Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

Flor2inspire промени профилната си снимка
4 год

image
Flor2inspire промени профилната си снимка
4 год

image

image

#Тарт "Татен" с праскови
4 големи праскови
160 г захар
30 г краве масло
2 с. л. лимонов сок
за тестото:
200 г брашно
100 г краве масло
4 с. л. пудра захар
2–3 с. л. студена вода
1 стрък розмарин
1 ванилия
за гарниране:
ванилов сладолед
Начин на приготвяне:
Розмаринът се наситнява и заедно с брашното, маслото (трябва да е студено), пудрата захар и ванилията за тестото се разбиват в блендер, докато се получат трохи. Налива се водата и отново се разбива. От тестото се оформя топка и се оставя се в хладилник да стегне за около 15 минути.
Прасковите се разрязват се надве и после на лодки. Почистват се от костилката.
Захарта се загрява до получаване на карамел, прибавя се маслото, разбърква се, слагат се прасковите и лимоновият сок. Оставят се няколко минути, докато карамелът хубаво ги обгърне.
Подреждат се във форма за тарт, като ветрило. Отгоре се налива и карамелът от съда.
Тестото се разточва върху набрашнен плот, с малко по-голям диаметър от формата за печене, сгъва се на четири, за да се пренесе по-лесно, и се поставя върху карамелените праскови. Подравнява се с шпатула и краищата леко се притискат с пръсти надолу. Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 35 минути.
Когато е готов, се оставя във формата за 10–15 минути да почине и се обръща. Нарязва се на триъгълни парчета и се поднася със сладолед.
По лесен вариант за тестото, който също е изпробван е със готово бутер тесто.
#Татен #праскови

image

Макарони Болонезе
Продукти:
макарони 300 гр
кайма 500 гр
доматено пюре 50 гр
гъби
черен пипер, сол, риган, кимион на вкус
кашкавал
вино-30 мл
морков
лук
зехтин/олио
Начин на приготвяне:
Сварявате макароните. За соса: задушавате лука с моркова в мазнина, прибавяте каймата да стане на трохи . Прибавяте гъбите и доматено пюре, виното и подправките оставате да къкри до готовност. Гарнирате макароните със соса и поръсвате настърган кашкавал
#макарони #болонезе

image

#Меденки
Продукти:
за 2 големи тави около 40 бр.

2 яйца
1 ч.чаша захар –
ч.ч. е чаша с вместимост 220 мл
1 кафена чаша мед -
к.ч. е чаша с вместимост 100 мл
1 непълна ч.чаша олио
1 с.л..канела, джинджифил
бакпулвер
ванилия
Брашно колкото поеме – около 500-600 г
Начин на приготвяне:
Разбиват се с тел яйцата и захарта, добавя се меда, олиото, и канелата, джинджифила , ванилия и бакплувера
Накрая се прибавя постепенно брашното до получаване на лепкаво тесто, но да може да се оформя с ръце.
Оформят се топчета, които леко се притискат.
Пече се в намазана с мазнина тава. 180 С – за 10 минути като се наблюдават да не изгорят.Ако се препекат ще станат твърди. Слепват се със сладко и масло или се потапят в шоколад

image

Пълнени домати със крем от сирене и босилек
Продукти:
Домати
саламурено краве сирене
прясно сирене или рикота
босилек
маслини
сол и черен пипер на вкус
Издълбавете доматите. В купа смесвате натрошено сирене ,прясното сирене , издълбаната част от домата, овкусявате със сол и черен пипер , нарязвате босилек на дребно . Пълните доматите със сместа гарнирате ги отгоре със маслинки и босилек и няколко капки зехтин
#Пълненидомати #сирене

image

#Памуk погача
Продукти:
прясно мляко - 200 мл
кисело мляко - 2 с.л.
яйца - 2 бр. ( единият жълтък за намазване)
олио - 2 с.л.
захар - 1 ч.л.
сол - 1 ч.л.
мая - 7 г суха
брашно - 550 - 600 г
краве масло - 1/2 пак.
Начин на проготвяне:
Затоплете леко прясното мляко, сложете сухата мая и захарта. Изчакайте няколко минути, за да се активира.
В купа сложете яйцата, олиото, киселото мляко, прясното мляко с маята и солта. Добавяйте по малко брашно и замесете меко тесто.
Завийте с кърпа и оставете на топло да утрои обема си.
Разделете готовото тесто и оформете топки . Оставете да втаса отново, докато удвои обема си.
Намажете памук погачата с жълтъка, който заделихме, смесен с 1 с.л. олио и 1 с.л. прясно мляко.
Поставете памук погачата в студена фурна на 180 градуса.
Печете погачата до готовност
#памукпогача

image

Сочно #пиле с авокадо, чери домати и Моцарела
Продукти:
2 бр. пилешки гърди (пеперуда)
2 яйца
2 с.л. прясно мляко
1/2 ч.ч. брашно
3 филии хляб
шепа сух босилек (или магданоз)
2 скилидки чесън
30 г масло
черен пипер, сол
7-8 чери домата
2 бр. авокадо
125 гр. Моцарела (или кашкавал)
зехтин
Почистете месото и разрежете всяко от парчетата по дължина, така че от всяко едно парче да получите две по-тънки. Общо ще разполагате с четири тънки парчета. Сложете ги в прозрачно кухненско фолио и ги начукайте. Поръсете със сол и черен пипер. Включете фурната да загрее на 200 градуса. Пригответе си три отделни дълбоки чинии. В едната чукнете двете яйца и ги разбъркайте с прясното мляко. Във втората сложете брашното, а в третата смлени в блендер филии хляб с чесън, босилек (магданоз) и масло, наронени на трохи. Пригответе си тава, постлана с хартия за печене. Топнете пилешкото последователно в брашното, яйцето и накрая в сместа от трохи. Поставете го в тавата. По същия начин оваляйте и останалите парчета месо. Полейте със струйка зехтин и пъхнете тавата във фурната. Печете около 10-12 минути, като на половината време обърнете с вилица месото, за да се изпече равномерно коричката.Докато чакате да се опече си подгответе останалите продукти. Измийте и обелете чери доматите. Нарежете ги на кръгчета. Обелете и нарежете авокадото на ленти.Нарежете Моцарелата на кръгчета или настържете кашкавала.Извадете тавата. Върху всяко парче пиле подредете кръгчета чери, върху тях ленти авокадо и отгоре подредете кръгчетата Моцарела или кашкавал. Върнете тавата във фурната, докато Моцарелата (кашкавала) се разлее
#сочнопиле #авокадо #моцарела

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg