Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

image

Много е тихо тук!Ако не беше якия спам с тези реклами, щях да си помисля, че @mandja.bg е загоряла ???
Затова ще ви припомня този тажин, но в малко по-различна светлина.

Членувам в една фейсбук група "Вкусотии в рими" И това е стихчето ми за тажина.Надявам се да ви хареса ?

Реших да вдигна летвата високо
и сготвих един тажин от Мароко.
Сложих пиле и маслини, лук.
Ех,че аромат се носи тук.
Не само снимката ще ви покажа,
набързо и рецептата ще преразкажа.
Пилето го мариновах с мляко,
сол,подправки и оставих го да чака.
На дъното на тоз тажин от глина
сложих тиквички, малко от зехтина.
Отгоре-пилето,наръсих щедро
с подправки,чесън,лук на едро,
а върху тях пък вкусни и зелени
маслини и чушчица на жулиени.
Пипер и сол на вкус се слага
и капака плътно да приляга.
Слагаме го на котлона. Степен-най-ниска.
И тъй да къкри,колкото си иска.
Подправките са вкусна ми тайна
и правят тази гозби толкова омайна. .
Всички трябва да ги споменем.
Започваме с кориандъра зелен
и куркумата -тази благодат.
Канела за екзотичен аромат,
Рас ел ханут е магията на Ориента
И накрая пушена пимента.
Дали е вкусно ,недейте да ме питате!
Сгответе го,за да опитате!!!

image

image
Лилия Маврова създаде рецепта / статия
3 год

Торта Малаков | #торта; десет; ягоди

Торта Малаков

Торта Малаков

https://www.facebook.com/Cook-shot-103417908262447/photos/pcb.216541000283470/216477773623126

Специално направена за една рожденичка.
Торта Малаков- още една торта с история.
Малахо́в курган- е крепост край Севастопол. Маршал Жан Пелисиер през периода на Кримската война завоюва тази крепост, заради това е бил награден от Наполеон III с титлата херцог на Малаков и заедно с това му подарява и торта. Торта приготвена в Австрия от френски сладкари. Та това е тя. 
Както всички рецепти така и тази не остават не променени във времето. Представлявала е пластове от бишкоти и пластове от бита сметана

image
Cook Shot добави нови снимки в Торта Малаков
3 год

Специално направена за една рожденичка.
Торта Малаков- още една торта с история.
Малахо́в курган- е крепост край Севастопол. Маршал Жан Пелисиер през периода на Кримската война завоюва тази крепост, заради това е бил награден от Наполеон III с титлата херцог на Малаков и заедно с това му подарява и торта. Торта приготвена в Австрия от френски сладкари. Та това е тя. 
Както всички рецепти така и тази не остават не променени във времето. Представлявала е пластове от бишкоти и пластове от бита сметана

image

image

Сладкиш с тиква
#сладкиш #тиква #шоколад
Продукти
300гр настъргана или пюрирана тиква
2ч.ч. пълнозърнесто брашно
1бакплувер
Ванилия
Щ.сол
Канела
Индийско орехче
Джинджифил на прах
Захар 2ч.ч.
Сода за хляб 1ч.л.
4яйца
Какао2с.л.
Олио 100мл
За глазурата 80гр шоколад
Начин на приготвяне
Разбийте яйцата, захарта ,тиквата и олиото . След това прибавете брашното, канелата, бакпулвер, джинджифил, индийско орехче, ванилия,сода,сол. Разбъркайте до хомогенна смес. Раздалете сместа на 2 ,и едната я объркайте с какао ,за да направите шарка зебра. В форма за кекс сложете хартия за печене и започнете да редувате по 1-2с.л. от двете смеси, за да се получи шарката зебра.Печете на 180гр.След като се опече оставете го да изтине замалко , разтопете шоколада и полейте кекса.

image

Сладкиш с тиква
#сладкиш #тиква #шоколад
Продукти
300гр настъргана или пюрирана тиква
2ч.ч. пълнозърнесто брашно
1бакплувер
Ванилия
Щ.сол
Канела
Индийско орехче
Джинджифил на прах
Захар 2ч.ч.
Сода за хляб 1ч.л.
4яйца
Какао2с.л.
Олио 100мл
За глазурата 80гр шоколад
Начин на приготвяне
Разбийте яйцата, захарта ,тиквата и олиото . След това прибавете брашното, канелата, бакпулвер, джинджифил, индийско орехче, ванилия,сода,сол. Разбъркайте до хомогенна смес. Раздалете сместа на 2 ,и едната я объркайте с какао ,за да направите шарка зебра. В форма за кекс сложете хартия за печене и започнете да редувате по 1-2с.л. от двете смеси, за да се получи шарката зебра.Печете на 180гр.След като се опече оставете го да изтине замалко , разтопете шоколада и полейте кекса.

image

Сладкиш с тиква
#сладкиш #тиква #шоколад
Продукти
300гр настъргана или пюрирана тиква
2ч.ч. пълнозърнесто брашно
1бакплувер
Ванилия
Щ.сол
Канела
Индийско орехче
Джинджифил на прах
Захар 2ч.ч.
Сода за хляб 1ч.л.
4яйца
Какао2с.л.
Олио 100мл
За глазурата 80гр шоколад
Начин на приготвяне
Разбийте яйцата, захарта ,тиквата и олиото . След това прибавете брашното, канелата, бакпулвер, джинджифил, индийско орехче, ванилия,сода,сол. Разбъркайте до хомогенна смес. Раздалете сместа на 2 ,и едната я объркайте с какао ,за да направите шарка зебра. В форма за кекс сложете хартия за печене и започнете да редувате по 1-2с.л. от двете смеси, за да се получи шарката зебра.Печете на 180гр.След като се опече оставете го да изтине замалко , разтопете шоколада и полейте кекса.

imageimage

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg