Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

Daniela Karastoykova създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за крем супа от печен карфиол | #рецепта #рецепти #супа #кремсупа #карфиол #крутони #зеленуци

Рецепта за крем супа от печен карфиол

Рецепта за крем супа от печен карфиол

Рецепта за крем супа от печен карфиол. Зеленчукова супа с лек кокосов вкус. Супа от печен карфиол.

Домашни телешки бургери

Необходими продукти:

За питките:
брашно - 2 ч.ч.
прясна мая - 1/2 кубче
хладка вода - 3/4 ч.ч.
сол - 1 щипка
стрити люти чушки - 1 ч.л.

За пълнежа:
кромид лук - 1 голяма глава
захар - 1 ч.л.
масло - 1 ч.л.

телешка кайма - 500 г.
кашкавал - 100 г.
сол
черен пипер
стрити люти чушки
масло - 3 с.л.

яйца - 4 бр.
кисели краставички - 5-6 бр.

За соса:
майонеза - 1/2 кофичка
горчица - 2 с.л.
зелени чушки - 1 бр.
чесън - 2 скилидки

Разтворете маята във водата и я оставете да се активира.Пресейте брашното,добавете солта,стритите люти чушки и маята и замесете тесто.Оставете го да втасва за 1 час и го разделете на 4 топки.Подредете ги на разстояние в тавичка покрита с хартия за печене и ги оставете да втасат за още 30 мин.След това ги изпечете на 180° за 25 мин.
Нарежете лука на шайби и го изпечете на грил тиган с 1 ч.л. масло и поръсен с 1 ч.л. захар.
В същия тиган запечете скилидките чесън и нарязаната на едро чушка.
За соса пасирайте майонезата,горчицата и запечените чушка и чесън.
Изпържете яйцата (на очи).Нарежете краставичките на лентички.
Смесете каймата с рендосания кашкавал.Овкусете със сол,черен пипер и стрити люти чушки.Оформете 4 бургера и ги запечете в 3-4 с.л. масло.
Сглобяване:
Разрежете всяка питка на две и намажете от соса.Върху основата сложете лука,отгоре кюфтето,киселите краставички,1 яйце и захлупете.
Поднесете с кисела краставичка.

image

Свети Трифоний,
Да се свети името ти!
Да дариш лозята с много чепки, че да има какво да поглъщаме в радост и мъка, против грип, стрес, за и против либоф, че и хей така за разнообразие и от сабалем
Ха, наздраве - пардон - Добро ви утро и честит празник

image

Усмихната нова седмица приятели ☺️ до финала на кулинарния ни конкурс остават 2 седмици ? побързайте, гответе и с рецепти и снимки ни засипете ❗❤️ ? повече за него на следния линк https://www.mandja.bg/read-blog/462

КУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА РЕЦЕПТА И ФОТОКУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА СНИМКА НА ЯСТИЕ 01.2021 г.
www.mandja.bg

КУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА РЕЦЕПТА И ФОТОКУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА СНИМКА НА ЯСТИЕ 01.2021 г.

УЧАСТВАЙТЕ В ДВАТА НИ КОНКУРСА. КУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА РЕЦЕПТА И ФОТОКУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА СНИМКА НА ЯСТИЕ . Тема на конкурсите - „МЕСЕЦ НА ВЛЮБЕНИТЕ“ - 01.2021 г.

Сочна Маринована печена патица с медена глазура
#фотоконкурс #патица #глазура #вино #мед #кулинаренконкурс #печенапатица #червеновино #маринована #марината #патешко

image

image
Христина Петрова промени корицата на профила си
4 год

image
Христина Петрова промени профилната си снимка
4 год

image

Ръчно изработени шоколадови веган бонбони без захар ???

?Необходими продукти:
✅50 г кокосово масло
✅20 г пълномаслено какао на прах
✅30 г подсладител по избор (аз използвах кокосова захар)
✅1 ч.л. екстракт от ванилия
✅Щипка сол

✅За млечен вариант:
Намалаете какаото на 10 г и добавете
✅10 г кокосово мляко на прах (или обикновено сухо мляко, ако не спазвате веган режим)

?От тази рецепта се получават 15 шоколадови бонбона (или 100 грама шоколад)

?Начин на приготвяне:
1️⃣Сложете маслото в голяма огнеупорна купа и стопете на водна баня (водата не трябва да завира);
2️⃣Към разтопеното масло добавете сухото мляко (ако правите млечни бонбони) и с помощта на тел бъркайте до пълното му разтваряне; 3️⃣Добавете какаото, подсладителя, ванилията и солта и разбъркайте, докато се получи гладка смес. Ако използвате кокосова захар, имайте предвид, че тя не се разтваря до край;
4️⃣Изсипете шоколада в силиконови форми за бонбони и оставете за около 2 часа в хладилник;
5️⃣Извадете от формата и сервирайте.

image

Ръчно изработени шоколадови веган бонбони без захар ???

?Необходими продукти:
✅50 г кокосово масло
✅20 г пълномаслено какао на прах
✅30 г подсладител по избор (аз използвах кокосова захар)
✅1 ч.л. екстракт от ванилия
✅Щипка сол

✅За млечен вариант:
Намалаете какаото на 10 г и добавете
✅10 г кокосово мляко на прах (или обикновено сухо мляко, ако не спазвате веган режим)

?От тази рецепта се получават 15 шоколадови бонбона (или 100 грама шоколад)

?Начин на приготвяне:
1️⃣Сложете маслото в голяма огнеупорна купа и стопете на водна баня (водата не трябва да завира);
2️⃣Към разтопеното масло добавете сухото мляко (ако правите млечни бонбони) и с помощта на тел бъркайте до пълното му разтваряне; 3️⃣Добавете какаото, подсладителя, ванилията и солта и разбъркайте, докато се получи гладка смес. Ако използвате кокосова захар, имайте предвид, че тя не се разтваря до край;
4️⃣Изсипете шоколада в силиконови форми за бонбони и оставете за около 2 часа в хладилник;
5️⃣Извадете от формата и сервирайте.

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg | Танцьори и стриптизьори за момински партита и шоу програми | Организация на ергенски партита | Моминско парти с подбрани локации, лимузини, танцьори, кетъринг и уникални шоу програми. | Организация на Фирмени партита и Корпоративни събития