(Рецепта за 3 торти от 21 см)
Шоколадов пандишпан с цитросови трохи
320 гр.- Бадемова паста - 120гр.- Пудра захар
30 гр.- Жълтъци
110 гр.- Яйца
300 гр. - Белтъци
120 гр. - Захар
30 гр. - Трохи от цитросови плодове / портокал , грейпфрут , лимон , лайм /
100 гр. - Сладкарско брашно -Т 45
90 гр. - Какао на прах -
90 гр. - Масло 82 %
Разбиваме бадемовата паста с пудрата захар, жълтъците , яйцата и трохите. После добавяме разтопеното масло на 40 С. Разбиваме белтъците със захарта и хомогенизираме с първата смес. Добавяме брашното и какаото. Разстиламе върху тава за печене. Печем на 190 С за 10 - 12 минути.
Сироп за напояване на пандишпана
100 гр. - Куантро
200 гр. - Фреш портокал
100 гр. - Стевия
100 гр. - Амарето
Всичко се смесва и се слага на кутлона да заври , за около 2-3 минути.
Дакуаз джинджър
500 гр.- Белтъци
160 гр. - Захар
800 гр. - Бадемов ТРТ
50 гр . - Пресен джинджифил / настърган /
Разбиваме белтъците с част от захарта , като ги втвърдяваме с останалата захар добавяйки я постепенно. Поставяме в съд и добавяме пресят бадемовия ТРТ. Хомогенизираме с пресния джинджифил. Изсипете сместа в тава и печете на 170 С за 18 - 20 минути.
Оризово мляко с портокал
200 гр. - Ориз
1100 гр. - Мляко 3,5 %
50 гр. - Трохи от портокалова кора
1 бр. - Шушулка Ванилия
120 гр. - Захар
Сваряваме всичките продукти заедно освен трохите , докато се оформи плътно оризово мляко. Добавяме трохите от портокал. Варим още 2 - 3 минути. Сипваме във форми и замразяваме.
Шоколадов мус
225 гр. - Захар
75 гр. - Вода
150 гр. - Жълтъци
225 гр. - Яйца
10 гр. - Сребърен желатин
400 гр. - Натурален Кувертюр - 200 гр. - Натурален Кувертюр - Екселанс разтопен
750 гр. - Млечна сметана - разбита на меки върхове
Сваряваме водата със захарта до 121 С. Разбиваме Жълтъците и яйцата и добавяме първата смес към нея на лека струя. Добавяме и желатина. След като изтинат до 40 С , слагаме част от сметаната в разтопените шоколади. Добавяме първата смес и останалата сметана.
Огледална глазура
захар – 150 гр.
глюкоза – 150 гр.
вода – 75 гр.
бял шоколад – 150 гр.
кондензирано мляко – 100 гр.
желатин – 10 гр.
вода – 60 гр.
боя – до насищане на цвета
Начин на приготвяне:
Комбинирайте водата, глюкозата и захарта и ги оставете да кипнат, като преди това накиснете желатина във водата, разбъркайте хубаво и го оставете в хладилника да набъбне. В момента, в който сместа кипне и се избистри, я сварявате до 115 ⁰ C и я махате от огъня. Следващите стъпки, които предстоят, са най-важни за една добре направена огледална глазура. Охладете сместа с кондензираното мляко и когато достигне 70 ⁰ C добавете 1/3 от желатина и 1/3 от шоколада. Разбъркайте за кратко и добавете останалата част. Довършете разбъркването с пасатор, като внимавате да не вкарате въздух в сместа. За завършек се оцветява в желан цвят. Оставете глазурата за 12ч. или едно цяло денонощие да кристализира, готова е за ползване, когато достигне 35 ⁰ C.
ПЪЛНЕНА ЗЕЛКА С ЦАРЕВИЦА И СВИНСКО МЕСО ??
Необходима ни е една голяма зелка. Изрязваме отгоре, така, че да получим капак, него запазваме. Издълбаваме зелката. От към страната на кочана подрязваме, така, че зелката да може да седи права.
Нарязваме си на шайби картоф, домат, лук, морков, жълта чушка и царевица с кочана.
В купа слагаме месото. Овкусяваме със сол, черен и червен пипер и риган. Поръсваме с малко олио и объркваме.
Пълним зелката, като най - отдолу редим ред картофи, след това ред домат, морков, чушка, царевицата. Поставяме и 2-3 скилидки чесън. След всеки ред поръсваме със сол, черен пипер и риган. Накрая редим месото и слагаме "капака". Поставяме зелката в тава.
В купичка сипваме олио, сол и червен пипер. Разбъркваме добре и с четка намазваме хубаво цялата зелка отвън.
Печем на 150 градуса за 3 часа. ?
Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg
Daniela Karastoykova
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Chef Mandja
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?