Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

image

image
Лилия Маврова създаде рецепта / статия
3 год

Френска селска торта | ##френскаселска #торта #рожденден #cookshot

Френска селска торта

Френска селска торта

https://www.facebook.com/Cook-shot-103417908262447

Cook Shot може да се похвали, че още един рожденик избра да посрещне рожденият си ден с домашна торта наше производство. ????
Този път тя беше класическа Френска Селска Торта.
Като любопитен факт за този торта бих искала да отбележа, че в нея няма нищо френско. Идва от Русия и там са я наричали ,,Домашна Руска Торта“ или ,, Медовик“. Предлагам и рецептата:
Продукти за блатовете ( ринг с d-21см)
1 яйце
150 г кристална захар
200 мл прясно мляко
2 с.л. мед
50 г масло
400 г брашно
За крема:
1200 г заквасена сметана или 3 кофички х 400 г
12 равни с.л. кристална захар
300 г смлени орехи
бурканче сладко от боровинки (по желание)
Приготвяне:
В по-дълбока тенджерка разбъркайте яйцето и захарта. Добавете меда, содата, прясното мляко и маслото. Сложете на котлона и варете на средна температура около 15- 30 минути в зависимост от силата на котлона ви. Имайте в предвид, че от содата тестото доста се увеличава и има възможност да изкипи. Разбъркайте и варете докато сместа придобие карамелен цвят. След това сваляме сместа от котлона и изчакваме леко да поизстине. Добавяме брашното и замесваме тесто. Използвайте кухненска везна, за да разделите тестото на 7 равни части. Блатовете се разточват тънко с дебелина 2-3 мм. Пекът се върху хартия за 5-7ми на 160 градуса. За крема се смесва заквасената сметана с пудрата захар. След като са изстинали блатовете в ринг сложете първият намажете със сладко от боровинки на вкус и сложете обилно от крема. Така докато сглобите цялата торта.Оставете я в хладилник з 24 часа и след това я поръсете с орехи.
Kоя в любимата ви домашна торта ?

image
Cook Shot добави нови снимки в Френска селска торта
3 год

Cook Shot може да се похвали, че още един рожденик избра да посрещне рожденият си ден с домашна торта наше производство. ????
Този път тя беше класическа Френска Селска Торта.
Като любопитен факт за този торта бих искала да отбележа, че в нея няма нищо френско. Идва от Русия и там са я наричали ,,Домашна Руска Торта“ или ,, Медовик“. Предлагам и рецептата:
Продукти за блатовете ( ринг с d-21см)
1 яйце
150 г кристална захар
200 мл прясно мляко
2 с.л. мед
50 г масло
400 г брашно
За крема:
1200 г заквасена сметана или 3 кофички х 400 г
12 равни с.л. кристална захар
300 г смлени орехи
бурканче сладко от боровинки (по желание)
Приготвяне:
В по-дълбока тенджерка разбъркайте яйцето и захарта. Добавете меда, содата, прясното мляко и маслото. Сложете на котлона и варете на средна температура около 15- 30 минути в зависимост от силата на котлона ви. Имайте в предвид, че от содата тестото доста се увеличава и има възможност да изкипи. Разбъркайте и варете докато сместа придобие карамелен цвят. След това сваляме сместа от котлона и изчакваме леко да поизстине. Добавяме брашното и замесваме тесто. Използвайте кухненска везна, за да разделите тестото на 7 равни части. Блатовете се разточват тънко с дебелина 2-3 мм. Пекът се върху хартия за 5-7ми на 160 градуса. За крема се смесва заквасената сметана с пудрата захар. След като са изстинали блатовете в ринг сложете първият намажете със сладко от боровинки на вкус и сложете обилно от крема. Така докато сглобите цялата торта.Оставете я в хладилник з 24 часа и след това я поръсете с орехи.
Kоя в любимата ви домашна торта ?

image

image

Пилешко месо със зеленчуци
#пилешки гърди #тиквичка #гъби #морков #чушки
Продукти
1кг пилешки гърди
1 бр. Тиквичка
1 бр. Морков
1 бр. Чушка
Гъби 5-6бр
Соев сос, черен пипер ,риган
Олио
Начин на приготвяне
Нарежете зеленчуците и месото на кубчета. Задушете месото в мазнината и добавете зеленчуци ,след като се задуши всичко овкусете със соев сос и подправките

image

Руло от тиквички с крема сирене и шунка
#руло #тиквички #шунка #кремасирене
Продукти
3 бр.яйца
2 бр. тиквички
Морков
1бр. Крема сирене
Шунка 100гр
Брашно2-3с.л
Копър
Черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне
Рендосайте тиквички и морков и ги истискайте от водата. Смесете ги със брашното, яйцата и подправките и върху Хартия за печене в голяма тавата разстелете сместа и оформете блат .Печете на 180гр до златисто за около 15-20мин. Когато изстине намажете блата със крема сирене и копър и наредете слайдове шунка и завийте на руло

image

image
Иван Паунов сподели Пост  
3 год - Youtube

3 год

Знам, че като заговоря за десерти и ви оправям настроението! ? Така, че хайде да си приготвим един много вкусен ориенталски десерт - КЮНЕФЕ , преди да е дошло време за вечеря. Приятен апетит от мен #кюнефе #ориенталскакухня #кухнятанаиванпаунов #завладейкухнятасиванпаунов #Ivanskitchen #conquerthekitchenwithivanpaunov

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg