Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

Ако ви се хапва баница, но не желаете да месите, точите и завивате кори, тази рецепта е точно за вас!
Бързо и лесно! ?

БАНИЦА В КЕКСОВА ФОРМА 

Продукти 
1 пакет готови кори за баница (от 400 грама) 
4 яйца 
300 г. кисело мляко 
5 г. сода бикарбонат (1 ч. л.) 
5 г. сол (1 ч. л.) 
80 мл. олио 
300 г. сирене 
30-40 г. масло 
колбас /по желание/ 


Корите се изваждат от пакета. Отделят се 2 кори, които се постилат във форма за кекс предварително намазана с масло. Останалите кори се нарязват на ленти с дебелина около 1 сантиметър и се разбъркват, така че да няма слепени. Получава се голяма купчина ленти. 
В купа се разбъркват яйцата, киселото мляко с угасената сода в него, олиото, солта и сиренето. Нарязаните кори се смесват с яйчната смес и се разбъркват, така че да се овлажнят добре. Разбърква се с лъжица, за да се разделят слепени кори, ако има. 
По желание може да се добави и колбас! В случая аз съм добавила шунка, нарязана на дребни парченца. 
Цялата смес се изсипва в кексовата форма, отгоре се разпределя маслото, нарязано на малки парченца и се загъва със стърчащите краища на кората. 

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса (без вентилатор) за 40-45 минути. След като се извади от фурната се оставя във формата за 10-ина минути преди да се обърне.

image

Ако ви се хапва баница, но не желаете да месите, точите и завивате кори, тази рецепта е точно за вас!
Бързо и лесно! ?

БАНИЦА В КЕКСОВА ФОРМА 

Продукти 
1 пакет готови кори за баница (от 400 грама) 
4 яйца 
300 г. кисело мляко 
5 г. сода бикарбонат (1 ч. л.) 
5 г. сол (1 ч. л.) 
80 мл. олио 
300 г. сирене 
30-40 г. масло 
колбас /по желание/ 


Корите се изваждат от пакета. Отделят се 2 кори, които се постилат във форма за кекс предварително намазана с масло. Останалите кори се нарязват на ленти с дебелина около 1 сантиметър и се разбъркват, така че да няма слепени. Получава се голяма купчина ленти. 
В купа се разбъркват яйцата, киселото мляко с угасената сода в него, олиото, солта и сиренето. Нарязаните кори се смесват с яйчната смес и се разбъркват, така че да се овлажнят добре. Разбърква се с лъжица, за да се разделят слепени кори, ако има. 
По желание може да се добави и колбас! В случая аз съм добавила шунка, нарязана на дребни парченца. 
Цялата смес се изсипва в кексовата форма, отгоре се разпределя маслото, нарязано на малки парченца и се загъва със стърчащите краища на кората. 

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса (без вентилатор) за 40-45 минути. След като се извади от фурната се оставя във формата за 10-ина минути преди да се обърне.

image

Ако ви се хапва баница, но не желаете да месите, точите и завивате кори, тази рецепта е точно за вас!
Бързо и лесно! ?

БАНИЦА В КЕКСОВА ФОРМА 

Продукти 
1 пакет готови кори за баница (от 400 грама) 
4 яйца 
300 г. кисело мляко 
5 г. сода бикарбонат (1 ч. л.) 
5 г. сол (1 ч. л.) 
80 мл. олио 
300 г. сирене 
30-40 г. масло 
колбас /по желание/ 


Корите се изваждат от пакета. Отделят се 2 кори, които се постилат във форма за кекс предварително намазана с масло. Останалите кори се нарязват на ленти с дебелина около 1 сантиметър и се разбъркват, така че да няма слепени. Получава се голяма купчина ленти. 
В купа се разбъркват яйцата, киселото мляко с угасената сода в него, олиото, солта и сиренето. Нарязаните кори се смесват с яйчната смес и се разбъркват, така че да се овлажнят добре. Разбърква се с лъжица, за да се разделят слепени кори, ако има. 
По желание може да се добави и колбас! В случая аз съм добавила шунка, нарязана на дребни парченца. 
Цялата смес се изсипва в кексовата форма, отгоре се разпределя маслото, нарязано на малки парченца и се загъва със стърчащите краища на кората. 

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса (без вентилатор) за 40-45 минути. След като се извади от фурната се оставя във формата за 10-ина минути преди да се обърне.

image

Ако ви се хапва баница, но не желаете да месите, точите и завивате кори, тази рецепта е точно за вас!
Бързо и лесно! ?

БАНИЦА В КЕКСОВА ФОРМА 

Продукти 
1 пакет готови кори за баница (от 400 грама) 
4 яйца 
300 г. кисело мляко 
5 г. сода бикарбонат (1 ч. л.) 
5 г. сол (1 ч. л.) 
80 мл. олио 
300 г. сирене 
30-40 г. масло 
колбас /по желание/ 


Корите се изваждат от пакета. Отделят се 2 кори, които се постилат във форма за кекс предварително намазана с масло. Останалите кори се нарязват на ленти с дебелина около 1 сантиметър и се разбъркват, така че да няма слепени. Получава се голяма купчина ленти. 
В купа се разбъркват яйцата, киселото мляко с угасената сода в него, олиото, солта и сиренето. Нарязаните кори се смесват с яйчната смес и се разбъркват, така че да се овлажнят добре. Разбърква се с лъжица, за да се разделят слепени кори, ако има. 
По желание може да се добави и колбас! В случая аз съм добавила шунка, нарязана на дребни парченца. 
Цялата смес се изсипва в кексовата форма, отгоре се разпределя маслото, нарязано на малки парченца и се загъва със стърчащите краища на кората. 

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса (без вентилатор) за 40-45 минути. След като се извади от фурната се оставя във формата за 10-ина минути преди да се обърне.

image
image
image
Master Chef създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за Печен чесън и сирене Бри | #предястие #рецептапредястие #рецепта #рецепти #ястие #зеленчуци #безмесни #сиренебри #чесън #франзела

Рецепта за Печен чесън и сирене Бри

Рецепта за Печен чесън и сирене Бри

Рецепта за Печен чесън и сирене Бри. Необходими продукти и начин на приготвяне на Печен чесън. Рецепта за безмесно предястие - Печен чесън и сирене Бри.

Понякога се случва да ни остане изсъхнал кекс, курабийки, бисквити и други подобни. Ето един добър начин да бъдат оползотворени! ??

ДОМАШНИ БОНБОНИ

Продукти:

100 г масло
120 г пудра захар
100 г смлени орехи
1/2 ч.ч. прясно мляко
1 опаковка маслени бисквити (или изсъхнал кекс, курабийки, меденки и др.)
2 ч л. какао
1 ванилия
1 шоколад

Приготвяне:
В дълбока купа смесваме разтопеното масло, пудрата захар и млякото, след това се прибавят трохите кекс /смлените бисквити/, орехите, ванилията и какаото.
От сместа се оформят топчета, които поставяме за около 10 мин. в хладилника за да стегнат. След това всвко топче се овалва в разтопен с малко краве масло шоколад и последователно след това всяко топче овалваме в кокосови стърготини, настъргани орехи, пръчици или кой в каквото желае! ?
За по-загадъчен аромат, може да сложите в сместа, няколко капки ром или ароматно бренди.
Наредете бонбоните в подходящ поднос и ги оставете в хладилника за няколко часа да се стегнат.

Да ви е сладко!

image
Master Chef създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за Пастет с шунка | #шунка #майонеза #киселомляко #краставички #магданоз #предястие #рецептапредястие #рецепта #рецепти #ястие #зеленчуци #месни

Рецепта за Пастет с шунка

Рецепта за Пастет с шунка

Рецепта за Пастет с шунка. Необходими продукти и начин на приготвяне на Пастет с шунка. Рецепта за месно предястие.

БАНАНОВИ МЪФИНИ 

Продукти 
брашно: 1 1/2 чаена чаша 
банан: 2 броя 
ванилии: 2 броя 
захар: 1 чаена чаша 
олио: 1/2 чаена чаша 
кисело мляко: 1/2 чаена чаша 
яйца: 1 брой 
бакпулвер: 2 чаени лъжици 
шоколад 

Първо се пресяват брашното и бакпулвера. След това в купа, с помощта на вилица, тел за бъркане, или най-добре с миксер разбийте яйцето и захарта и добавете останалите течни съставки – олиото и киселото мляко. Към така получената смес малко по малко, при непрекъснато бъркане добавете брашното. Накрая добавете и смачканите банани и ванилията и разбъркайте, но не с миксера, а с лъжица. 
Ако обичате шоколад, може да нарежете на малки парченца един шоколад и да го добавите към сместа! 
Изсипете сместа за банановите мъфини във формичките за мъфини. Ако ползвате силиконова форма за мъфини, може след като леко намазните отделните гнезда изсипете директно сместа, като тя трябва да е ¾ от обема. Ако ползвате тефлонова форма за мъфини с отделени гнезда, то сложете във всяко гнездо по една хартийка за мъфини и отново пълнете на ¾ от обема, тъй като при печене банановите мъфини ще се надигнат и ако сместа е повече няма да могат да се изпекат. 
Печете мъфините на предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20-25 минути. Преди да извадите мъфините от фурната ги бучнете с клечка за зъби, за да проверите дали са изпечени. Ако клечката остане суха, то може да извадите мъфините с банан от фурната. 
Украсата е по желание! 
ДА ВИ Е СЛАДКО! 

image

БАНАНОВИ ПАЛАЧИНКИ 

Необходими продукти 
4 яйца 
2 банана 
240 мл прясно мляко 
250 г брашно 
1 пак. ванилова захар 
1/4 ч.л. канела 
мазнина за пържене 

Разделяме жълтъците от белтъците в две сухи купи. Разбиваме с миксер белтъците на пухкав сняг. В друг съд пасираме бананите с около 50 мл прясно мляко. 
Към купата с жълтъците добавяме брашното, разбъркваме с помощта на шпатула. Поръсваме с ваниловата захар и канелата. Разбъркваме отново, като добавяме банановата каша и останалата част от прясното мляко. 
Разбиваме с миксер, докато се получи хомогенна смес, след което прехвърляме и белтъците. Отново разбъркваме. 
Изпичаме палачинките за по 1-2 мин. от всяка страна, като поставяме по малка част от сместа в намазнен и сгорещен тиган. 
Поднасяме топли с мармалад, шоколад или според вкуса на всеки! ?

image

ШОКОЛАДОВ ФЪЧ

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 чаени чаши брашно
1 чаена чаша захар
20г. какао на д-р Йоткер
1 кофичка кисело мляко
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
1/2 чаена чаша олио
2 ванилии

за сиропа: 1 кафена чаша захар
1 чаена чаша вода

за заливката : 1 кафена чаша захар
1 кафена чаша прясно мляко
1 /2 пакетче масло /от малките/
5 супени лъжици какао

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбъркват се хубаво с лъжица пресятото брашно, захарта и пресятото какао. Добавя се млякото със сложената в него сода, накрая олиото и ванилията. Разбърква се с миксер и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса около 40-45 минути или докато пробвайки с клечка, изваждайки я тя е суха.
Като изстине хубаво се нарязва на парчета в тавичката и се залива с горещия сироп . Оставя се да престои докато сладкишът поеме хубаво сиропа. Приготвя се заливка от останалите продукти и сладкишът се залива с нея.
Украса по желание!

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg