Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

ДОМАШНИ ШОКОЛАДОВИ БОНБОНИ С БАДЕМОВ ЛИКЬОР И БАДЕМ /ЦЯЛА ЯДКА/
#фотоконкурс#вино#шоколад#виноишоколад#кулинаренконкурс

image

image

Бързи и лесни джинджифилови меденки
Продукти:
200 г пълнозърнесто брашно
115 gг топено масло
50 г кафява захар
110 г мед
½ ч.л. канела
½ ч.л. джинджифил на прах
¼ ч.л. индийско орехче
1 ч.л. есенция ром
1 яйце
½ ч.л. бакпулвер
Приготвяне:
В купа смесете брашното и бакпулвера. Леко разбъркайте и ги оставете настрана.
В малка тенджерка на среден огън загрейте меда, захарта и маслото. Разбърквайте, докато маслото се разтопи и сместа стане хомогенна. Отстранете тенджерката от котлона и прехвърлете сместа в голяма купа за разбиване. Добавете канелата, джинджифила, индийското орехче и есенцията ром и разбъркайте. Прибавете яйцето и бъркайте за 20-30 секунди, докато се смеси с останалите продукти. Постепенно добавете сместа с брашното, като разбърквате леко с дървена лъжица, докато се образува меко тесто.
Покрийте тестото с фолио за свежо съхранение и го оставете в хладилника за 1 час.
Загрейте фурната до 180 градуса С. Покрийте две големи тави с хартия за печене.
Разточете охладеното тесто между два листа хартия за печене. С формички изрежете различни сладки и ги наредете в тавите.
Печете за 10 минути или докато ръбовете на сладките започнат да покафеняват. Извадете ги от фурната и оставете да се охладят върху тавата за 5 минути. Прехвърлете ги върху метална решетка, за да се охладят напълно.Можете да ги поръсите с пудра захар, кокосови стърготини или да ги потопите в шоколад
Съхранявайте сладките в плътно затворен контейнер за 2-3 седмици.
Източник : https://daniscookings.com/bg/2....017/12/22/honey-ging
#меденки #джинджифил

YouTube
daniscookings.com

YouTube

Soft and delicious, these Last Minute Honey Gingerbread Cookies are a fabolously easy and quick Christmas treat! In a short time you can make a whole batch of tasty cookies with nice decorations. That’s the best recipe for every busy person who wants

Бърз лимецов хляб без месене
Продукти
500гр. брашно лимецово( става и със пълнозърнесто)
1ч.л. сол
1ч.л.сода
2с.л. оцет
400мл. вода
Може да поръсите и семена отгоре В купата сипвам брашното слагам сол по края, в средата слагам содата, заливам я с оцета и изчаквам няколко секунди да кипне. Добавям водата и разбърквам с дървена лъжица докато стане лепкава хомогенна смес. Изсипвам в намазнена тава. Пече се на 200°С в загрята фурна за около 30-35 Мин. Вади се веднага от формата. Изпробван е и със сушени домати и риган , става уникално вкусно.Препоръчвам да го опитате още топъл, с масълце, чубричка, сиренце. Дръжте го поне 4 часа извън плик, защото може да задържи влага. Остава мекичък няколко дни след това.Докато е топъл в с хрупкава коричка
Бон апети
#хляб #лимец
Идеята е взета от Flor2inspire

image

Зелеви сърми с кълцано месо и праз
Продукти:
700 гр . свинско месо кълцано или кайма
200 гр, кисело зеле +допълнително за завиване на сърмите
150 гр , праз
1 морков
1 с. л. зехтин/олио
3 ч.л. червен пипер
3 ч. л. чубрица
1 ч. л. пушен червен пипер
1 ч. л. кимион
сол на вкус
Нарежете праза и моркова на ситно и ги задушете със мазнината. Щом омекнат добавете подправките. След това прибавете кълцаното месо. Гответе, докато месото промени цвета си.Накрая добавете ситно нарязаното кисело зеле.Напълнете зелеви листа със сместа и завийте сърмичките,Подредете готовите сърми в гювеч , покрийте с 1, 2 зелеви листа отгоре налейте вода или зелев сок около 1 ч. ч. Сложете го в студена фурна и печете на 150 градуса за 2 часа
#сърми
#кълцано месо

image

Печено паприково свинско месо
Продукти:
600 гр. свинско контра филе
2 ч . л. сол
1 ч. л. пушен червен пипер
1 ч. л. розмарин или 1 клонче пресен
1 /2 ч . л. джинджифил
1/2 ч . л.сладък червен пипер
щ. черен пипер
Начин на приготвяне:
Смесвате всички подправки в купичка и оваляйте месото добре от всички страни.Сложете го в купа покрито с фолио и го сложете в хладилник за 12 ч . Ако нямате време може и да пропуснете тази стъпка, пак се получава добре.Вземете голям лист хартия за печене сложете месото в центъра и , завийте като бонбон.Сложете го в подходящ съд за готвене,и го печете в предварително загрята фурна на 150-160 градуса за около 2, 5 ч.
Извадете готово месото от фурната , изчакайте го да се охлади, нарежете го на тънки филийки и гарнирайте с него любимите си палачинки, сандвичи,салати или като мезе.
#свинско #паприково

image

#фотокулинаренконкурс #сладъксалам #шоколад

image

#фотокулинаренконкурс,#донъти,#шоколад

image

#фотокулинаренконкурс,#палачинки,#теченшоколад

image

Домашна пилешка пастърма
Става и със свинско месо
Продукти:
пилешки гърди (моите бяха около 700 г)
1 кг морска сол (не отива цялото количество)
червен пипер
чубрица
черен пипер
пушен лют пипер (не е задължителен) чимен по желание.
Подправките може да промените по ваш вкус, давам тези, които аз съм използвала. Изпробвано е и със подправка за Кайзер, пак става много добре.
Още: готварски канап или дебел конец, игла. Суши се на открита тераса.
Приготвяне на пилешка пастърма:
Пилешкото филе се измива и подсушава добре. Слагате на дъното на тавичка или подходяща по големина кутия морска сол и поставяте филето. Затрупвате го отвсякъде със сол и го оставяте за 12 часа на студено (в хладилника). В случай, че нямате подходящ съд, може да поръсите с дебел слой сол пилешкото месо от всякъде и да го увиете в стреч фолио или полиетиленов плик.
След 12 часа изваждате от солта филето и го измивате под течаща вода. Това се прави, за да премахнете хубаво кристалчетата сол. Избраните подправки се смесват. Съотношението е по ваш избор. Моите са както в началото ви изброих: 2 супени лъжици сладък червен пипер, 1/2 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер, 1/2 чаена лъжичка пушен лют червен пипер, 1/2 чаена лъжичка чимен (той е естествен консервант), 1 чаена лъжичка чубрица. Отново казвам, подправките може да се променят с такива каквито на вас ви харесват.Избраните подправки се смесват. Подсушавате пастърмата с домакинска хартия. Овалвате в смесените подправки от всички страни.
Промушвате с помощта на иглата готварският канап в единия край на месото и вързвате.
Закачате вашата пилешка пастърма да съхне навън в студено време или оставяте върху малка скара в хладилника.
В хладилник пастърмата съхне 2 седмици, а навън за една седмица е готова.
#пастърма

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg