Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

ХЛЕБЧЕ С ДИП ОТ АВОКАДО И ЗАБУЛЕНО ЯЙЦЕ
#АВОКАДО #ЗАБУЛЕНОЯЙЦЕ #ХЛЕБЧЕ #фитнесрецепта
За приготвянето на дипа са ви необходими:
1 авокадо (150 г)
1 супена лъжица фина извара без бучки (40 г)
1 малка глава лук
1 скилидка чесън
няколко чери доматчета
шепа пресен кориандър или магданоз
сол, подправки и сок от лайм на вкус
За приготвянето на забуленото яйце са ви необходими:
2 яйца
1 л вода
10 мл оцет
За приготвянето на хлебчето са ви необходими:
2 филийки хляб
зехтин
кориандър или магданоз
зеленчуци
сол и подправки за овкусяване
Начин на приготвяне:
Започнете с приготвянето на дипа – пригответе си узряло авокадо, което разрежете по дължина, обелете и отстранете костилката. С вилица намачкайте авокадото в купа и добавете ситно нарязания лук, доматчетата и надробената скилидка чесън. След това добавете изварата, разбъркайте всичко добре и подправете с сок от лайм, сол и черен пипер. Накрая добавете и нарязания кориандър. Продължете с приготвянето на забуленото яйце. Загрейте водата с оцета почти до завиране. Докато разбърквате (например с голяма лъжица) счупете яйцето във водата от възможно най-ниска височина. След това го оставете да се свари за 3-4 минути. Пригответе всяко едно яйце поотделно.Междувременно в тиган с малко зехтин запечете хляба от двете страни до златисто. След това върху все още топлия хляб намажете дипа от авокадо и отгоре поставете яйцето, което може да овкусите с черен пипер и сол или да украсите с нарязан кориандър
Източник: https://gymbeam.bg/blog/fitnes....-recepta-hlebche-dip

Фитнес рецепта: Хлебче с дип от авокадо и забулено яйце - GymBeam Blog
gymbeam.bg

Фитнес рецепта: Хлебче с дип от авокадо и забулено яйце - GymBeam Blog

Пригответе хрупкавo препеченo хлeбче със забулено яйце и дип от авокадо. Насладете се на тази симфония от вкусове от комфорта на вашия дом!
Master Chef създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за Вкусни "купчинки" | #гъби #патладжан #чушки #босилек #моцарела #чедър #предястие #рецептапредястие #рецепта #рецепти #ястие #зеленчуци #тиквички #безмесни

Рецепта за Вкусни "купчинки"

Рецепта за Вкусни "купчинки"

Рецепта за Вкусни "купчинки". Необходими продукти и начин на приготвяне на Вкусни "купчинки". Рецепта за безмесно предястие - Вкусни "купчинки".
Master Chef създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за Варени тиквички | #предястие #рецептапредястие #рецепта #рецепти #ястие #зеленчуци #тиквички #безмесни

Рецепта за Варени тиквички

Рецепта за Варени тиквички

Рецепта за Варени тиквички. Необходими продукти и начин на приготвяне на Варени тиквички. Рецепта за безмесно предястие с тиквички.
Master Chef създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за Бързи картофи с кренвирши | #кренвирши #картофи #домати #кашкавал #предястие #рецептапредястие #рецепта #рецепти #ястие #зеленчуци

Рецепта за Бързи картофи с кренвирши

Рецепта за Бързи картофи с кренвирши

Рецепта за Бързи картофи с кренвирши. Необходими продукти и начин на приготвяне на Бързи картофи с кренвирши. Рецепта за месно предястие с картофи.

Маслена питка
#масленик

Продукти:
250 мл прясно мляко
40 гр мая
1 с.л. захар
2 с.л. свинска мас
1 с.л. оцет
2 яйца
около 1 кг брашно
за плънката:
150- 200 гр краве сирене
50 гр свинска мас, разтопена
2-3 с.л. олио
за отгоре:
2 жълтъка
2 с.л. олио
1 с.л. свинска мас
сусам за поръсване
Приготвяне:
Направете закваска от маята, захарта, прясното мляко и около 1 чаша от брашното.
Получава се по- гъста смес от тази за палачинки, оставете на страни да втаса за 10 - 15 минути.
Пресейте брашното, прибавете солта, разтопената мас, оцета, яйцата и закваската /след като е престояла/. Замесете меко тесто и го оставете да втаса докато удвои обема си. Разделете на дванадесет равни топки.
Всяка топка разточете на тънък лист /около 5 мм/ и намажете с разтопена мас и олио, поръсете със сирене, прегънете на две и навийте като фунийка.
Намаслете тава /диаметър 30 см/ със свинска мас и поставете фунийките в нея с върховете към средата и широката част към стените на тавата. Една от топките заделете за средата на питката, оформете я като топка.
Покрийте с хавлиена кърпа и оставете да втаса още веднъж за около 30 - 40 минути.
Разбийте жълтъците с олиото и свинската мас. След като масленика втаса, намажете със сместа и поръсете със сусам. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна + вентилатор за около 15 - 20 минути, след това намалете градусите на 175- 180 и печете до готовност . След като се изпече, извадете и поставете върху метална решетка, напръскайте с вода /сложете малко вода в шепа и напръскайте с бързи движения на пръстите/. Покрийте с хавлиена кърпа и оставете да изстине, но не напълно. Хубаво е да се консумира, докато е още топла- като всяка питка.
Източник:https://www.gabrielatsulin.com..../2014/01/blog-post_1

Master Chef създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за Бърз пастет без месо | #пастет #рецептапастет #безмесенпастет #постенпастет #предястие #рецептапредястие #рецепта #рецепти #ястие #зеленчуци #безмесни

Рецепта за Бърз пастет без месо

Рецепта за Бърз пастет без месо

Рецепта за Бърз пастет без месо. Необходими продукти и начин на приготвяне на Бърз пастет. Рецепта за безмесно предястие - Бърз пастет.

Тутманик без месене
#тутманик #безмесене
Продукти:
400 гр.кис.мляко
1/2 ч.л.сода
1 ч.л.сол
4 яйца
1 ч.от 200 мл.олио
300 гр.сирене
4 ч.ч.от 200 мл.брашно
10 гр.прясна мая,или 1/2 п.суха
В купа смесете млякото и содата да шупне. Добавете маята,яйцата и олиото,разбъркайте с тел,добавете пресятото брашно и солта. Разбъркайте до хомогенност,накрая добавете натрошеното сирене и разбъркайте с шпатула. Изсипете сместа във форма,загладете сместа и поръсете със семена. Печете
в загрята фурна на 200° и изпечете до суха клечка.

Приятели, споделяйте линковете на конкурсните рецепти в социалните мрежи
Поканете приятелите си да се включат при нас в любимата ни Mandja.com и да гласуват за вас и за нещата, които им харесат

Протеинов чийзкейк с горски плодове и привкус на портокал
#протейнов #чиизкейк #горски плодове
Продукти:
за блатовете:
65 грама сурови бадеми
30 грама кокосово брашно
50 грама кисело мляко
30 грама еритритол
1,5 яйца
30 грама краве масло
3 грама бакпулвер
бадемова течна есенция
портокалови корички
60 грама краве масло
за крема:
600 грама скир
60 грама еритритол
замразени горски плодове
портокалови корички
Приготвяне:
Смелете суровите бадеми в блендер до образуването на брашно.
Разбийте яйцата в миксер, като по време на разбиването трябва да добавите и еритритола. След това добавете маслото, киселото мляко и есенцията.
Накрая добавете сухите съставки - бадемовото брашно, кокосовото брашно и бакпулвера.
Сложете хартия за печене в голямата тава на фурната и изсипете сместа.
Разпределете равномерно и загладете.
Печете на 180 градуса, на средно ниво, за около 20 минути.
Проверявайте за готовност с клечка за зъби.
След това извадете блата от фурната и оставете да изстине.
Натрошете го и го смесете с разтопеното краве масло и портокаловите корички.
Изсипете трохите, които са се образували в кръгла тава със свалящ се ринг.
Тавичката, която използвах аз е с диаметър 20 сантиметра.
Притиснете трохите така, че да се образува блат.
Смесете скира с еритритола и разбъркайте добре до образуването на хомогенна смес.
Изсипете сместа върху блата и загладете.
Сложете в хладилник за една нощ.
Декорирайте със замразени горски плодове и портокалови корички.
Внимателно отстранете ринга.
Приятен апетит!
Източник:https://www.gabrielatsulin.com..../2020/01/blog-post_5

Gabriela Tsulin - Food Blogger & Food Photographer: Протеинов чийзкейк с горски плодове и привкус на портокал
www.gabrielatsulin.com

Gabriela Tsulin - Food Blogger & Food Photographer: Протеинов чийзкейк с горски плодове и привкус на портокал

www.gabrielatsulin.com

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg