Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

Master Chef създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за Гъбен пастет с Тофу | #гъби #босилек #тофу #бренди #масло #пастет #гъбенпастет #предястие #рецептапредястие #рецепта #рецепти #ястие #зеленчуци #тиквички #безмесни

Рецепта за Гъбен пастет с Тофу

Рецепта за Гъбен пастет с Тофу

Рецепта за Гъбен пастет с Тофу. Необходими продукти и начин на приготвяне на Гъбен пастет с Тофу. Рецепта за безмесно предястие с гъби и Тофу.
FilipinaTsoneva създаде рецепта / статия
4 год

Чудесна яхния от печено говеждо и зеленчуци | #яхния #говеждо #зеленчуци

Чудесна яхния от печено говеждо и зеленчуци

Чудесна яхния от печено говеждо и зеленчуци

Яхния от печено говеждо и зеленчуци.Насладете се на тази чудесна яхния,от печено говеждо със зеленчуци!

Печено пиленце с бира и зеленчуци
#печенопиле #зеленчуци #бира
Продукти
1 цяло пиле
1/2 кенче бира
2-3 картофа
1-2 моркова
гъби
чушки
зехтин
сол, черен пипер, червен пипер, мащерка
Начин на приготвяте:
Забърквате подправките със зехтин , намазвате хубаво пиленцето за приятно загарче. редите около него зеленчуците , овкусявате и тях с подправки заливате всичко с бира и пъхате във загрята фурна на 180 градуса до готовност на зеленчуците и прекрасен златен загар на пиленцето.
Да ви е сладко!

image
4 год - Youtube

Видео Рецепта за Супа моркови. Необходими продукти и начин на приготвяне на Супа моркови. Рецепта за безмесна супа с моркови.
#супа #супи #безмеснисупи #безмесо #рецептасупа #супениястия #зеленчуци #безмесни #чорба #рецептисупи #ястие #безмесноястие #зеленчуковасупа #видеорецепта

Питката на свекървата

Продукти:
1 яйце+1 белтък(запазваме жълтъка за намазване)
100мл.топло мляко
100мл.топла вода
90мл.разтопено масло
Брашно около 400гр (аз слагам на око, по време на месенето, тестото не трябва да е лепкаво)
1 лъжица оцет или водка
1 чаена лъжица захар
1 супена лъжица сол
1 пакетче суха мая.

Начин на приготвяне:
В дълбока купа слагаме яйцето и жълтъка, добавяме солта, захар, лъжица оцет или водка, добавяме 100мл.топло мляко, половината брашно и разбъркваме. Добавяме разтворената в топла вода мая и останалото брашно.
Замесваме, докато тестото стане меко, не трябва да лепне и оставяме да почине за 1 час на топло, за да втаса. Тестото трябва да се вдигне до два пъти от първоначалният си размер.
След като втаса го размесваме отново и го разделяме на 6 равни топки и оставяме една по-голяма. Размесваме още веднъж всяко топче и ги нареждаме в крайщата на намазнена тава(тъй като топчетата са малки, оставете място от ръба на тавата) Седмото топче размесваме и разделяме на три равни части, разстиляме ги, за да можем да сглобим малка плитка, поставяме я в средата и оставяме за още час да втаса пак. През това време загрявате фурната на 200 градуса, аз пека на горен и долен реотан, без вентилатор. Намазвате питката с останалият жълтък и вкарвате да се печв, намаля се фурната на 170 градуса.
Принципно 30 минути за печене са достатъчно, като извадите питката тествайте с клечка за зъни или дървено шишче, като набоцкате не трябва да остава тесто по клечката.
Рецептата научих от свекърва си, да ви е сладко!

image

image

Апетитни ребърца на фурна с гарнитура от печени зеленчуци
#ребърца #зеленчуци
Необходими продукти за печените свински ребърца:
2,400 кг охладени свински ребърца;
За маринатата:
1 с.л. течен мед;
2 с.л. соев сос;
2 ч.л. сос Уорчестър;
100 мл зехтин;
2 ч.л. черен пипер;
1 ч.л. лют червен пипер;
сол на вкус.
Стъпките по приготвянето на апетитните ребърца са следните:
В купичка смесваме всички съставки на ароматната марината и ги разбъркваме добре.
Ребърцата се осоляват на вкус и с помощта на четка се намазват с маринатата и от двете страни. Нареждаме ги в подходяща тава, застлана с хартия за печене и покриваме с фолио.
Фурната се загрява на 200 градуса и ребърцата се пекат 1 час и 30 минути. След като ги извадим от фурната, отстраняваме фолиото и допичаме по още 15 минутки от всяка страна, докато станат златистокафяви.
Оставяме ги да си починат 5-10 минутки, преди да ги нарежем. Запечените ребърца се сервират толпи с гарнитура от вкусните печени зеленчуци.
Зеленчуците може да приготвите успоредно с ребърцата, ако фурната ви позволява да печете на няколко нива. Но спокойно може да приготвите първо тях, тъй като са еднакво вкусни топли, на стайна температура или студени. Приготвени по този начин стават пристрастяващо вкусни. От добавения балсамов оцет се карамелизират и леко сладнят, а мащерката им придава чудесен аромат.
Необходими продукти за печените зеленчуци:
2 бр. малки тиквички;
3 бр. червени чушки;
6 бр. средно големи моркова;
2 големи глави червен лук;
100 мл олио (или зехтин)
3 с.л. балсамов оцет;
2 с.л. мащерка;
1 ч.л. черен пипер
сол на вкус.
За поръсване на зеленчуците:
1/3 връзка наситнен пресен магданоз;
Стъпките по приготвянето на печените зеленчуци са следните:
Измиваме зеленчуците, обелваме лука от люспите. Режем тиквичките и чушките на парченца, а морковите на пръчици. Разполовяваме лука, след което всяка половинка разрязваме на четири.
Смесваме зеленчуците в тава, върху хартия за печене. Заливаме ги с олиото (или зехтина), балсамовия оцет, поръсваме с мащерката, черения пипер и сол на вкус. Объркваме хубаво с ръце, за да се овкусят равномерно. Разстиламе ги на един пласт в тавата.
Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато омекнат, а лука започне да се карамелизира (около 1 час).
Източник: http://www.cookingfriends.net/....oven-baked-ribs-bals

#Сиренки
Продукти:
1 ч.ч кисело мляко
1 ч.л. сода
1 яйце
5 супени лъжици зехтин
2 ч.ч брашно
200 г сирене
60 г. масло
червен пипер
чубрица
Начин на приготвяне :
В купа изсипвате киселото мляко, добавете содата и разбърквате. След това добавете олиото, брашното, сиренето, яйцето, чубрицата и червения пипер. Разбъркайте добре и в тавичка послана с хартия за печене поставете с помощта на две лъжици от сместа и оформете като топче. Може също да ги изсипете във формички за мъфини. Преди да ги сложите във фурната им слагате на всяка сиренка от горе по парченце масло
Печете на 200° в предварително загрята фурна около 20 - 25 минути.

ХЛЕБЧЕ С ДИП ОТ АВОКАДО И ЗАБУЛЕНО ЯЙЦЕ
#АВОКАДО #ЗАБУЛЕНОЯЙЦЕ #ХЛЕБЧЕ #фитнесрецепта
За приготвянето на дипа са ви необходими:
1 авокадо (150 г)
1 супена лъжица фина извара без бучки (40 г)
1 малка глава лук
1 скилидка чесън
няколко чери доматчета
шепа пресен кориандър или магданоз
сол, подправки и сок от лайм на вкус
За приготвянето на забуленото яйце са ви необходими:
2 яйца
1 л вода
10 мл оцет
За приготвянето на хлебчето са ви необходими:
2 филийки хляб
зехтин
кориандър или магданоз
зеленчуци
сол и подправки за овкусяване
Начин на приготвяне:
Започнете с приготвянето на дипа – пригответе си узряло авокадо, което разрежете по дължина, обелете и отстранете костилката. С вилица намачкайте авокадото в купа и добавете ситно нарязания лук, доматчетата и надробената скилидка чесън. След това добавете изварата, разбъркайте всичко добре и подправете с сок от лайм, сол и черен пипер. Накрая добавете и нарязания кориандър. Продължете с приготвянето на забуленото яйце. Загрейте водата с оцета почти до завиране. Докато разбърквате (например с голяма лъжица) счупете яйцето във водата от възможно най-ниска височина. След това го оставете да се свари за 3-4 минути. Пригответе всяко едно яйце поотделно.Междувременно в тиган с малко зехтин запечете хляба от двете страни до златисто. След това върху все още топлия хляб намажете дипа от авокадо и отгоре поставете яйцето, което може да овкусите с черен пипер и сол или да украсите с нарязан кориандър
Източник: https://gymbeam.bg/blog/fitnes....-recepta-hlebche-dip

Фитнес рецепта: Хлебче с дип от авокадо и забулено яйце - GymBeam Blog
gymbeam.bg

Фитнес рецепта: Хлебче с дип от авокадо и забулено яйце - GymBeam Blog

Пригответе хрупкавo препеченo хлeбче със забулено яйце и дип от авокадо. Насладете се на тази симфония от вкусове от комфорта на вашия дом!

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg