Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

Галя Атанасова създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за манджа с чушки и прясно мляко | #рецепта #лекавечеря #кашачушкиипрясномляко #лекоястиебезмесо #рецептаосновноястиебезмесо

Рецепта за манджа с чушки и прясно мляко

Рецепта за манджа с чушки и прясно мляко

Рецепта за манджа с чушки и прясно мляко
Рецепта от северна България за лека вечеря, с чушки и прясно мляко.
Рецепта за безместна манджа с чушки и прясно м

Моята къщичка за гъби и първите ми гъбки от #гъбенаградина

image
Галя Атанасова промени профилната си снимка
4 год

image

Момичета искаме да ви предложим една прекрасна група за Модерни дами
В нея ще намерите изключителни рецепти, съвети и др.
Може да дискутирате всичко свързано с кулинарията и да се забавлявате!

https://www.mandja.bg/Vkuhnqtanamodernatajena

В КУХНЯТА НА МОДЕРНАТА ЖЕНА
www.mandja.bg

В КУХНЯТА НА МОДЕРНАТА ЖЕНА

Споделяне на рецепти за начинаещи и запалени кулинари. <br>Тук можете да споделяте и откриете огромно разнообразие от рецепти, информация за особеностите на редица национални кухни, начини за употреба на подправки, впечатления от съдове и уреди за го

Всички знаем колко полезно е авокадото за нашето здраве! Благодарение на своята висока хранителна стойност, богата текстура и неутрален вкус, авокадото може да се добавя към всякакви видове ястия. То е основната съставка в едно от най-традиционните мексикански ястия – гуакамоле.
Научни изследвания показват, че редовната консумация на авокадо има редица ползи за здравето, затова авокадото стана част от менюто на моето семейство!
Ето и една бърза и лесна рецепта с авокадо! ?
А вие обичате ли авокадо и как го приготвяте?

ЗАПЕЧЕНО АВОКАДО С ЯЙЦЕ И КАШКАВАЛ И ДИП С АВОКАДО, СИРЕНЕ И ЧЕСЪН 

Продукти за запеченото авокадо 
1 бр. авокадо 
2 бр.яйца 
100 г кашкавал по избор 
10г краве масло 
1 щипка сол 
1 щипка черен и червен пипер 

Продукти за дипа 
1бр авокадо  
1 с.л. лимонов сок  
1 скилидка чесън  
80г сирене 
1 с.л. счукани орехи 
сол 

Приготвяне на запеченото авокадо 
Разрязваме авокадото на две равни половинки, издълбаваме част от него и счукваме яйцата вътре. Нарязваме малки парченца масло, които поставяме отгоре и поръсваме със сол. Настъргваме кашкавал и поръсваме с червен и черен пипер. 
Печем в предварително загрята на 200° фурна за около 20 мин. 

Приготвяне на дип от авокадо 
Изважда се вътрешността на авокадото и се смачква заедно с лимоновия сок на каша. 
Към авокадото се прибавя счуканата с малко сол скилидка чесън, предварително настърганото сирене и смлени орехи. 
Всичко се разбърква добре до получаване на еднородна смес.

image

И една рецепта за тези, които обичат да похапват малко по-различна баница! ?

БАНИЦА С ПИЛЕШКО МЕСО, ШУНКА И ЛУК
Пухкава, сочна и вкусна!

кори за баница - 1 пакет одрински
пилешко месо - 400 - 500 г.
шунка - 100 -150г.
бял лук - стар - 2 - 3 големи глави
яйца - 5 бр.
кисело мляко - 1 кофичка 2,2%
кашкавал - 200г.
сода бикарбонат - 1 ч.л.
газирана вода - 200 мл.
сол - 1 ч.л.
масло
олио

Бялото месо се сварява до готовност в подсолена водичка и се оставя настрани да изстива.
Лукът се измива добре, нарязва се на много ситно и се задушава в тиган . След като поомекне, към него се добавят нарязаните на кубчета пилешко месо и шунка, посолява се. След като се запържат се изваждат с решетъчна лъжица, за да се оцеди олиото и се поставят в отделен съд да изстиват.
Яйцата се разбиват в дълбок съд, добавя се киселото мляко, солта, содата бикарбонат, газираната вода и се разбърква добре сместа. Тази смес се разделя на две части. Към едната се прибавя изстиналият запържен лук с месото и настърганият кашкавал, а другата част остава за заливка на баницата.
Не добавяйте топлия задушен лук към сместа, защото това ще предизвиква сготвяне на яйцата в нея.
Тавата за баницата с месо се подмазва с олио (или се слага хартия за печене).

Корите се разтилат и баницата започва да се вие, като всяко листо се намазва с масло и в единия край се слага от сместа, след което то се навива на руло и се поставя в тавата. Процедурата се повтаря до запълване на тавата.

Наредената в тавата за печене вита баница се нарязва на парчета и се залива с частта отделена за заливане. На места отгоре слагаме парченца масло.

Пече се на 170-180° до готовност(около 35-40 минути).

Готовата баница, докато е топла се напръсква с вода, след което се покрива с кърпа да се задуши за малко.

image

Когато се говори за бисквитена торта, първото за, което се сещаме е онова вкусно, квадратно парче, но ако вложиме малко фантазия, обикновената бисквитена торта, може да изглежда превъзходно!
Много ще се радвам да споделите рецепти и снимки на вашите бисквитени торти! Защото съм сигурна, че почти няма жена, която да не е приготвяла тази вкусотия! ?

image

Когато се говори за бисквитена торта, първото за, което се сещаме е онова вкусно, квадратно парче, но ако вложиме малко фантазия, обикновената бисквитена торта, може да изглежда превъзходно!
Много ще се радвам да споделите рецепти и снимки на вашите бисквитени торти! Защото съм сигурна, че почти няма жена, която да не е приготвяла тази вкусотия! ?

image

Когато се говори за бисквитена торта, първото, за което се сещаме е онова вкусно, квадратно парче, но ако вложиме малко фантазия, обикновената бисквитена торта, може да изглежда превъзходно!
Много ще се радвам да споделите рецепти и снимки на вашите бисквитени торти! Защото съм сигурна, че почти няма жена, която да не е приготвяла тази вкусотия! ?

imageimage

Сладък следобед с "Панакота"

Необходими продукти:
прясно мляко - 100 мл.
течна сметана - 600 мл.
захар - 6 с.л.
ванилова захар - 1 пакетче
лимонова захар - 1 пакетче
кокосови стърготини - 1 пакетче
желатин - 10 г.
вода - 100 мл.

Накиснете желатина във водата и го оставете да набъбне,след това го разтворете на водна баня.
Смесете в тенджерка сметаната,захарта и млякото и сложете на котлона на среден огън,като разбърквате от време на време.Малко преди да заври добавете ваниловата и лимоновата захар.
Щом заври снемете от огъня и добавете сместа към желатина.Разбъркайте добре.
Оставете сместа да се охлади.
Поръсете дъната на формичките или чашките,които ще използвате с кокосови стърготини и разпределете панакотата в тях.
Оставете в хладилник за 2-3 часа.
По желание поднесете с топинг,поръска кокосови стърготини и листенца маточина.

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg