Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

image

image

image

image

image

#банановипалачинки
Здравословни бананови палачинки без брашно и захар
2 бр.банани
2 бр.яйца
1 щипка бакпулвер
1 бр.ванилия
Разбийте яйцата със вилица добавете към тях бакплувера и ванилията и добавете бананите , който предварително сте намачкали с вилица.
Изпечете палачинките в тиган с малко масло като сипвате по една лъжица от сместа , така се обръщат по -лесно. Бързо се пекат за около 1-2 мин от всяка страна . Стават 6 малки палачинки .Може да гарнирате със плодове, ядки и малко мед

image

#пилегъбенсос
Ароматно сочно пилешко със гъбен балсамов сос
230 г нарязани гъби
1 бр.глава лук - нарязан на ситно малка
1-2 с.л.зехтин
1 с.л.балсамико
3 с.л.прясно мляко
1/1/2 ч.ч.пилешки бульон
1/4 ч.л.мащерка
сол - на вкус
.(прясно смлян) черен пипер на вкус
Загрейте 1-2 с.л. зехтин в голям незалепващ тиган на средно висока температура. Овкусете пилешките гърди с черен пипер и сол и ги запечете от 2 страни. Извадете пилето и го оставете под капак да си почива. В същия тиган сложете още малко мазнина ако е необходимо и добавете лука и гъбите , когато лука стане прозрачен , а гъбите омекнат, добавете мащерката, сол и пипер. Гответе още 2-3 мин. и добавете бульон. Разбъркайте, след това добавете балсамикото и разбъркайте. Прибавете и млякото и увеличете температурата до средно висока.Гответе соса докато заври, след което намалете температурата до ниска и оставете да къкри докато се сгъсти соса Около 3-4 мин, върнете пилето в тигана и оставете да къкри , след като е готово по желание наръсете с магданоз.

image

#гранола
Домашна гранола с кленов сироп. Един доста по здравословен вариант от купешкото мюсли , което е пълно със захар.
2-1/2 ч.ч.овесен ядки
60 г сушени плодове(стафиди , червени боровинки)
90 г сурови ядки( бадеми, кашу, фъстъци, лешници,)
10 г ленено семе
10 г белени слънчогледови семки
3 с.л.кокосово масло , разтопено
3 с.л.кленов сироп
Загрейте фурната на 180 гр. В голяма купа се смесват сухите съставки без сушените плодове, тях сложете след като изпечете гранолата , иначе ще станат твърди, може да добавите и кокосови стърготини за по наситен кокосов вкус. Смесете кленовия сироп със кокосовото масло и изсипете сместа в сухите съставки и разбъркайте добре. В голяма тава за печене с хартия разтелете сместа и печете за около 30 мин . до златист цвят , бъркайте от време на време да не загори. След като се изпече я изсипете в буркан или кутия, която се затваря плътно. Получава се около 4 ч.ч.
Идеален вариант за закуска със прясно мляко , кисело мляко или плодов сок .

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg