Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.
#фотоконкурс
#вино
#шоколад
#виноишоколад
#кулинаренконкурс
Пастички "Руски шапки"
#ПАСТИЧКИРУСКИШАПКИ
#пилешкигърди
Пълнени пилешки гърди
1 кгпилешки гърди
200 гнарязани гъби
1 бр.моркови, нарязани на ситно
1 бр.чушка нарязана на ситно
1 бр.топено сирене
50 гкашкавал
100 гбекон - тънки парчета (филийки)
.(прясно смлян) черен пипер на вкус
сол - на вкус
1 с. л..соев сос
Цепнете пилешки гърди през средата като книга , мариновайте ги с подправките , тука използвайте подправки каквито обичате. Аз ги мариновах със соев сос , кимион, черен пипер и риган. След това в тиган с малко зехтин задушете моркова , гъбите и чушката . Може да използвате каквито зеленчуци пожелаете, аз имах тези в наличност. След това сложете в средата на гърдите плънката и топено сирене и завийте всичко и забодете с клечки за зъби , за да не изпадне плънката,сложете слайт тънък бекон отгоре и подредете в голяма тава със хартия за печене . Сложете фолио върху тавата , за да не загори бекона и печете за 20 мин на 200 градуса , след това махнете фолио и запечете още 5 мин , след това добавете настърган кашкавал и допечете още 2-3 мин докато се запече кашкавала.
Свински руладини със спанак и червени боровинки
500 г свинско бон филе
150 г спанак
50 г сушени червени боровинки
100 г кашкавал
2 с.л.масло
100 мл бяло вино
1 бр.сол на вкус
1 бр.(прясно смлян) черен пипер на вкус
1 бр.пилешки бульон
Нарежете бон филето на парчета дебели около 1 см и ги начукайте да станат тънки и ги подправете с черен пипер и сол на вкус. Бланширайте спанака за 2-3 мин , в подсолена вода и после го измийте под течаща студена вода. Завийте всяко филенце на руло като сложете спанак, червени боровинки и 20 гр, кашкавал във всяко филе и забодете с клечки за зъби от двете страни, за да не изпадне плънката. В тиган разтопете маслото с риган и запечатайте от всички страни руладини. В тавичка наредете всички руладини и ги полейте с маслото , което е останало в тигана +вино+ пилешки бульон и запечете на 200 гр, за 20 мин , като на всеки 5 мин обръщате руладините и ги поливате със сосчето#свинскируладини #спанак #червениборовинки
#фотоконкурс
#вино
#шоколад
#виноишоколад
#кулинаренконкурс
Шоколадова торта
#шоколадоваторта
Медени бутчета с пюре от сладък картоф
3 бр.пилешки бутчета
1 с.л.мед
1 бр.(прясно смлян) черен пипер на вкус
1 бр.сол на вкус
1 с.л.соев сос
1 бр.кимион на вкус
1 ч.л.къри
1 бр.джинджифил на прах на вкус
1 бр.риган на вкус
20 гмасло
2 бр.сладки картофи
40 г сирене
1 бр.индийско орехче, на вкус
50 мл прясно мляко
Направете маринатата като смесите соевия сос , меда, черен пипер, червен пипер, сол , къри, риган, джинджифил и ги разбъркайте добре . Подредете в тавичка бутчетата и ги намажете със сместа и сложете отгоре парченца масло и прибавете малко вода във тавата колкото да покрие дъното , за да не загори тавата. И ги печете на 180 градуса . За гарнитура аз използвах пюре от сладки картофи - за да го приготвите обелете и нарежете 2 сладки картофа и ги сварете . След това ги пюрирайте с пасатор като оставите малко от водата , в която са вряли и добавете и мляко , овкусете със черен пипер, сол, индийско орехче и кимион и малко масло, за разкош прибавих и натрошено сирене.
#пилешки бутчета #мед
#фотоконкурс
#вино
#шоколад
#виноишоколад
#кулинаренконкурс
Торта Гараш
#Гараш
Бърз тутманик без месене
Продукти
2 ч.ч. пълнозърнесто брашно
300 г кисело мляко
3 бр.яйца
1 ч.л.хлебна сода
300 г сирене
1 ч.л.захар
зехтин
Начин на приготвяне
В к.мляко се слага содата и се разбърква. След това се смесват млякото с брашното, яйцата и 1 ч.л. захар. Добавя се и сиренето като се натрошава . Разбиват се с миксер . Трябва да се получи гъста смес. Накрая се слагат 3-4 капки зехтин в сместа и се разбърква. Изсипва се във форма с хартия за печене и се пече в предварително загрята фурна на 150 гр. Може да поръсите отгоре със сусам и семена #тутманик
Здравословна френска селска торта
Продукти за блата
200 г мляко
150 г фурми
50 г краве масло, втечнено (ще се получи и с кокосово)
1 яйце
250 г брашно от лимец
1.5 ч.л. сода
1 с.л. оцет
Продукти за крема
600 г заквасена сметана
150 г мед
100-250 г смлени орехи
аромати: лимон, ванилия (по желание)
боровинки/малини – пресни или от сладко
Приготвяне на блатовете
1. В блендер се разбиват млякото с фурмите до хомогенна смес.
2. Добавя се разтопеното масло и се блендира на ниска скорост.
3. Добавя се яйцето и се блендира на ниска скорост и за не повече от 20-30 секунди, за да не се пресече яйцето.
4. Изсипва се в купа кашата от блендера и се добавят содата и оцета, разбърква се.
5. Добавя се брашното и се разбърква. Аз го направих на ръка с вилица. Получава се много гъста каша
6. Застила се с хартия форма за печене (моята е 24 см, +-2-3 см също е ок) и леко се намазнява (хартията) със зехтин или друга мазнина. По-лесно се отлепят блатовете така. Използвам форма с отделящи се стени и защипвам хартия с ринга, така че хартията стърчи извън формата.
7. Изсипва се 1/3 от кашата и се заравнява с лъжица. Пече се в предварително загрята на 160 градуса фурна, долен и горен реотан с вентилатор, 8 минути
8. След като се изпече единият блат, вади се с хартията и в същата форма, без да се мие се пече вторият блат, а след него и третият. Добре е да се намазнява хартията за печене, за да се отлепят по-лесно блатовете.
Приготвяне на крема
В купа се разбива с обикновен миксер заквасената сметана с меда. Да се внимава да не се прекали с биенето на сметаната (за да не се втечни).
Сглобяване на тортата
Тортата се сглобява, след като блатовете са изстинали. Слага се единият блат във форма за торта или в красива чиния-поднос. Намазва се с малко по-малко от 1/3та от сметановия крем. Слага се другият блат и се намазва с малко по-малко от 1/3та от сметановия крем. По желание върху сметаната се слагат пресни боровинки или малини . Слага се третият блат и тортата се намазва от всички страни с крема.
Смилат се орехите в блендера.
Тортата се поръсва от всички страни с орехи (отгоре и встрани).
Отгоре може да се гарнира с малини или други горски плодове.
Оставя се в хладилник минимум 3 часа, а най-вкусна е на другия ден
#френска
#селскаторта
Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg | Танцьори и стриптизьори за момински партита и шоу програми | Организация на ергенски партита | Моминско парти с подбрани локации, лимузини, танцьори, кетъринг и уникални шоу програми. | Организация на Фирмени партита и Корпоративни събития