Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

FilipinaTsoneva създаде рецепта / статия
4 год

ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА ПО СЕЛСКИ | #пилешки дробчета #дробчетапоселски #дробчетанатиган #рецепта

ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА ПО СЕЛСКИ

ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА ПО СЕЛСКИ

ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА ПО СЕЛСКИ.ПЪРЖЕНИ ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА ПО СЕЛСКИ С ГЪБИ, ПЕЧЕНИ ЧУШКИ, ДОМАТЕНО ПЮРЕ И ЛУК

image

#фотоконкурс #шоколад
#меденкиLove

image
FilipinaTsoneva създаде рецепта / статия
4 год

СВИНСКА КАВЪРМА С ГЪБИ И ПРАЗ ЛУК | #свинскакавърма #свинскомесо #картофенопюре #рецепта

СВИНСКА КАВЪРМА С ГЪБИ И ПРАЗ ЛУК

СВИНСКА КАВЪРМА С ГЪБИ И ПРАЗ ЛУК

СВИНСКА КАВЪРМА С ГЪБИ И ПРАЗ ЛУК .СВИНСКА КАВЪРМА С ГЪБИ И ПРАЗ ЛУК В ТЕНДЖЕРА ПОНЕСЕНА ВЪРХУ КАРТОФЕНО ПЮРЕ

#Кремпита
Крем пита на Катето Евро

Продукти:

3 яйца (отделят се два жълтъка за крема)

1/2 пакетче амонячна сода

1/2 кг брашно

4-5 суп.л. масло

1 яйце с 2 белтъка

1 кафяна ч. захар

За крема:

1 л прясно мляко

5 с.л. брашно

125 г масло

2 жълтъка

1 1/2 ч.ч. захар

анилия

Приготвяне:
Омесвате тесто от посочените продукти и го разпределяте на 3 топки.

Оставяте го да почине 15 минути и след това разточвате с точилка кръгъл блат с дебелина около половин сантиметър.

Печете около 15-20 мин на 170 градуса.

Изпичате и трите блата и се заемате с крема: смесвате брашното със захарта, разбитите жълтъци и малко от топлото мляко. Слагате останалото мляко да заври, след което на тънка струйка прибавяте горната смес и бъркате до сгъстяване. Към горещия крем прибавяте мекото масло и ванилията, и разбърквате хубаво.
След като редувате блат, крем, блат, крем, завършвате с блат и поръсвате с пудра захар.

image

Шоколадов чийзкейк без печене
#шоколад #чийзкейк
За бисквитената основа:

250 гр шоколадови бисквити;
100 гр краве масло.
За крема:

200 гр крем сирене;
300 гр млечен шоколад;
200 мл сладкарска сметана;
4 жълтъка;
4 с.л. кристална захар
8 с.л. пудра захар;
3 с.л. бренди;
кората на 1 портокал.
В блендер натрошаваме бисквитите и ги пресипваме в купа. Заливаме ги с разтопеното краве масло и объркваме с лъжица, за да се разнесе маслото и да се поеме равномерно от бисквитените трохи.
Намазваме с масло тортена форма с падащо дъно и насипваме бисквитените трохи вътре. Притискаме силно с ръка, за да оформим стабилна основа и стени за кейка, Прибираме в хладилника за 15 минути, за да охлади маслото и да се стегне бисквитения блат.
В дълбока купа смесваме крем сиренето, пудрата захар, 1 с.л. бренди и портокаловата кора. С помощта на телена бъркалка за яйца разбъркваме, за да се разтвори захарта. Насипваме /на части и при непрекъснато объркване/ стопения на водна баня шоколад и отново объркваме сместа до хомогенност.
На водна баня поставяме купа с леко разбитите жълтъци и кристалната захар. Добавяме останалите 2 с.л. бренди и енергично бъркаме с тел за яйца, докато сместа започне да се сгъстява. Оставяме да се охлади и насипваме при шоколадия крем, след което хубаво объркваме.
В друга купа с миксер разбиваме сметаната до меки връхчета. Насипваме я на части при шоколадовия крем и объркваме със силиконова шпатула, докато се поеме цялото количество.
Получения крем насипваме в тортената форма върху охладената бисквитена основа и заглаждаме с обратната страна на мокра лъжица. Оставяме тортата да пренощува в хладилника, за да се стегне крема.
На следващия ден внимателно минаваме с нож по стените на тортената форма, разкопчаваме я и освобождаваме тортата. С приплъзване я прехвърляме в подходяща чиния. Декорираме с шоколадови капчици и зрънца нар, чиято киселост и тръпчивост контрастират на сладостта на шоколада.
http://www.cookingfriends.net/....chocolate-cake?fbcli

Много шоколадова торта :)
www.cookingfriends.net

Много шоколадова торта :)

Много шоколадова торта :)

#фотоконкурс#вино#шоколад#виноишоколад#кулинаренконкурс
#салатацвеклоиризотосчервеновино#чесън#червенлук#лимон#сваренориз#морков#

image
FilipinaTsoneva създаде рецепта / статия
4 год

ДОМАШНА ЯХНИЯ ОТ ПИЛЕ С КАРТОФИ | #яхния #пилескартофи #рецепта #класическа

ДОМАШНА ЯХНИЯ ОТ ПИЛЕ С КАРТОФИ

ДОМАШНА ЯХНИЯ ОТ ПИЛЕ С КАРТОФИ

ДОМАШНА ЯХНИЯ ОТ ПИЛЕ С КАРТОФИ.КЛАСИЧЕСКА ДОМАШНА ЯХНИЯ ОТ ПИЛЕ С КАРТОФИ, ЧУШКИ И ДОМАТЕНО ПЮРЕ

БАНИЦА В КЕКСОВА ФОРМА

Продукти
1 пакет готови кори за баница (от 400 грама)
4 яйца
300 г. кисело мляко
5 г. сода бикарбонат (1 ч. л.)
5 г. сол (1 ч. л.)
80 мл. олио
300 г. сирене
30-40 г. масло
колбас /по желание/


Корите се изваждат от пакета. Отделят се 2 кори, които се постилат във форма за кекс предварително намазана с масло. Останалите кори се нарязват на ленти с дебелина около 1 сантиметър и се разбъркват, така че да няма слепени. Получава се голяма купчина ленти.
В купа се разбъркват яйцата, киселото мляко с угасената сода в него, олиото, солта и сиренето. Нарязаните кори се смесват с яйчната смес и се разбъркват, така че да се овлажнят добре. Разбърква се с лъжица, за да се разделят слепени кори, ако има.
По желание може да се добави и колбас! В случая аз съм добавила шунка, нарязана на дребни парченца.
Цялата смес се изсипва в кексовата форма, отгоре се разпределя маслото, нарязано на малки парченца и се загъва със стърчащите краища на кората.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса (без вентилатор) за 40-45 минути. След като се извади от фурната се оставя във формата за 10-ина минути преди да се обърне.

image

БАНИЦА В КЕКСОВА ФОРМА

Продукти
1 пакет готови кори за баница (от 400 грама)
4 яйца
300 г. кисело мляко
5 г. сода бикарбонат (1 ч. л.)
5 г. сол (1 ч. л.)
80 мл. олио
300 г. сирене
30-40 г. масло
колбас /по желание/


Корите се изваждат от пакета. Отделят се 2 кори, които се постилат във форма за кекс предварително намазана с масло. Останалите кори се нарязват на ленти с дебелина около 1 сантиметър и се разбъркват, така че да няма слепени. Получава се голяма купчина ленти.
В купа се разбъркват яйцата, киселото мляко с угасената сода в него, олиото, солта и сиренето. Нарязаните кори се смесват с яйчната смес и се разбъркват, така че да се овлажнят добре. Разбърква се с лъжица, за да се разделят слепени кори, ако има.
По желание може да се добави и колбас! В случая аз съм добавила шунка, нарязана на дребни парченца.
Цялата смес се изсипва в кексовата форма, отгоре се разпределя маслото, нарязано на малки парченца и се загъва със стърчащите краища на кората.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса (без вентилатор) за 40-45 минути. След като се извади от фурната се оставя във формата за 10-ина минути преди да се обърне.

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg