Днес в сезона на тиквите си приготвих този много нежен мус от тиква с маскарпоне, заквасена сметана, течна сметана и подсладено кондензирано мляко и карамелен топинг.
250 грама маскарпоне
200 грама заквасена сметана
150 мл. сладкарска сметана
300 грама тиква
Подсладител кондензирано мляко на вкус(3 с.л)
300 грама тиква
1 с.л солен карамел от буркан+много малко течна сметана и орехи за поръсване.
Тиквата я изкарах от фризера и беше настъргана, сложих я в тиган с незалепващо покритие с една супена лъжица кафява захар, малко канела и съвсем малко мазнина готвих на слаб огън докато стане на пюре и се дели в средата на тигана. След това с помощта на пасатор я пасирах до гладкост и оставих да изстине.
В купа сложих маскарпонето, заквасената сметана, сладкарската сметана и кондензираното мляко и разбърках с помощта на миксера така, че да се получат връхчета, след това добавих Тиквата на части и лекичко разбърках. Насипах в подходящи чаши и декорирах с топинга и посипах с орехи.
Chef Mandja
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?