Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.
Рецепта за Печена пълнена пуйка с гъби - стъпка по стъпка как да си приготвите тази неустоима #рецепта за #пълнена #пуйка с #гъби
https://www.mandja.bg/movies/watch/13/
Рецепта за шкембе чорба - стъпка по стъпка как да си приготвите тази неустоима #рецепта за #шкембечорба #шкембе #чорба #националнакухня
https://www.mandja.bg/movies/watch/12/
Рецепта за Шкембе чорба, подходяща за #пости #постнирецепти #рецептазашкембе #шкембечорба #видеорецепта
https://www.mandja.bg/movies/watch/11/
Бърз и лесен БАБА ГАНУШ
#постна #рецепта #разядка
https://www.mandja.bg/movies/watch/10/
Вкусни и лесни #коледнисладки #рецепти #коледнирецепти
https://www.mandja.bg/movies/watch/9/
Коледни джинджифилови сладки! ???
#кулинаренконкурс #фотоконкурс
Рецепта за джинджифилови сладки
За тестото:
1 яйце
1 к.ч. пудра захар
1 к.ч. прясно мляко
3 в.ч. брашно
1 пакетче бакпулвер
1 с.л. джинджифил(на прах)
По желание можете да добавите канела или карамфил (на прах)
1 ванилия, есенция
За глазурата:
1 белтък
150-200 гр. пудра захар (според зависи големината на белтъка)
5-6 капки лимонов сок
В дълбок съд, разбиваме яйцето, млякото и захарта, избиваме до бяло. Добавяме джинджифила( канела или карамфил) и ванилията. Разбъркваме още 1минута, след което поетапно добавяме пресятото брашно и бакпулвер.
Трябва месейки да се получи меко тесто, прибира се във фолио и се оставя за един час в хладилника,да стегне.
Когато е готово с точилка, разточваме тънък блат, използвайте формички, за да изрежете сладките.
Печем в предварително загрята фурна на 170 градуса, за 25 минути.
Докато печете, можете да направите белтъчен крем за глазурата на сладките.
Разделяте белтъка от жълтъка в дълбока купа, добавяте поетапно пресятата пудра захар, накрая добавяте 5-6 капки лимонов сок. Лично аз разделих крема в няколко купи, добавих боя за храна (на прах), боята се добавя до получаване на исканият цвят. Когато извадите сладките ги оставяте да изстинат, преди да започнете да работите с глазурата. Допълнително украса, можете да използвате захърни пръчици, топчета или звезди.
При декорацията с глазура използвах дървени шишчета, за да смеся цветовете и да се получи ефект мрамор, обикновена кристална захар, за заскрежен ефект. Да ви е сладко, весели празници! ???
Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg