Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

4 год - Youtube

Добро утро Време за закуска с малко шоколадово-ментово удоволствие
#Cookateria #Рецепти #Рецепта #Сладки #Десерти

image

image
4 год - Youtube

Докато обработвам видеото за Патицата по Пекински... Да споделя едни страхотни немски картофени палачинки. Може би никога нямаше да се сблъскам с тях ако не беше супер шантавата ми фирма
#Cookateria #Рецепти #Рецепта #Десерти #Палачинки

image

Вкусни и здравословни!
Като бухтички?
Оригиналната рецепта е с бяло брашно и бяла захар.
Аз използвах лимец и кафява захар.

https://fb.watch/2i6R2nQem-/

image

Gastromomie France Raspberryes Pie

image

Gastromomie France Tarte tatin

image

Здравословна лазаня от карфиол
със сос болонезе???
За блатовете:
1 глава карфиол ( около 1,2кг.)
2-3 скилидки чесън
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. подправка за зеленчуци
2 яйца
За соса болонезе:
2-3 моркова
1 малък лук
около 100 грама нарязана целина
3 скилидки чесън ( смачкани)
1 ч.л. сол
1 ч.л. сушен босилек
1 ч.л. сушен риган
щипка чили
300 гр. кайма ( смес свинско и телешко)
шепа сушени домати
шепа нарязани на кубчета домати
около 350 мл. доматен сос
1 чаена чаша вода
1/2 с.л. масло
около шепа-две задушен спанак
Начин на приготвяне:
1. Сварете карфиола и после го смачкайте на пюре.
2.После добавете подправките за блата и последно добавете яйцата. Разбъркайте хубаво. Намажете тавичка или силиконов съд с масло и разстелете отгоре карфиоления блат.
3.Печете на предварително загрята фурна, за около 40 мин.
За соса:Загрейте малко масло в тигана.
Обелете и нарежете морковите, лука и целината.
Сложете ги в тигана и поръсете със сол и с другите подправки.
Задушете за около 4-5 мин. После добавете чесъна и каймата. Гответе докато каймата придобие златист цвят.
След това прибавете сушените домати, доматения сос и водата.
Разбърквайте в продължение на около 15 минути на средна температура.
Когато карфиоленият блат е готов, извадете го върху дъска и го нарежете на две-три квадратчета или правоъгълника- в зависимост от това как искате да изглежда лазанята ви. Постройте” лазанята по следния начин:
1) около чаша от соса
2) парче карфиолен блат
3) още от соса
4) малко задушен спанак
5)още едно парче карфиолен блат
6) останалата част от соса
Оставете да изстине и приберете в хлаидлника за около 30мин.

image

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg