Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.
Щрудел с ябълки, круши и тиква
Продукти:
3 ябълки
3 големи круши
1 по-голямо парче тиква
100 г. кафява захар
кора от 1/2 портокал
кора от 1/2 лимон
1/2 капачка коняк
1/2 ч.л. канела
150 г натрошени орехи
100 г масло + 50 мл. олио
1 пакет фини кори за баница
пудра захар за поръсване
Измийте, обелете и нарежете ябълките, крушите и тиквата на кубчета.
Сложете ги в дълбок тиган с малко водичка и 100 г кафява захар и гответе до омекване на плодовете и изкипяване на течността. Добавете канелата, портокаловата и лимонова кора и коняка, разбъркайте и отстранете от огъня.
Стопете маслото, заедно с олиото.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Вземете една кора. Намажете я с помощта на четка с масло и олио и я прехлупете с втора кора. Отгоре сложете по дължина в единия край от плодовата плънка. Поръсете с натрошени орехи и навийте на руло. Завийте рулото в центъра на кръгла тава за печене. По същия начин навийте и останалите рула. Разрежете я с нож на парчета и полейте с останалата смес от олио и масло.
Печете щрудела до готовност или, докато добие златист загар отгоре.
Охладете напълно и поръсете обилно с пудра захар.
#щрудел
Тиквен щрудел със сушени кайсии, орехи, портокалова кора и много аромати
Продукти:
половин голяма тиква цигулка
пакет фини точени кори
шепа сушени кайсии
1/2 ч.ч. орехи
кафява захар Muscovado Dark Brown
1 портокал
3 ч.л. канела
1 1/2 ч.л. джинджифил на прах
1 кафена л. индийско орехче
4-5 с.л. галета
масло и олио смес
Обелете, измийте и настържете тиквата. Прехвърлете я в дълбока тенджера и я задушете на бавен огън за няколко минути с мъничко вода, без никаква мазнина, колкото да поомекне малко. Нарежете на малки парчета сушените кайсии и ги добавете при задушената тиква. Нарежете с нож орехите. Не ги мелете, за да се усещат. В малка купичка смесете сухите подправки (канела, джинджифил и индийско орехче).
Разтопете на котлона смес от масло и олио в равни количества. Не уточнявам точно колко, тъй като всеки слага различно количество върху корите на око. Ако е необходимо разтопете допълнително.
Вземете една тънка кора. Намажете я обилно с мазнина. Похлупете и притиснете върху нея втора кора. Поръсете с лъжица от сухите подправки навсякъде. Настържете на средното ренде портокалова кора върху цялата повърхност на кората тук-там, поръсете добре и с орехи. С лъжица поръсете от галетата в дъното на кората, където ще разположите плънката. Вземете от тиквената смес и сложете от нея на късата страна на кората по цялата дължина. С ръце наронете кафява захар отгоре. Тъй като тя се слепва, ще ви е по-лесно с ръце. Навийте рулото и прехвърлете внимателно в средна по големина кръгла тава. Ще вием рулата до центъра. По същия начин навийте и останалите кори, две по две. След като подредите рулата в тавата ги намажете обилно с мазнина по повърхността, с помощта на лъжица. Изпечете щрудела на 170 градуса за 30 минути, докато добие приятен кафяв загар. Оставете го да се поохлади и поръсете с пудра захар през цедка.
#щрудел
#тиква
#сушени кайсии
Рецепта за пудинг с ябълки и карамел | #рецепта#пудинг #ябълки#карамел #десерт#кулинаренконкурс#фотоконкурс#конкурсзарецепта
Царевичен кекс с боровинки | #кекс#боровинки#десерт#кулинаренконкурс#фотоконкурс#конкурсзарецепта
Трюфели с сирене Бри
Продукти за 14 бр.:
2 кръгчета френско козе сирене
2 с.л. крема сирене
шепа счукани, печени орехи
1 скилидка чесън
черен пипер
за овалване:
1 пакет сушени, червени боровинки
връзка пресен магданоз
100 г орехи
течен мед за поднасяне
Пригответе купа. С помощта на остър нож отстранете кората отстрани и на дъното на сиренето, така че да остане само меката част. Сложете я в купата и добавете 2 с.л. крема сирене. Стиснете скилидка чесън и добавете черен пипер и счукани, печени орехи. Разбъркайте всичко много добре.
На голяма дъска нарежете на ситно магданоз. Сложете орехите и сушените боровинки и с помощта на голям нож или сатър накълцайте всичко много на ситно. Разбъркайте добре и разпределете върху дъската.Вземете пълна чаена лъжица от сместа и оформете на топка с ръце, горе долу с големината на голям орех. Измийте ръцете си. Оваляйте обилно в накълцаните орехи, боровинки и магданоз. По същия начин пригответе и останалите трюфели. Измивайте ръцете си след всяка стъпка, за да запазите трюфелите чисти отвън.Подредете в поднос или върху дъска и охладете за няколко часа в хладилник. Извадете леко да отпуснат около 30 минути преди поднасяне и полейте с фина струя течен мед .
По оригинална рецепта е със козе сирене
Източник на рецептата:http://www.vkusnoteka.bg/2021/....01/blog-post_25.html
#труфели #бри
"Шакшука с домашни пърленки"
Необходими продукти:
За пърленките:
брашно - 500 г.
хладка вода - 1/2 ч.ч.
олио - 1/3 ч.ч.
яйце - 1 бр.
суха мая - 1 пакетче
сол
масло - за намазняване
За шакшуката:
чушки (зелени и червени) - 400 г.
кромид лук - 1 глава
домати - 3 бр.
масло - 50 г.
извара - 1 ч.ч.
яйца - 4 бр.
сол
пресен джоджен
За пърленките разтворете маята във водата и я оставете да се активира.Прехвърлете брашното в купа и направете кладенче.Добавете солта,яйцето и олиото и разбъркайте.Прибавете маята и постепенно замесете средно твърдо тесто.
Разделете тестото на 8-10 топчици (в зависимост от желаната големина на пърленките) и ги разточете.
Всяка пърленка изпечете двустранно в намаслен тиган на силен огън.
За шакшуката нарежете на едро чушките и лука и ги запържете в маслото за 4-5 мин. (на среден огън).Щом започнат да омекват добавете предварително рендосани доматите и овкусете с подправките.Задушете за 5 мин.
Накрая добавете изварата,разбъркайте и чукнете яйцата отгоре.Оставете на огъня за 1-2 мин. (или до готовност на яйцата) под капак.
"Шакшука с домашни пърленки"
Необходими продукти:
За пърленките:
брашно - 500 г.
хладка вода - 1/2 ч.ч.
олио - 1/3 ч.ч.
яйце - 1 бр.
суха мая - 1 пакетче
сол
масло - за намазняване
За шакшуката:
чушки (зелени и червени) - 400 г.
кромид лук - 1 глава
домати - 3 бр.
масло - 50 г.
извара - 1 ч.ч.
яйца - 4 бр.
сол
пресен джоджен
За пърленките разтворете маята във водата и я оставете да се активира.Прехвърлете брашното в купа и направете кладенче.Добавете солта,яйцето и олиото и разбъркайте.Прибавете маята и постепенно замесете средно твърдо тесто.
Разделете тестото на 8-10 топчици (в зависимост от желаната големина на пърленките) и ги разточете.
Всяка пърленка изпечете двустранно в намаслен тиган на силен огън.
За шакшуката нарежете на едро чушките и лука и ги запържете в маслото за 4-5 мин. (на среден огън).Щом започнат да омекват добавете предварително рендосани доматите и овкусете с подправките.Задушете за 5 мин.
Накрая добавете изварата,разбъркайте и чукнете яйцата отгоре.Оставете на огъня за 1-2 мин. (или до готовност на яйцата) под капак.
"Шакшука с домашни пърленки"
Необходими продукти:
За пърленките:
брашно - 500 г.
хладка вода - 1/2 ч.ч.
олио - 1/3 ч.ч.
яйце - 1 бр.
суха мая - 1 пакетче
сол
масло - за намазняване
За шакшуката:
чушки (зелени и червени) - 400 г.
кромид лук - 1 глава
домати - 3 бр.
масло - 50 г.
извара - 1 ч.ч.
яйца - 4 бр.
сол
пресен джоджен
За пърленките разтворете маята във водата и я оставете да се активира.Прехвърлете брашното в купа и направете кладенче.Добавете солта,яйцето и олиото и разбъркайте.Прибавете маята и постепенно замесете средно твърдо тесто.
Разделете тестото на 8-10 топчици (в зависимост от желаната големина на пърленките) и ги разточете.
Всяка пърленка изпечете двустранно в намаслен тиган на силен огън.
За шакшуката нарежете на едро чушките и лука и ги запържете в маслото за 4-5 мин. (на среден огън).Щом започнат да омекват добавете предварително рендосани доматите и овкусете с подправките.Задушете за 5 мин.
Накрая добавете изварата,разбъркайте и чукнете яйцата отгоре.Оставете на огъня за 1-2 мин. (или до готовност на яйцата) под капак.
"Шакшука с домашни пърленки"
Необходими продукти:
За пърленките:
брашно - 500 г.
хладка вода - 1/2 ч.ч.
олио - 1/3 ч.ч.
яйце - 1 бр.
суха мая - 1 пакетче
сол
масло - за намазняване
За шакшуката:
чушки (зелени и червени) - 400 г.
кромид лук - 1 глава
домати - 3 бр.
масло - 50 г.
извара - 1 ч.ч.
яйца - 4 бр.
сол
пресен джоджен
За пърленките разтворете маята във водата и я оставете да се активира.Прехвърлете брашното в купа и направете кладенче.Добавете солта,яйцето и олиото и разбъркайте.Прибавете маята и постепенно замесете средно твърдо тесто.
Разделете тестото на 8-10 топчици (в зависимост от желаната големина на пърленките) и ги разточете.
Всяка пърленка изпечете двустранно в намаслен тиган на силен огън.
За шакшуката нарежете на едро чушките и лука и ги запържете в маслото за 4-5 мин. (на среден огън).Щом започнат да омекват добавете предварително рендосани доматите и овкусете с подправките.Задушете за 5 мин.
Накрая добавете изварата,разбъркайте и чукнете яйцата отгоре.Оставете на огъня за 1-2 мин. (или до готовност на яйцата) под капак.
Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg | Танцьори и стриптизьори за момински партита и шоу програми | Организация на ергенски партита | Моминско парти с подбрани локации, лимузини, танцьори, кетъринг и уникални шоу програми. | Организация на Фирмени партита и Корпоративни събития