#фотоконкурс
#Великден
#РецептазаВеликден
#кулинаренконкурс
#сладкабаница
Кори за баница - 1 опаковка фини
локум - 2 кутии
яйца - 2 бр.
захар - 1 ч.ч.
брашно - 1 ч.ч.
олио - 1/2 ч.ч.
масло - 30 г
бакпулвер - 1 опаковка
ЗА СИРОПА
захар - 1 и 1/2 ч.ч.
вода - 2 ч.ч.
Степче - 1
Яйцата, захарта и маслото се разбиват, добавя се олиото и накрая брашното с бакпулверът.
Локумът се нарязва на малки парчета. Кората се намазва със сместа, като в единия край по ширина се реди локумът. Навива се на стегнати рула и се слага в правоъгълна тава.
За едно рулце се ползват две кори. Останалата плънка се разпределя равномерно върху баницата.
Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 35 мин. Нарязва се на малки парчета и се оставя се да изстине.
За приготвянето на сиропа е необходимо захарта да се разтвори във водата.