Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

Моника Йорданова промени профилната си снимка
4 год

image
Моника Йорданова промени профилната си снимка
4 год

image

image
Apulka промени профилната си снимка
4 год

image

Една позабвавена българска рецепта! Жадната Калугерка или пияната калугерка или монахиня. Тортата е позната с много имена. Но това не е важно. Важрн е вкуса и. Ако ви харесва, абонирайте се за канала ми в YouTube в подкрепа. Благодаря ви! #Торта #Жаднатакалугерка #Кухнятанаиванпаунов #cake #conquerthekitchen

Любимите на всички "Кашкавалки"

Необходими продукти:
брашно - 600 г.
хладка вода - 250 мл.
олио - 100 мл. + за намазване
суха мая - 1 пакетче
сол
извара - 200 г.
крема сирене - 200 г.
кашкавал - 400 г.
яйца - 2бр.
Залейте маята с водата и я оставете да се активира.
Пресейте брашното в купа,поръсете със щипка сол и направете кладенче.В него добавете олиото.Разбъркайте леко и започнете да добавяте на части водата и маята.Постепенно замесете меко тесто.Разделете го на 9 топчици и ги намажете с олио.
За пълнежа смесете яйцата,изварата и крема сиренето до получаване на гладка смес.Рендосайте кашкавала и го заделете.
Разточете всяка топчица на тънка квадратна кора.Намажете 1/2 от нея със сместа от извара,крема сирене и яйца.Прегънете я,така че да получите триъгълник.Отгоре поръсете обилно от кашкавал и отново прегънете.Притиснете леко краищата,за да не започне да се разхожда пълнежа по време на печенето.
Прехвърлете в предварително намазнена тава.
Процедурата повторете и с останалите топчици.
Вече подредените кашкавалки,намажете с олио и поръсете с малко кашкавал.
Печете в предварително загрята на 250° фурна за 15-17 мин.

image

Любимите на всички "Кашкавалки"

Необходими продукти:
брашно - 600 г.
хладка вода - 250 мл.
олио - 100 мл. + за намазване
суха мая - 1 пакетче
сол
извара - 200 г.
крема сирене - 200 г.
кашкавал - 400 г.
яйца - 2бр.
Залейте маята с водата и я оставете да се активира.
Пресейте брашното в купа,поръсете със щипка сол и направете кладенче.В него добавете олиото.Разбъркайте леко и започнете да добавяте на части водата и маята.Постепенно замесете меко тесто.Разделете го на 9 топчици и ги намажете с олио.
За пълнежа смесете яйцата,изварата и крема сиренето до получаване на гладка смес.Рендосайте кашкавала и го заделете.
Разточете всяка топчица на тънка квадратна кора.Намажете 1/2 от нея със сместа от извара,крема сирене и яйца.Прегънете я,така че да получите триъгълник.Отгоре поръсете обилно от кашкавал и отново прегънете.Притиснете леко краищата,за да не започне да се разхожда пълнежа по време на печенето.
Прехвърлете в предварително намазнена тава.
Процедурата повторете и с останалите топчици.
Вече подредените кашкавалки,намажете с олио и поръсете с малко кашкавал.
Печете в предварително загрята на 250° фурна за 15-17 мин.

image

Любимите на всички "Кашкавалки"

Необходими продукти:
брашно - 600 г.
хладка вода - 250 мл.
олио - 100 мл. + за намазване
суха мая - 1 пакетче
сол
извара - 200 г.
крема сирене - 200 г.
кашкавал - 400 г.
яйца - 2бр.
Залейте маята с водата и я оставете да се активира.
Пресейте брашното в купа,поръсете със щипка сол и направете кладенче.В него добавете олиото.Разбъркайте леко и започнете да добавяте на части водата и маята.Постепенно замесете меко тесто.Разделете го на 9 топчици и ги намажете с олио.
За пълнежа смесете яйцата,изварата и крема сиренето до получаване на гладка смес.Рендосайте кашкавала и го заделете.
Разточете всяка топчица на тънка квадратна кора.Намажете 1/2 от нея със сместа от извара,крема сирене и яйца.Прегънете я,така че да получите триъгълник.Отгоре поръсете обилно от кашкавал и отново прегънете.Притиснете леко краищата,за да не започне да се разхожда пълнежа по време на печенето.
Прехвърлете в предварително намазнена тава.
Процедурата повторете и с останалите топчици.
Вече подредените кашкавалки,намажете с олио и поръсете с малко кашкавал.
Печете в предварително загрята на 250° фурна за 15-17 мин.

image

Любимите на всички "Кашкавалки"

Необходими продукти:
брашно - 600 г.
хладка вода - 250 мл.
олио - 100 мл. + за намазване
суха мая - 1 пакетче
сол
извара - 200 г.
крема сирене - 200 г.
кашкавал - 400 г.
яйца - 2бр.
Залейте маята с водата и я оставете да се активира.
Пресейте брашното в купа,поръсете със щипка сол и направете кладенче.В него добавете олиото.Разбъркайте леко и започнете да добавяте на части водата и маята.Постепенно замесете меко тесто.Разделете го на 9 топчици и ги намажете с олио.
За пълнежа смесете яйцата,изварата и крема сиренето до получаване на гладка смес.Рендосайте кашкавала и го заделете.
Разточете всяка топчица на тънка квадратна кора.Намажете 1/2 от нея със сместа от извара,крема сирене и яйца.Прегънете я,така че да получите триъгълник.Отгоре поръсете обилно от кашкавал и отново прегънете.Притиснете леко краищата,за да не започне да се разхожда пълнежа по време на печенето.
Прехвърлете в предварително намазнена тава.
Процедурата повторете и с останалите топчици.
Вече подредените кашкавалки,намажете с олио и поръсете с малко кашкавал.
Печете в предварително загрята на 250° фурна за 15-17 мин.

image
image
image

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg