Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.
Вкусни пълнени тиквички.
За плънката:
✅кайма
✅зеленчуци
✅вътрешността на тиквичките
✅куркума
✅подправка за зеленчуци
Измиваме добре и издълбаваме вътрешността на тиквичките. Разрязваме на две. Издълбаните тиквички ги подсоляваме и слагаме малко мазнина, и слагаме да се пекат. През това време на тиган приготвяме плънката до готовност. След като са готови и тиквичките им слагаме плънката и запичаме за 5-10мин. Поръсваме с кашкавал/в моя случай със синьо сирене/. Добър апетит!?
Днес ще ви предложа един много вкусен вариант за приготвяне на свинско ? по идея на Пати Джинич
"Бавно свинско с мас и прясно мляко"
(Прясно мляко?!?Да,колкото и да е странно - много е вкусно)
Необходими продукти:
свински бут без кост - 800 г.
свинска мас - 1/2 ч.ч.
прясно мляко - 1/2 ч.ч.
чесън - 2 скилидки
кромид лук - 1/2 глава
дафинов лист - 1 бр.
сол
черен пипер
Ако ще го сервирате като мен,ще ви трябват още....
За пърленките:
брашно - 300 г.
хладка вода - 120 мл.
меко масло - 1 голяма с.л.
сол - 1 щипка
захар - 1 к.л.
олио - за намазване
За чесновия сос:
майонеза - 1/2 опаковка
кисело мляко (3,6%) - 1 кофичка
чесън - 2 скилидки
сол
червен пипер
Нарежете месото на хапки и го овкусете със сол и черен пипер на вкус.Разтопете свинската мас в тиган и прехвърлете хапките в нея.Запържете от всички страни до кафяво (отнема около 10 мин.)
В блендер пасирайте прясното мляко,чесъна и лука и
ги прехвърлете при месото.Добавете дафиновия лист,захлупете и гответе на слаб огън за около 1 час,като може да разбърквате от време на време.
Свинското можете да поднесете с различни гарнитури или да го използвате за направата на домашни бургери (за да бъде още по-изкушаващо можете да го залеете с мазнината от готвенето).
За пърленките смесете в купа брашното,солта и захарта.Прибавете маслото и започнете да замесвате тесто,като добавяте на части водата.Готовото тесто разделете на 4 топчици.Всяка топчица разточете,намажете с малко олио от двете страни и запечете на тиган (двустранно).
За соса смесете майонезата и киселото мляко.Добавете наситнения чесън и овкусете с малко сол и червен пипер.
Днес ще ви предложа един много вкусен вариант за приготвяне на свинско ? по идея на Пати Джинич
"Бавно свинско с мас и прясно мляко"
(Прясно мляко?!?Да,колкото и да е странно - много е вкусно)
Необходими продукти:
свински бут без кост - 800 г.
свинска мас - 1/2 ч.ч.
прясно мляко - 1/2 ч.ч.
чесън - 2 скилидки
кромид лук - 1/2 глава
дафинов лист - 1 бр.
сол
черен пипер
Ако ще го сервирате като мен,ще ви трябват още....
За пърленките:
брашно - 300 г.
хладка вода - 120 мл.
меко масло - 1 голяма с.л.
сол - 1 щипка
захар - 1 к.л.
олио - за намазване
За чесновия сос:
майонеза - 1/2 опаковка
кисело мляко (3,6%) - 1 кофичка
чесън - 2 скилидки
сол
червен пипер
Нарежете месото на хапки и го овкусете със сол и черен пипер на вкус.Разтопете свинската мас в тиган и прехвърлете хапките в нея.Запържете от всички страни до кафяво (отнема около 10 мин.)
В блендер пасирайте прясното мляко,чесъна и лука и
ги прехвърлете при месото.Добавете дафиновия лист,захлупете и гответе на слаб огън за около 1 час,като може да разбърквате от време на време.
Свинското можете да поднесете с различни гарнитури или да го използвате за направата на домашни бургери (за да бъде още по-изкушаващо можете да го залеете с мазнината от готвенето).
За пърленките смесете в купа брашното,солта и захарта.Прибавете маслото и започнете да замесвате тесто,като добавяте на части водата.Готовото тесто разделете на 4 топчици.Всяка топчица разточете,намажете с малко олио от двете страни и запечете на тиган (двустранно).
За соса смесете майонезата и киселото мляко.Добавете наситнения чесън и овкусете с малко сол и червен пипер.
Днес ще ви предложа един много вкусен вариант за приготвяне на свинско ? по идея на Пати Джинич
"Бавно свинско с мас и прясно мляко"
(Прясно мляко?!?Да,колкото и да е странно - много е вкусно)
Необходими продукти:
свински бут без кост - 800 г.
свинска мас - 1/2 ч.ч.
прясно мляко - 1/2 ч.ч.
чесън - 2 скилидки
кромид лук - 1/2 глава
дафинов лист - 1 бр.
сол
черен пипер
Ако ще го сервирате като мен,ще ви трябват още....
За пърленките:
брашно - 300 г.
хладка вода - 120 мл.
меко масло - 1 голяма с.л.
сол - 1 щипка
захар - 1 к.л.
олио - за намазване
За чесновия сос:
майонеза - 1/2 опаковка
кисело мляко (3,6%) - 1 кофичка
чесън - 2 скилидки
сол
червен пипер
Нарежете месото на хапки и го овкусете със сол и черен пипер на вкус.Разтопете свинската мас в тиган и прехвърлете хапките в нея.Запържете от всички страни до кафяво (отнема около 10 мин.)
В блендер пасирайте прясното мляко,чесъна и лука и
ги прехвърлете при месото.Добавете дафиновия лист,захлупете и гответе на слаб огън за около 1 час,като може да разбърквате от време на време.
Свинското можете да поднесете с различни гарнитури или да го използвате за направата на домашни бургери (за да бъде още по-изкушаващо можете да го залеете с мазнината от готвенето).
За пърленките смесете в купа брашното,солта и захарта.Прибавете маслото и започнете да замесвате тесто,като добавяте на части водата.Готовото тесто разделете на 4 топчици.Всяка топчица разточете,намажете с малко олио от двете страни и запечете на тиган (двустранно).
За соса смесете майонезата и киселото мляко.Добавете наситнения чесън и овкусете с малко сол и червен пипер.
Днес ще ви предложа един много вкусен вариант за приготвяне на свинско ? по идея на Пати Джинич
"Бавно свинско с мас и прясно мляко"
(Прясно мляко?!?Да,колкото и да е странно - много е вкусно)
Необходими продукти:
свински бут без кост - 800 г.
свинска мас - 1/2 ч.ч.
прясно мляко - 1/2 ч.ч.
чесън - 2 скилидки
кромид лук - 1/2 глава
дафинов лист - 1 бр.
сол
черен пипер
Ако ще го сервирате като мен,ще ви трябват още....
За пърленките:
брашно - 300 г.
хладка вода - 120 мл.
меко масло - 1 голяма с.л.
сол - 1 щипка
захар - 1 к.л.
олио - за намазване
За чесновия сос:
майонеза - 1/2 опаковка
кисело мляко (3,6%) - 1 кофичка
чесън - 2 скилидки
сол
червен пипер
Нарежете месото на хапки и го овкусете със сол и черен пипер на вкус.Разтопете свинската мас в тиган и прехвърлете хапките в нея.Запържете от всички страни до кафяво (отнема около 10 мин.)
В блендер пасирайте прясното мляко,чесъна и лука и
ги прехвърлете при месото.Добавете дафиновия лист,захлупете и гответе на слаб огън за около 1 час,като може да разбърквате от време на време.
Свинското можете да поднесете с различни гарнитури или да го използвате за направата на домашни бургери (за да бъде още по-изкушаващо можете да го залеете с мазнината от готвенето).
За пърленките смесете в купа брашното,солта и захарта.Прибавете маслото и започнете да замесвате тесто,като добавяте на части водата.Готовото тесто разделете на 4 топчици.Всяка топчица разточете,намажете с малко олио от двете страни и запечете на тиган (двустранно).
За соса смесете майонезата и киселото мляко.Добавете наситнения чесън и овкусете с малко сол и червен пипер.
Днес ще ви предложа един много вкусен вариант за приготвяне на свинско ? по идея на Пати Джинич
"Бавно свинско с мас и прясно мляко"
(Прясно мляко?!?Да,колкото и да е странно - много е вкусно)
Необходими продукти:
свински бут без кост - 800 г.
свинска мас - 1/2 ч.ч.
прясно мляко - 1/2 ч.ч.
чесън - 2 скилидки
кромид лук - 1/2 глава
дафинов лист - 1 бр.
сол
черен пипер
Ако ще го сервирате като мен,ще ви трябват още....
За пърленките:
брашно - 300 г.
хладка вода - 120 мл.
меко масло - 1 голяма с.л.
сол - 1 щипка
захар - 1 к.л.
олио - за намазване
За чесновия сос:
майонеза - 1/2 опаковка
кисело мляко (3,6%) - 1 кофичка
чесън - 2 скилидки
сол
червен пипер
Нарежете месото на хапки и го овкусете със сол и черен пипер на вкус.Разтопете свинската мас в тиган и прехвърлете хапките в нея.Запържете от всички страни до кафяво (отнема около 10 мин.)
В блендер пасирайте прясното мляко,чесъна и лука и
ги прехвърлете при месото.Добавете дафиновия лист,захлупете и гответе на слаб огън за около 1 час,като може да разбърквате от време на време.
Свинското можете да поднесете с различни гарнитури или да го използвате за направата на домашни бургери (за да бъде още по-изкушаващо можете да го залеете с мазнината от готвенето).
За пърленките смесете в купа брашното,солта и захарта.Прибавете маслото и започнете да замесвате тесто,като добавяте на части водата.Готовото тесто разделете на 4 топчици.Всяка топчица разточете,намажете с малко олио от двете страни и запечете на тиган (двустранно).
За соса смесете майонезата и киселото мляко.Добавете наситнения чесън и овкусете с малко сол и червен пипер.
Видове обработка на месото и въздействие върху вкусовите му качества | #месо #обработка #вкус #качество #печене #варене #сотиране #пържене #кулинарнисъвети
Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg
Chef Mandja
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?