Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

#фотоконкурс
#вино
#шоколад
#виноишоколад
#кулинаренконкурс
Торта Гараш
#Гараш

image

Бърз тутманик без месене
Продукти
2 ч.ч. пълнозърнесто брашно
300 г кисело мляко
3 бр.яйца
1 ч.л.хлебна сода
300 г сирене
1 ч.л.захар
зехтин
Начин на приготвяне
В к.мляко се слага содата и се разбърква. След това се смесват млякото с брашното, яйцата и 1 ч.л. захар. Добавя се и сиренето като се натрошава . Разбиват се с миксер . Трябва да се получи гъста смес. Накрая се слагат 3-4 капки зехтин в сместа и се разбърква. Изсипва се във форма с хартия за печене и се пече в предварително загрята фурна на 150 гр. Може да поръсите отгоре със сусам и семена #тутманик

image

Здравословна френска селска торта
Продукти за блата
200 г мляко
150 г фурми
50 г краве масло, втечнено (ще се получи и с кокосово)
1 яйце
250 г брашно от лимец
1.5 ч.л. сода
1 с.л. оцет
Продукти за крема
600 г заквасена сметана
150 г мед
100-250 г смлени орехи
аромати: лимон, ванилия (по желание)
боровинки/малини – пресни или от сладко
Приготвяне на блатовете
1. В блендер се разбиват млякото с фурмите до хомогенна смес.
2. Добавя се разтопеното масло и се блендира на ниска скорост.
3. Добавя се яйцето и се блендира на ниска скорост и за не повече от 20-30 секунди, за да не се пресече яйцето.
4. Изсипва се в купа кашата от блендера и се добавят содата и оцета, разбърква се.
5. Добавя се брашното и се разбърква. Аз го направих на ръка с вилица. Получава се много гъста каша
6. Застила се с хартия форма за печене (моята е 24 см, +-2-3 см също е ок) и леко се намазнява (хартията) със зехтин или друга мазнина. По-лесно се отлепят блатовете така. Използвам форма с отделящи се стени и защипвам хартия с ринга, така че хартията стърчи извън формата.
7. Изсипва се 1/3 от кашата и се заравнява с лъжица. Пече се в предварително загрята на 160 градуса фурна, долен и горен реотан с вентилатор, 8 минути
8. След като се изпече единият блат, вади се с хартията и в същата форма, без да се мие се пече вторият блат, а след него и третият. Добре е да се намазнява хартията за печене, за да се отлепят по-лесно блатовете.
Приготвяне на крема
В купа се разбива с обикновен миксер заквасената сметана с меда. Да се внимава да не се прекали с биенето на сметаната (за да не се втечни).
Сглобяване на тортата
Тортата се сглобява, след като блатовете са изстинали. Слага се единият блат във форма за торта или в красива чиния-поднос. Намазва се с малко по-малко от 1/3та от сметановия крем. Слага се другият блат и се намазва с малко по-малко от 1/3та от сметановия крем. По желание върху сметаната се слагат пресни боровинки или малини . Слага се третият блат и тортата се намазва от всички страни с крема.
Смилат се орехите в блендера.
Тортата се поръсва от всички страни с орехи (отгоре и встрани).
Отгоре може да се гарнира с малини или други горски плодове.
Оставя се в хладилник минимум 3 часа, а най-вкусна е на другия ден
#френска
#селскаторта

image

image

#Мраморен кекс
Продукти:
80 г бял шоколад, калети или нарязан на ситно, ако е от блок
80 г черен шоколад 60%, калети или нарязан на ситно, ако е от блок
200 г меко масло
200 г захар
щипка сол
1 чаена лъжица ванилов екстракт
½ чаена лъжица портокалова есенция или настъргана кора от ½ портокал
3 яйца, със стайна температура
200 г брашно
7 г бакпулвер
15 г какао
1 ½ чаена лъжица смес подправки за коледни сладки
40 мл прясно мляко
За глазурата:
80 мл сметана 35%
120 г черен шоколад 60%
Приготвяне на кекса
Фурната се нагрява на 180ºC с опция горен и долен реотан. Продълговата форма за кекс с размери 30x11x7 см с хартия за печене се изсипва кекса.
Двата вида шоколад се разтопяват поотделно на водна баня.
Маслото се разбива със захарта и солта докато изсветлее и стане пухкаво. Добавят се ванилията и портокала и се разбъркват хубаво. Добавят се яйцата едно по едно, като след всяко сместа се разбива на висока скорост докато се поеме от сместа.
Брашното се смесва с бакпулвера и се добавя към горната смес. От сместа се заделя 1⁄3 и се разбърква с черния шоколад, какаото, сместа от подправки за коледни сладки и прясното мляко. Останалите ⅔ от сместа се разбърква с белия шоколад.
Във формата за печене се разпределя половината от бялата смес. Върху нея се разпределя цялата шоколадова смес. Завършва се с другата половина от бялата смес. С малък нож или дървен шиш се минава на зиг-заг през целия кекс, така че бялата и кафявата смес да се мраморират.
Формата се слага на средно ниво в предварително нагрятата фурна и кексът се пече 50 минути. Проверява се с дървено шишче за готовност като се забожда в средата на формата до нейното дъно. Ако по шишчето останат следи, тогава кексът се допича още 5 минути и отново се проверява. Ако шишчето излезе сухо, формата се изважда от фурната и се оставя за 5 минути. С нож се минава по страните на формата и тя се обръща върху решетка. Кексът трябва да падне веднага. Охлажда се на стайна температура преди да се залее с глазурата.
Приготвяне на глазурата
В касерола се изсипва сметаната . Загрява се и се изсипва върху нарязания на ситно шоколад. Разбъркват се докато се получи гладка и плътна смес. Използва се веднага.

image

#Шоколадова торта
Продукти: Шоколадов Блат: за форма с размери 22-24см
2 яйца
80г захар
50 гр. какао
1 шушулка ванилия или чарна лъжица екстракт
80г прясно мляко
40г разтопено масло
40г олио
120г брашно
2г бакпулвер
За крема: 400 гр. Кремообразна извара
200 гр. нутела
За шоколадова глазура:
80 гр шоколад за готвене
10 гр кокосово масло

image

image
Hristina Petrova - Georgieva промени корицата на профила си
4 год

image

Тиквени меденки с крем без угризения
Продукти:
2.1/2 ч.ч.брашно
1 ч.ч.тиква пюре
1 бр.голямо яйце
1/2 ч.ч.захар
2 с.л.мед
1/2 ч.л.канела на прах
1/2 ч.л.индийско орехче
1/2 ч.ч.олио
1/2 ч.л.сода
1/2 ч.л.бакпулвер
100 г извара
1/4 ч.ч.краве масло
Начин на приготвяне:
Пресявате брашното с бакплувера, индийското орехче, канела, сода. Разбивате яйцата със захарта, олиото , след това прибавяте пюрирана тиква и мед и отново разбивате до хомогенност , прибавяте и сухите съставки и отново бъркате.В хартия за печене със лъжица оформяте сладките на разстояние една от друга и печете на 180 гр. за 10 мин. Правите крем като смесите изварата с меда и маслото с помоща на блендер до хомогенност и слевате сладките , когато са напълно изстинали.

image

#меденки #тиква Тиквени меденки с крем без угризения
Продукти:
2.1/2 ч.ч.брашно
1 ч.ч.тиква пюре
1 бр.голямо яйце
1/2 ч.ч.захар
2 с.л.мед
1/2 ч.л.канела на прах
1/2 ч.л.индийско орехче
1/2 ч.ч.олио
1/2 ч.л.сода
1/2 ч.л.бакпулвер
100 г извара
1/4 ч.ч.краве масло
Начин на приготвяне:
Пресявате брашното с бакплувера, индийското орехче, канела, сода. Разбивате яйцата със захарта, олиото , след това прибавяте пюрирана тиква и мед и отново разбивате до хомогенност , прибавяте и сухите съставки и отново бъркате.В хартия за печене със лъжица оформяте сладките на разстояние една от друга и печете на 180 гр. за 10 мин. Правите крем като смесите изварата с меда и маслото с помоща на блендер до хомогенност и слевате сладките , когато са напълно изстинали.

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg