Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

По стар български обичай.... Скаричка... Салатка.... Ракията се изстудява......
Наздраве!
#кебапченаскара#кюфтенаскара#салата

imageimage

image
Антоанета Ранчева създаде рецепта / статия
3 год

Джолан на фурна | ##джолан#месонафурна

Джолан на фурна

Джолан на фурна

Чие сърце не би се разтопило при гледката на апетитно зачервен, глазиран, изкусително ухаещ свински джолан. Ето един.

Многолистни питки със сирене част 1

Многолистни питки със сирене част 2

Пилешки кюфтенца :
700гр пил.гърди
1глава лук
1яйце, 1с.л. горчица, 1с.л. кис.мляко, малко галета., сол, магданоз, черен пипер, Гърдите се накълцват колкото може по-ситно/нямам месомелачка/ и се объркват с останалите продукти. Оставям в хладилник за около час да стегне малко. Пека в тефлонов тиган с много малко олио.

image

#Постни #лозовисарми с #булгур
50 бр лозови листа или 1 буркан
2 чч ориз
1/2 чч булгур
1 вр джоджен
1 вр копър
сол на вкус
1 сл червен пипер
1/2 вр зелен лук
зехтин
лимон
Лозовите листа се бланшират в гореща вода и се охлаждат в студена вода.
Лука се нарязва на ситно и се задушава в зехтина. Добавяме ориза да стане стъклен, добавяме булгура ,сол н вкус,наситените зелени подправки и накрая червения пипер. Разбъркваме и добавяме 1 чч вода.Щом се поеме от ориза, изключваме котлона и покриваме с капак. Оставяме плънката да се охлажда.
Когато е напълно охладена,навиваме сармичките.Подреждаме в тавичка, поливаме със сока на лимона,добавяме още малко зехтин и доливаме топла вода да ги покрие.Слагаме няколко резена лимон.Завиваме с хартия и фолио и печем в предварително загрята фурна на 180°С за около 30 минути. Сваляме хартията и фолиото и запичаме за още 5-10 минути.

image

image

МНОГОЛИСТНИ ПИТКИ СЪС СИРЕНЕ
600гр #брашно
350 мл хладка вода
50 гр меко #масло
10 гр суха #мая
10 гр сол
20 гр захар
100 гр масло за намазване
300 гр #сирене

Програма #ТЕСТО.
Разточваме в правоъгълна форма. Намзваме с масло, поръсваме със сирене .Сгъваме и разточваме.Повтаряме 3-4 пъти сгъването и намзването с масло, поръсване със сирене. Разточваме за последен път, намазваме с масло, поръсваме със сирене и навиваме на руло.Режа с конец, така не се смачкват.
Оставяме ги да втасат за 30-45 минути Преди печене намазваме с разтопено масло. Печем в предварително загрята фурна на 180°С до розова коричка или около 20 минути. Охлаждаме и нападаме ?
Идеални за #закуска
#тестени

image
Здравейте Приятели!
След разразилият се скандал с кулинарния ни конкурс решихме, че първата награда ще бъде отнета.
Останалото класиране се запазва, а наградата остава за следващия конкурс.

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg