Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

Таня Попова промени профилната си снимка
4 год

image

image

Салата със спанак,балучки,цвекло и ядки???
Необходими продукти:
цвекло - 350 г.
балучки - 10-12 бр.
спанак - 80 г.
сурови орехи - 1 шепа
суров слънчоглед - 1 с.л.
оцет - 1 ч.л.
мед - 1 с.л.
зехтин
хималайска сол
За дресинга:
сок от 1/2 лимон
зехтин - 1 с.л.
мед - 1/2 с.л.
горчица - 1 ч.л.
хималайска сол
Накиснете спанака в студена вода.
Обелете цвеклото и го нарежете на кубченца.Прехвърлете в тавичка,поръсете с 2-3 с.л. зехтин и щипка сол.Печете в предварително загрята на 180° фурна за 20-25 мин.
Почистете балучките и ги задушете в 150 мл. вода,1 ч.л. оцет и 1 с.л. мед на слаб огън до готовност.
Запечете за 2-3 мин. ядките (поръсени с малко сол) на сух тиган.
За дресинга смесете и разбийте изброените съставки.
Отцедете спанака и го прехвърлете в подходяща чиния.Отгоре разпределете цвеклото и балучките.Поръсете с ядките и залейте с дресинга.

image

image

image

#фотоконкурс
#вино
#шоколад
#виноишоколад
#кулинаренконкурс
Пастички "Руски шапки"
#ПАСТИЧКИРУСКИШАПКИ

image

#пилешкигърди
Пълнени пилешки гърди
1 кгпилешки гърди
200 гнарязани гъби
1 бр.моркови, нарязани на ситно
1 бр.чушка нарязана на ситно
1 бр.топено сирене
50 гкашкавал
100 гбекон - тънки парчета (филийки)
.(прясно смлян) черен пипер на вкус
сол - на вкус
1 с. л..соев сос
Цепнете пилешки гърди през средата като книга , мариновайте ги с подправките , тука използвайте подправки каквито обичате. Аз ги мариновах със соев сос , кимион, черен пипер и риган. След това в тиган с малко зехтин задушете моркова , гъбите и чушката . Може да използвате каквито зеленчуци пожелаете, аз имах тези в наличност. След това сложете в средата на гърдите плънката и топено сирене и завийте всичко и забодете с клечки за зъби , за да не изпадне плънката,сложете слайт тънък бекон отгоре и подредете в голяма тава със хартия за печене . Сложете фолио върху тавата , за да не загори бекона и печете за 20 мин на 200 градуса , след това махнете фолио и запечете още 5 мин , след това добавете настърган кашкавал и допечете още 2-3 мин докато се запече кашкавала.

image

Свински руладини със спанак и червени боровинки
500 г свинско бон филе
150 г спанак
50 г сушени червени боровинки
100 г кашкавал
2 с.л.масло
100 мл бяло вино
1 бр.сол на вкус
1 бр.(прясно смлян) черен пипер на вкус
1 бр.пилешки бульон
Нарежете бон филето на парчета дебели около 1 см и ги начукайте да станат тънки и ги подправете с черен пипер и сол на вкус. Бланширайте спанака за 2-3 мин , в подсолена вода и после го измийте под течаща студена вода. Завийте всяко филенце на руло като сложете спанак, червени боровинки и 20 гр, кашкавал във всяко филе и забодете с клечки за зъби от двете страни, за да не изпадне плънката. В тиган разтопете маслото с риган и запечатайте от всички страни руладини. В тавичка наредете всички руладини и ги полейте с маслото , което е останало в тигана +вино+ пилешки бульон и запечете на 200 гр, за 20 мин , като на всеки 5 мин обръщате руладините и ги поливате със сосчето#свинскируладини #спанак #червениборовинки

image

#фотоконкурс
#вино
#шоколад
#виноишоколад
#кулинаренконкурс
Шоколадова торта
#шоколадоваторта

image

Медени бутчета с пюре от сладък картоф
3 бр.пилешки бутчета
1 с.л.мед
1 бр.(прясно смлян) черен пипер на вкус
1 бр.сол на вкус
1 с.л.соев сос
1 бр.кимион на вкус
1 ч.л.къри
1 бр.джинджифил на прах на вкус
1 бр.риган на вкус
20 гмасло
2 бр.сладки картофи
40 г сирене
1 бр.индийско орехче, на вкус
50 мл прясно мляко
Направете маринатата като смесите соевия сос , меда, черен пипер, червен пипер, сол , къри, риган, джинджифил и ги разбъркайте добре . Подредете в тавичка бутчетата и ги намажете със сместа и сложете отгоре парченца масло и прибавете малко вода във тавата колкото да покрие дъното , за да не загори тавата. И ги печете на 180 градуса . За гарнитура аз използвах пюре от сладки картофи - за да го приготвите обелете и нарежете 2 сладки картофа и ги сварете . След това ги пюрирайте с пасатор като оставите малко от водата , в която са вряли и добавете и мляко , овкусете със черен пипер, сол, индийско орехче и кимион и малко масло, за разкош прибавих и натрошено сирене.
#пилешки бутчета #мед

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg