ГЮЗЛЕМИ
Продукти за тестото
400-450г. брашно
5г свежа мая
200 мл хладка вода
1/2ч.л. захар
1/2ч.л. сол
1-2 с.л. олио
Продукти за плънката
150 г сирене
краве масло
олио за изпичането
Замесваме глатко, нелепнещо тесто, което оставяме да почине около 30мин.
След това тестото се разделя на 8 къса, които оформяме на топки. Всяка топка се разточва на тънка кора, която поръсваме със сирене и разтопено масло. Сгъваме корите под формата на плик и изпичаме на сач или теган, зависи кой с какво разполага!
По желание готовите гюзлеми могат да се намажат с краве масло!
Chef Mandja
Моята баба често ги правеше. Характерни са за северна България и са прекрасни с домашно кисело мляко и са прекрасно мезе за тежко червено вино
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?