Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

Домашна пилешка пастърма
Става и със свинско месо
Продукти:
пилешки гърди (моите бяха около 700 г)
1 кг морска сол (не отива цялото количество)
червен пипер
чубрица
черен пипер
пушен лют пипер (не е задължителен) чимен по желание.
Подправките може да промените по ваш вкус, давам тези, които аз съм използвала. Изпробвано е и със подправка за Кайзер, пак става много добре.
Още: готварски канап или дебел конец, игла. Суши се на открита тераса.
Приготвяне на пилешка пастърма:
Пилешкото филе се измива и подсушава добре. Слагате на дъното на тавичка или подходяща по големина кутия морска сол и поставяте филето. Затрупвате го отвсякъде със сол и го оставяте за 12 часа на студено (в хладилника). В случай, че нямате подходящ съд, може да поръсите с дебел слой сол пилешкото месо от всякъде и да го увиете в стреч фолио или полиетиленов плик.
След 12 часа изваждате от солта филето и го измивате под течаща вода. Това се прави, за да премахнете хубаво кристалчетата сол. Избраните подправки се смесват. Съотношението е по ваш избор. Моите са както в началото ви изброих: 2 супени лъжици сладък червен пипер, 1/2 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер, 1/2 чаена лъжичка пушен лют червен пипер, 1/2 чаена лъжичка чимен (той е естествен консервант), 1 чаена лъжичка чубрица. Отново казвам, подправките може да се променят с такива каквито на вас ви харесват.Избраните подправки се смесват. Подсушавате пастърмата с домакинска хартия. Овалвате в смесените подправки от всички страни.
Промушвате с помощта на иглата готварският канап в единия край на месото и вързвате.
Закачате вашата пилешка пастърма да съхне навън в студено време или оставяте върху малка скара в хладилника.
В хладилник пастърмата съхне 2 седмици, а навън за една седмица е готова.
#пастърма

image

Поширана круша,
облечена в смлени орехови ядки, винен-портокалов сос за опиянение,
мента за свежест,
топка сметанов сладолед за приземяване
#конкурс#вино

image

Поширана круша,
облечена в смлени орехови ядки, винен-портокалов сос за опиянение,
мента за свежест,
топка сметанов сладолед за приземяване
#конкурс#вино

image

Поширана круша,
облечена в смлени орехови ядки, винен-портокалов сос за опиянение,
мента за свежест,
топка сметанов сладолед за приземяване
#фотоконкурс#винo#кулинаренконкурс

imageimage

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg