете да поднесете с различни гарнитури или да го използвате за направата на домашни бургери (за да бъде още по-изкушаващо можете да го залеете с мазнината от готвенето).
За пърленките смесете в купа брашното,солта и захарта.Прибавете маслото и започнете да замесвате тесто,като добавяте на части водата.Готовото тесто разделете на 4 топчици.Всяка топчица разточете,намажете с малко олио от двете страни и запечете на тиган (двустранно).
За соса смесете майонезата и киселото мляко.Добавете наситнения чесън и овкусете с малко сол и червен пипер.

image

Днес ще ви предложа един много вкусен вариант за приготвяне на свинско ? по идея на Пати Джинич

"Бавно свинско с мас и прясно мляко"
(Прясно мляко?!?Да,колкото и да е странно - много е вкусно)

Необходими продукти:
свински бут без кост - 800 г.
свинска мас - 1/2 ч.ч.
прясно мляко - 1/2 ч.ч.
чесън - 2 скилидки
кромид лук - 1/2 глава
дафинов лист - 1 бр.
сол
черен пипер

Ако ще го сервирате като мен,ще ви трябват още....

За пърленките:
брашно - 300 г.
хладка вода - 120 мл.
меко масло - 1 голяма с.л.
сол - 1 щипка
захар - 1 к.л.
олио - за намазване

За чесновия сос:
майонеза - 1/2 опаковка
кисело мляко (3,6%) - 1 кофичка
чесън - 2 скилидки
сол
червен пипер

Нарежете месото на хапки и го овкусете със сол и черен пипер на вкус.Разтопете свинската мас в тиган и прехвърлете хапките в нея.Запържете от всички страни до кафяво (отнема около 10 мин.)
В блендер пасирайте прясното мляко,чесъна и лука и
ги прехвърлете при месото.Добавете дафиновия лист,захлупете и гответе на слаб огън за около 1 час,като може да разбърквате от време на време.
Свинското можете да поднесете с различни гарнитури или да го използвате за направата на домашни бургери (за да бъде още по-изкушаващо можете да го залеете с мазнината от готвенето).
За пърленките смесете в купа брашното,солта и захарта.Прибавете маслото и започнете да замесвате тесто,като добавяте на части водата.Готовото тесто разделете на 4 топчици.Всяка топчица разточете,намажете с малко олио от двете страни и запечете на тиган (двустранно).
За соса смесете майонезата и киселото мляко.Добавете наситнения чесън и овкусете с малко сол и червен пипер.

image

Днес ще ви предложа един много вкусен вариант за приготвяне на свинско ? по идея на Пати Джинич

"Бавно свинско с мас и прясно мляко"
(Прясно мляко?!?Да,колкото и да е странно - много е вкусно)

Необходими продукти:
свински бут без кост - 800 г.
свинска мас - 1/2 ч.ч.
прясно мляко - 1/2 ч.ч.
чесън - 2 скилидки
кромид лук - 1/2 глава
дафинов лист - 1 бр.
сол
черен пипер

Ако ще го сервирате като мен,ще ви трябват още....

За пърленките:
брашно - 300 г.
хладка вода - 120 мл.
меко масло - 1 голяма с.л.
сол - 1 щипка
захар - 1 к.л.
олио - за намазване

За чесновия сос:
майонеза - 1/2 опаковка
кисело мляко (3,6%) - 1 кофичка
чесън - 2 скилидки
сол
червен пипер

Нарежете месото на хапки и го овкусете със сол и черен пипер на вкус.Разтопете свинската мас в тиган и прехвърлете хапките в нея.Запържете от всички страни до кафяво (отнема около 10 мин.)
В блендер пасирайте прясното мляко,чесъна и лука и
ги прехвърлете при месото.Добавете дафиновия лист,захлупете и гответе на слаб огън за около 1 час,като може да разбърквате от време на време.
Свинското можете да поднесете с различни гарнитури или да го използвате за направата на домашни бургери (за да бъде още по-изкушаващо можете да го залеете с мазнината от готвенето).
За пърленките смесете в купа брашното,солта и захарта.Прибавете маслото и започнете да замесвате тесто,като добавяте на части водата.Готовото тесто разделете на 4 топчици.Всяка топчица разточете,намажете с малко олио от двете страни и запечете на тиган (двустранно).
За соса смесете майонезата и киселото мляко.Добавете наситнения чесън и овкусете с малко сол и червен пипер.

image

Днес ще ви предложа един много вкусен вариант за приготвяне на свинско ? по идея на Пати Джинич

"Бавно свинско с мас и прясно мляко"
(Прясно мляко?!?Да,колкото и да е странно - много е вкусно)

Необходими продукти:
свински бут без кост - 800 г.
свинска мас - 1/2 ч.ч.
прясно мляко - 1/2 ч.ч.
чесън - 2 скилидки
кромид лук - 1/2 глава
дафинов лист - 1 бр.
сол
черен пипер

Ако ще го сервирате като мен,ще ви трябват още....

За пърленките:
брашно - 300 г.
хладка вода - 120 мл.
меко масло - 1 голяма с.л.
сол - 1 щипка
захар - 1 к.л.
олио - за намазване

За чесновия сос:
майонеза - 1/2 опаковка
кисело мляко (3,6%) - 1 кофичка
чесън - 2 скилидки
сол
червен пипер

Нарежете месото на хапки и го овкусете със сол и черен пипер на вкус.Разтопете свинската мас в тиган и прехвърлете хапките в нея.Запържете от всички страни до кафяво (отнема около 10 мин.)
В блендер пасирайте прясното мляко,чесъна и лука и
ги прехвърлете при месото.Добавете дафиновия лист,захлупете и гответе на слаб огън за около 1 час,като може да разбърквате от време на време.
Свинското можете да поднесете с различни гарнитури или да го използвате за направата на домашни бургери (за да бъде още по-изкушаващо можете да го залеете с мазнината от готвенето).
За пърленките смесете в купа брашното,солта и захарта.Прибавете маслото и започнете да замесвате тесто,като добавяте на части водата.Готовото тесто разделете на 4 топчици.Всяка топчица разточете,намажете с малко олио от двете страни и запечете на тиган (двустранно).
За соса смесете майонезата и киселото мляко.Добавете наситнения чесън и овкусете с малко сол и червен пипер.

image

Днес ще ви предложа един много вкусен вариант за приготвяне на свинско ? по идея на Пати Джинич

"Бавно свинско с мас и прясно мляко"
(Прясно мляко?!?Да,колкото и да е странно - много е вкусно)

Необходими продукти:
свински бут без кост - 800 г.
свинска мас - 1/2 ч.ч.
прясно мляко - 1/2 ч.ч.
чесън - 2 скилидки
кромид лук - 1/2 глава
дафинов лист - 1 бр.
сол
черен пипер

Ако ще го сервирате като мен,ще ви трябват още....

За пърленките:
брашно - 300 г.
хладка вода - 120 мл.
меко масло - 1 голяма с.л.
сол - 1 щипка
захар - 1 к.л.
олио - за намазване

За чесновия сос:
майонеза - 1/2 опаковка
кисело мляко (3,6%) - 1 кофичка
чесън - 2 скилидки
сол
червен пипер

Нарежете месото на хапки и го овкусете със сол и черен пипер на вкус.Разтопете свинската мас в тиган и прехвърлете хапките в нея.Запържете от всички страни до кафяво (отнема около 10 мин.)
В блендер пасирайте прясното мляко,чесъна и лука и
ги прехвърлете при месото.Добавете дафиновия лист,захлупете и гответе на слаб огън за около 1 час,като може да разбърквате от време на време.
Свинското можете да поднесете с различни гарнитури или да го използвате за направата на домашни бургери (за да бъде още по-изкушаващо можете да го залеете с мазнината от готвенето).
За пърленките смесете в купа брашното,солта и захарта.Прибавете маслото и започнете да замесвате тесто,като добавяте на части водата.Готовото тесто разделете на 4 топчици.Всяка топчица разточете,намажете с малко олио от двете страни и запечете на тиган (двустранно).
За соса смесете майонезата и киселото мляко.Добавете наситнения чесън и овкусете с малко сол и червен пипер.

image
image
image
image
Klimentina Koycheva създаде рецепта / статия
4 год

Видове обработка на месото и въздействие върху вкусовите му качества | #месо #обработка #вкус #качество #печене #варене #сотиране #пържене #кулинарнисъвети

Видове обработка на месото и въздействие върху вкусовите му качества

Видове обработка на месото и въздействие върху вкусовите му качества

Месото се подлага на най-различна обработка и резултатът е храни с разнообразни вкусови качества.

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg