Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

Трюфели с сирене Бри
Продукти за 14 бр.:
2 кръгчета френско козе сирене
2 с.л. крема сирене
шепа счукани, печени орехи
1 скилидка чесън
черен пипер
за овалване:
1 пакет сушени, червени боровинки
връзка пресен магданоз
100 г орехи
течен мед за поднасяне
Пригответе купа. С помощта на остър нож отстранете кората отстрани и на дъното на сиренето, така че да остане само меката част. Сложете я в купата и добавете 2 с.л. крема сирене. Стиснете скилидка чесън и добавете черен пипер и счукани, печени орехи. Разбъркайте всичко много добре.
На голяма дъска нарежете на ситно магданоз. Сложете орехите и сушените боровинки и с помощта на голям нож или сатър накълцайте всичко много на ситно. Разбъркайте добре и разпределете върху дъската.Вземете пълна чаена лъжица от сместа и оформете на топка с ръце, горе долу с големината на голям орех. Измийте ръцете си. Оваляйте обилно в накълцаните орехи, боровинки и магданоз. По същия начин пригответе и останалите трюфели. Измивайте ръцете си след всяка стъпка, за да запазите трюфелите чисти отвън.Подредете в поднос или върху дъска и охладете за няколко часа в хладилник. Извадете леко да отпуснат около 30 минути преди поднасяне и полейте с фина струя течен мед .
По оригинална рецепта е със козе сирене
Източник на рецептата:http://www.vkusnoteka.bg/2021/....01/blog-post_25.html
#труфели #бри

Вкуснотека: Трюфели с козе сирене
www.vkusnoteka.bg

Вкуснотека: Трюфели с козе сирене

   Когато каня гости обмислям старателно менюто си. Важна част от него са предястията, които държа да бъдат оригинални и вкусни. Тези трюфел...

"Шакшука с домашни пърленки"
Необходими продукти:
За пърленките:
брашно - 500 г.
хладка вода - 1/2 ч.ч.
олио - 1/3 ч.ч.
яйце - 1 бр.
суха мая - 1 пакетче
сол
масло - за намазняване
За шакшуката:
чушки (зелени и червени) - 400 г.
кромид лук - 1 глава
домати - 3 бр.
масло - 50 г.
извара - 1 ч.ч.
яйца - 4 бр.
сол
пресен джоджен
За пърленките разтворете маята във водата и я оставете да се активира.Прехвърлете брашното в купа и направете кладенче.Добавете солта,яйцето и олиото и разбъркайте.Прибавете маята и постепенно замесете средно твърдо тесто.
Разделете тестото на 8-10 топчици (в зависимост от желаната големина на пърленките) и ги разточете.
Всяка пърленка изпечете двустранно в намаслен тиган на силен огън.
За шакшуката нарежете на едро чушките и лука и ги запържете в маслото за 4-5 мин. (на среден огън).Щом започнат да омекват добавете предварително рендосани доматите и овкусете с подправките.Задушете за 5 мин.
Накрая добавете изварата,разбъркайте и чукнете яйцата отгоре.Оставете на огъня за 1-2 мин. (или до готовност на яйцата) под капак.

image

"Шакшука с домашни пърленки"
Необходими продукти:
За пърленките:
брашно - 500 г.
хладка вода - 1/2 ч.ч.
олио - 1/3 ч.ч.
яйце - 1 бр.
суха мая - 1 пакетче
сол
масло - за намазняване
За шакшуката:
чушки (зелени и червени) - 400 г.
кромид лук - 1 глава
домати - 3 бр.
масло - 50 г.
извара - 1 ч.ч.
яйца - 4 бр.
сол
пресен джоджен
За пърленките разтворете маята във водата и я оставете да се активира.Прехвърлете брашното в купа и направете кладенче.Добавете солта,яйцето и олиото и разбъркайте.Прибавете маята и постепенно замесете средно твърдо тесто.
Разделете тестото на 8-10 топчици (в зависимост от желаната големина на пърленките) и ги разточете.
Всяка пърленка изпечете двустранно в намаслен тиган на силен огън.
За шакшуката нарежете на едро чушките и лука и ги запържете в маслото за 4-5 мин. (на среден огън).Щом започнат да омекват добавете предварително рендосани доматите и овкусете с подправките.Задушете за 5 мин.
Накрая добавете изварата,разбъркайте и чукнете яйцата отгоре.Оставете на огъня за 1-2 мин. (или до готовност на яйцата) под капак.

image

"Шакшука с домашни пърленки"
Необходими продукти:
За пърленките:
брашно - 500 г.
хладка вода - 1/2 ч.ч.
олио - 1/3 ч.ч.
яйце - 1 бр.
суха мая - 1 пакетче
сол
масло - за намазняване
За шакшуката:
чушки (зелени и червени) - 400 г.
кромид лук - 1 глава
домати - 3 бр.
масло - 50 г.
извара - 1 ч.ч.
яйца - 4 бр.
сол
пресен джоджен
За пърленките разтворете маята във водата и я оставете да се активира.Прехвърлете брашното в купа и направете кладенче.Добавете солта,яйцето и олиото и разбъркайте.Прибавете маята и постепенно замесете средно твърдо тесто.
Разделете тестото на 8-10 топчици (в зависимост от желаната големина на пърленките) и ги разточете.
Всяка пърленка изпечете двустранно в намаслен тиган на силен огън.
За шакшуката нарежете на едро чушките и лука и ги запържете в маслото за 4-5 мин. (на среден огън).Щом започнат да омекват добавете предварително рендосани доматите и овкусете с подправките.Задушете за 5 мин.
Накрая добавете изварата,разбъркайте и чукнете яйцата отгоре.Оставете на огъня за 1-2 мин. (или до готовност на яйцата) под капак.

image

"Шакшука с домашни пърленки"
Необходими продукти:
За пърленките:
брашно - 500 г.
хладка вода - 1/2 ч.ч.
олио - 1/3 ч.ч.
яйце - 1 бр.
суха мая - 1 пакетче
сол
масло - за намазняване
За шакшуката:
чушки (зелени и червени) - 400 г.
кромид лук - 1 глава
домати - 3 бр.
масло - 50 г.
извара - 1 ч.ч.
яйца - 4 бр.
сол
пресен джоджен
За пърленките разтворете маята във водата и я оставете да се активира.Прехвърлете брашното в купа и направете кладенче.Добавете солта,яйцето и олиото и разбъркайте.Прибавете маята и постепенно замесете средно твърдо тесто.
Разделете тестото на 8-10 топчици (в зависимост от желаната големина на пърленките) и ги разточете.
Всяка пърленка изпечете двустранно в намаслен тиган на силен огън.
За шакшуката нарежете на едро чушките и лука и ги запържете в маслото за 4-5 мин. (на среден огън).Щом започнат да омекват добавете предварително рендосани доматите и овкусете с подправките.Задушете за 5 мин.
Накрая добавете изварата,разбъркайте и чукнете яйцата отгоре.Оставете на огъня за 1-2 мин. (или до готовност на яйцата) под капак.

image
image
image
Klimentina Koycheva създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за чийзкейк с дулсе де лече | #рецепта#торта#дулседелече#десерт#кулинаренконкурс#фотоконкурс#конкурсзарецепта

Рецепта за чийзкейк с дулсе де лече

Рецепта за чийзкейк с дулсе де лече

Дулсе де лече – "сладко от мляко" – така се превежда от испански името на това сладко изкушение. Възползвайте се от нашата прекрасна рецепта.
Христина Петрова промени профилната си снимка
4 год

image
Klimentina Koycheva създаде рецепта / статия
4 год

Кексчета с разтопен шоколад | #кексчета#разтопен #десерт#шоколад#кулинаренконкурс#фотоконкурс#конкурсзарецепта

Рецепта за кексчета с разтопен шоколад

Рецепта за кексчета с разтопен шоколад

Това е класическа рецепта за шоколадов десерт, който има богат плътен вкус и привлекателен външен вид. Подходящ е за поднасяне на празнична трапеза.

image

А вие как приготвяте пухкав кекс ?
Съвети ?
Предложения ?

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg