Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.
Рецепта за баница с мая от Врачанско | #рецепт # мая # баница # Врачанско # сирене # орехи # канела
Сладолед
#фотоконкурс
#вино
#шоколад
#виноишоколад
#кулинаренконкурс
#сладолед
#кафе
#лято
Банска капама | #рецепта #рецепти #капама #банскакапама #киселозеле #зелесмесо
Хубав и усмихнат ден на всички! ?
БАНАНОВИ МЪФИНИ
Продукти
брашно: 1 1/2 чаена чаша
банан: 2 броя
ванилии: 2 броя
захар: 1 чаена чаша
олио: 1/2 чаена чаша
кисело мляко: 1/2 чаена чаша
яйца: 1 брой
бакпулвер: 2 чаени лъжици
шоколад
Първо се пресяват брашното и бакпулвера. След това в купа, с помощта на вилица, тел за бъркане, или най-добре с миксер разбийте яйцето и захарта и добавете останалите течни съставки – олиото и киселото мляко. Към така получената смес малко по малко, при непрекъснато бъркане добавете брашното. Накрая добавете и смачканите банани и ванилията и разбъркайте, но не с миксера, а с лъжица.
Ако обичате шоколад, може да нарежете на малки парченца един шоколад и да го добавите към сместа!
Изсипете сместа за банановите мъфини във формичките за мъфини. Ако ползвате силиконова форма за мъфини, може след като леко намазните отделните гнезда изсипете директно сместа, като тя трябва да е ¾ от обема. Ако ползвате тефлонова форма за мъфини с отделени гнезда, то сложете във всяко гнездо по една хартийка за мъфини и отново пълнете на ¾ от обема, тъй като при печене банановите мъфини ще се надигнат и ако сместа е повече няма да могат да се изпекат.
Печете мъфините на предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20-25 минути. Преди да извадите мъфините от фурната ги бучнете с клечка за зъби, за да проверите дали са изпечени. Ако клечката остане суха, то може да извадите мъфините с банан от фурната.
Украсата е по желание!
ДА ВИ Е СЛАДКО!
#фотоконкурс#вино#шоколад#виноишоколад
Брауни
#фотоконкурс
#вино
#шоколад
#виноишоколад
#кулинаренконкурс
#черешка
#мента
Бисквити поляти с шоколад
#фотоконкурс
#вино
#шоколад
#виноишоколад
#кулинаренконкурс
Медальони от диво прасе с праз и чушки
0,600 кг контра филе от диво прасе
2 стръка праз
2 червени пиперки
3-4 гъби
1 морков
3 домата
1/2ч.ч. червено вино
даф. лист
черен пипер
червен пипер
чубрица
сол, малко захар за доматите, олио
Моето месо беше изключително крехко и не се нуждаеше от предварителна обработка. Ако имате съмнения, мариновайте го преди това за поне няколко часа.
Нарязах месото на медальони. Поръсих със сол, черен пипер и чубрица. Запържих ги до приятен загар и ги подредих в тавичка. В същата мазнина запържих нарязаните предварително праз, пиперки, гъби и морков. Добавих виното и пасираните домати. Сложих подправките и оставих да покъкри. След това залях пържолките, мушнах две-три люти чушлета, завих с фолио и метнах във фурната за около час и половина. Махнах фолиото и пекох още половин час, докато остана на мазнина.
Получи се доста вкусна вечеря.
Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg