Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

image
Master Chef създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за Сладкиш с моркови, лимец и шоколад | #десерт #шоколад #шоколадовдесерт #моркови #яйца #канела #орехи #портокал #кулинаренконкурс #фотоконкурс #конкурсзарецепта #конкурсзаснимка #кулинарнакупа #мастършеф #мастершеф #готварскиконкурс #конкурсзаястие #месецвлюбени

Рецепта за Сладкиш с моркови, лимец и шоколад

Рецепта за Сладкиш с моркови, лимец и шоколад

Рецепта за Сладкиш с моркови, лимец и шоколад. Рецепта участваща в кулинарен конкурс "Месец на влюбените". Рецепта за десерт - Сладкиш с моркови.

Рецепта за Пилешки шницел, леко ястие с пилешко месо. Необходими продукти и начин на приготвяне.
https://www.mandja.bg/movies/watch/38/

#пилешкишницел #пилешкомесо #шницели #рецепта #кулинарнирецепти #манджа #рецепти #готвене #готвач #видеорецепта

Рецепта за Пилешки шницел
www.mandja.bg

Рецепта за Пилешки шницел

Рецепта за Пилешки шницел, леко ястие с пилешко месо. Необходими продукти и начин на приготвяне.
Master Chef създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за Тюрлю гювеч | #гювеч #глиненогърне #рецептагювеч #безмесниястия #основниястия #рецептиястия #зеленчуци #чесън #лук #патладжан #тиквичка

Рецепта за Тюрлю гювеч

Рецепта за Тюрлю гювеч

Рецепта за Тюрлю гювеч. Необходими продукти и начин на приготвяне на Тюрлю гювеч. Рецепта за безмесно ястие - Тюрлю гювеч.

УСУКАНА МАСЛЕНИЦА

Искам да споделя тази рецепта за усукана масленица, която съм научила от една моя леля. Масленицата се получава невероятно вкусна, топи се в устата и е с толкова много конци!

Продукти

За маята:
100 мл. прясно мляко
1 кубче жива мая
1 ч.л. захар
За тестото:
1, 300-1,400кг. брашно
400мл. прясно мляко
3 яйца + един белтък /жълтъкът остава за намазване/
3 с.л. кисело мляко
4 с.л. олио
1 с.л. сол
400гр. сирене
Мазнина за намазване на корите-олио, краве масло и мас се смесват по равни части в купичка, мазнината да бъде затоплена

Замесва се средно меко тесто, което се оставя да втаса. След това разделяме тестото на четири топки, всяка топка оформяме на кръгла кора. Редим корите една върху друга като между всяка кора намазваме обилно с мазнините и поръсваме със сирене. На последната кора не слагаме нищо.
Така наредените кори разрязваме на три. На всяка една от трите части правим прорез по дължина в средата, без да стигаме до края. Усукваме всяка една част. Усуканите части ги редим под формата на охльов в тава.
Оставяме да втаса втори път.
След като втаса намазваме масленицата с разбит жълтък, малко олио и малко прясно мляко.
Печем на 180° за около 45мин.

Искам да отбележа че в случая съм използвала тава с диаметър 33см, ако искате много висока масленица използвайте по-дълбока тава с диаметър около 28см.

ДА ВИ Е СЛАДКО!

ПО РЕЦЕПТА НА МИМА ДИМИТРОВА!

image

УСУКАНА МАСЛЕНИЦА

Искам да споделя тази рецепта за усукана масленица, която съм научила от една моя леля. Масленицата се получава невероятно вкусна, топи се в устата и е с толкова много конци!

Продукти

За маята:
100 мл. прясно мляко
1 кубче жива мая
1 ч.л. захар
За тестото:
1, 300-1,400кг. брашно
400мл. прясно мляко
3 яйца + един белтък /жълтъкът остава за намазване/
3 с.л. кисело мляко
4 с.л. олио
1 с.л. сол
400гр. сирене
Мазнина за намазване на корите-олио, краве масло и мас се смесват по равни части в купичка, мазнината да бъде затоплена

Замесва се средно меко тесто, което се оставя да втаса. След това разделяме тестото на четири топки, всяка топка оформяме на кръгла кора. Редим корите една върху друга като между всяка кора намазваме обилно с мазнините и поръсваме със сирене. На последната кора не слагаме нищо.
Така наредените кори разрязваме на три. На всяка една от трите части правим прорез по дължина в средата, без да стигаме до края. Усукваме всяка една част. Усуканите части ги редим под формата на охльов в тава.
Оставяме да втаса втори път.
След като втаса намазваме масленицата с разбит жълтък, малко олио и малко прясно мляко.
Печем на 180° за около 45мин.

Искам да отбележа че в случая съм използвала тава с диаметър 33см, ако искате много висока масленица използвайте по-дълбока тава с диаметър около 28см.

ДА ВИ Е СЛАДКО!

ПО РЕЦЕПТА НА МИМА ДИМИТРОВА!

image

УСУКАНА МАСЛЕНИЦА

Искам да споделя тази рецепта за усукана масленица, която съм научила от една моя леля. Масленицата се получава невероятно вкусна, топи се в устата и е с толкова много конци!

Продукти

За маята:
100 мл. прясно мляко
1 кубче жива мая
1 ч.л. захар
За тестото:
1, 300-1,400кг. брашно
400мл. прясно мляко
3 яйца + един белтък /жълтъкът остава за намазване/
3 с.л. кисело мляко
4 с.л. олио
1 с.л. сол
400гр. сирене
Мазнина за намазване на корите-олио, краве масло и мас се смесват по равни части в купичка, мазнината да бъде затоплена

Замесва се средно меко тесто, което се оставя да втаса. След това разделяме тестото на четири топки, всяка топка оформяме на кръгла кора. Редим корите една върху друга като между всяка кора намазваме обилно с мазнините и поръсваме със сирене. На последната кора не слагаме нищо.
Така наредените кори разрязваме на три. На всяка една от трите части правим прорез по дължина в средата, без да стигаме до края. Усукваме всяка една част. Усуканите части ги редим под формата на охльов в тава.
Оставяме да втаса втори път.
След като втаса намазваме масленицата с разбит жълтък, малко олио и малко прясно мляко.
Печем на 180° за около 45мин.

Искам да отбележа че в случая съм използвала тава с диаметър 33см, ако искате много висока масленица използвайте по-дълбока тава с диаметър около 28см.

ДА ВИ Е СЛАДКО!

ПО РЕЦЕПТА НА МИМА ДИМИТРОВА!

image

УСУКАНА МАСЛЕНИЦА
Искам да споделя тази рецепта за усукана масленица, която съм научила от една моя леля. Масленицата се получава невероятно вкусна, топи се в устата и е с толкова много конци!
Продукти
За маята:
100 мл. прясно мляко
1 кубче жива мая
1 ч.л. захар
За тестото:
1, 300-1,400кг. брашно
400мл. прясно мляко
3 яйца + един белтък /жълтъкът остава за намазване/
3 с.л. кисело мляко
4 с.л. олио
1 с.л. сол
400гр. сирене
Мазнина за намазване на корите-олио, краве масло и мас се смесват по равни части в купичка, мазнината да бъде затоплена
Замесва се средно меко тесто, което се оставя да втаса. След това разделяме тестото на четири топки, всяка топка оформяме на кръгла кора. Редим корите една върху друга като между всяка кора намазваме обилно с мазнините и поръсваме със сирене. На последната кора не слагаме нищо.
Така наредените кори разрязваме на три. На всяка една от трите части правим прорез по дължина в средата, без да стигаме до края. Усукваме всяка една част. Усуканите части ги редим под формата на охльов в тава.
Оставяме да втаса втори път.
След като втаса намазваме масленицата с разбит жълтък, малко олио и малко прясно мляко.
Печем на 180° за около 45мин.
Искам да отбележа че в случая съм използвала тава с диаметър 33см, ако искате много висока масленица използвайте по-дълбока тава с диаметър около 28см.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
ПО РЕЦЕПТА НА ГОЛЯМАТА МАЙСТОРКА НА ПОГАЧИ - МИМА ДИМИТРОВА!

image
image
image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg