Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

Тиквени кюфтенца
Продукти:
1 голяма тиквичка
1 морков
1 яйце
50гр, кашкавал
5 с.л. лимецово брашно или брашно по избор щ. сода за хляб сол и черен пипер
копър риган Настъргват се тиквички и се изтискват от водата , смесват се със останалите продукти и се оформят кюфтенца и в тавичка със хартия с малко зехтин се нареждат пекат за 20-25 мин на 200 гр. излизат 10-11 бр
#тиквеникюфтенца

image

Лава кейк
Продукти
200 г натурален шоколад
200 г масло
140 г захар
40 г брашно
4 яйца
ванилия
Приготвяне:
* Стопете на водна баня шоколада, маслото и захарта. Оставете сместа да се охлади.
* Разбийте леко яйцата с вилица и ги разбъркайте с шоколадовата смес. Накрая добавете ванилията и брашното.
* Намажете с масло и посипете с брашно алуминиеви формички за мъфини за еднократна употреба. Сипете шоколадовото тесто в тях и поставете формичките във фризера поне 1 час преди печене.
* Изпечете сладкишите в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 12-13 минути. Спазвайте абсолютно температурата и минутите при печенето. При мен се получава най-добре при това време за печене. Целта е бързо да се получи твърда обвивка, а вътрешността да остане течна. Като допълнение бих искала да кажа, че всяка фурна е различна. Поради тази причина десертът може да се изпече добре за 10 минути, както и за 15. Наблюдавайте го след десетата минута. Ако коричката в края на формите е твърда, а в средата при допир получите усещатено, че е още сурово, лавата ви е готова. Непременно изчакайте сладкишите да поотдъхнат преди да ги обърнете и сервирате. Това ще предотврати опасността от разваляне на формата му. Десертът се поднася топъл, но не горещ. Да ви е сладко
#лавакейк

image
Bibsi промени профилната си снимка
4 год

image

Хрупкави #лимецки
Продукти
1 чаша и половина брашно от пълнозърнест лимец;
1 ч/л сол ( аз използвам хималайска);
3 с.л. микс от семена (ленено, сусамено, слънчогледово, тиквено);
1/4 ч. вода;
1с.л. кокосово масло;
1 с.л. сусамов тахан;
1 ч.л. сода или бакпулвер;
кимион, лен – може да се добавят също.
Начин на приготвяне:
Пълнозърнестото брашно от лимец се смесва с бакпулвера/содата и се добавят сол, семена. Последно се слагат маслото, водата и сусамовия тахан. Замесва се меко тесто и се оформя на топчета, но може и да се разточи, да се изрежат на тънко и да бъдат като крекери или солети. След това соленките се слагат в тава, покрита с хартия за печене и се пекат в загрята на 170 градуса фурна до златист загар.
Източник:https://forumzdrave.bg/dieti-i....-hranene/zdravoslovn

Здравословни лимецки - рецепта - ФОРУМ ЗДРАВЕ | Порталът за по-здравословен живот
forumzdrave.bg

Здравословни лимецки - рецепта - ФОРУМ ЗДРАВЕ | Порталът за по-здравословен живот

На всички понякога ни се хапва нещо хрупкаво и солено. И най-често това са солети, брускети, чипс, изобщо все пакетирани храни, които съдържат твърде много сол, консерванти и мазнини. Но, ако сте си приготвили вкъщи лимецки, носите ги с вас през деня

#БРАУНИ С ТИКВА
Необходими продукти :
- 2 яйца
- 100 г сурова тиква
- 15 г кокосово брашно (или друго по избор)
- 20 г фурми
- 10 г стафиди
- 10 г орехи
- 10 г какао
- 30 г захар Мусковадо (или друг подсладител)
- 1 ч.л. бакпулвер
- Канела и джинджифил на прах на вкус
Начин на приготвяне:
1. Разбивате яйцата и настъргвате тиквата.
2. Нарязвате фурмите и смилате орехите.
3. Смесвате всички продукти в купа и разбърквате добре.
4. Получената смес изсипвате в тавичка върху хартия за печене.
5. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за ок.20 мин. или до готовност.
Източник: https://healthywithyoni.blogsp....ot.com/2020/12/blog-

Сочно брауни с тиква
healthywithyoni.blogspot.com

Сочно брауни с тиква

Здравейте! Днес съм ви подготвила една много вкусна рецепта за брауни с тиква , което е супер шоколадово и сочно. ?? Може да го приготвите...
Cvetomira Nqgolova промени профилната си снимка
4 год

image

image

image
Daniela Karastoykova създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за маринована кладница в зехтин | #рецепта #рецепти #гъби #кладница #предястие #безмесо #билки #зехтин #марината

Рецепта за маринована кладница в зехтин

Рецепта за маринована кладница в зехтин

Рецепта за кладница в зехтин. Мариновани гъби с билки. Кладница в зехтин и мащерка.

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg