Пилешка супа
Всяко семейство си има любима супа, и начин на приготвяне.
У дома най-често приготвяме пилешка супичка.
Необходими продукти
2 пилешки бутчета
Глава лук
Скилидка чесън
Половина червена пиперка
Половина зелена пиперка
Морков
Картоф
Резен от целина - глава
Чер пипер, сол на вкус
Фиде ( или ориз), добавяме след като месото и зеленчуците са сварени
За застройката
3 цели яйца
Половин кофичка кисело мляко
Магданоз за поръсване
Слагаме пилешките бутчета да се варят на котлона, (след като заври водата я сменяме веднъж). Наливаме нова вода при бутчета и добавяме зеленчука на едри парчета да се сварят заедно, за по-силен на вкус бульон и посоляваме.
Прецеждаме бульона, сварените зеленчуци може да накълцаме на малки парченца или намачкаме на пюре и връщаме към бульона. Отстраняваме кожата и костите от бутчетата и месото накъсваме на малки парченца. Връщаме пилешкото месец към бульона и добавяме фидето или (ориз по желание).
Застройваме супичката с яйце и кисело мляко и поръсваме с пресен магданоз.
За по- богат вкус и добър завършек на супичката, накрая добавяме и лъжица краве масло към готовата супа.
Сервираме с резен лимон.
*Не запържваме нито 1 продукт, и въпреки това се получава вкусна пилешка супа с богат вкус.
#пилешкасупа