Днес приготвих тези ароматни дюли с орехи, стафиди, канела и портокалови корички. Гарнирах със заквасена сметана, зрънца от нар, настърган лимон и шам фъстък.
Рецепта:
2 дюли
1/2 ч.ч захар
1/2 ч.ч вода
50 мл. червено вино(може и без него)
Сироп от малини.
Орехи, стафиди, портокалови корички, канела.
За декорация шам фъстък, нар, лимонова кора и заквасена сметана.
В тавичка изпивам захарта, водата, виното и малко от сиропа от малини. Сиропа от малини го слагам за цвят. След това нареждам дюлите като предварително съм отрязала на две и съм махнала семките така, че кората да е нагоре. Пека на 200 градуса на горен и долен реотан докато омекнат, след това ги обръщам и поливам от соса върху тях. Пека още малко и слагам в дупчиците орехи, канела, портокалови корички и стафиди и пак поливам със соса. Доопичам до приятен загар. Поднасям със заквасена сметана и декорирам с шам фъстък, нар и настъргана кора от лимон.