ПИЛЕ С ОРИЗ...Класика
Първо си варя пилешкото месо.В тиган си запържвам един настърган морков,една глава кромид лук.Сипвам изчистения и измит ориз запържвам и него малко да стане леко стъклен.Изключвам котлона и овкусявам със сол,черен пипер и кимион на вкус.Прехвърлям ориза в тавата в която ще пека,прецеждам бульона от месото 3:1 в полза на течността в случая бульон или пък вода.Разбърквам добавям още малко олио,редя месото и пека до готовност.

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg