Маслини в хрупкава панировка

Вкусно и лесно за изпълнение!

За приготвянето са необходими:
Маслини без костилки 200гр
1 яйце
2 с.л. брашно
Смес от сусам и грис ( или галета) за паниране.

Овалваме маслините в брашното, след което ги потапяме в предварително разбитото яйце. Панираме една по една маслините в сместа от сусам и грис и пържим в маслена баня до порозовяване.
* Аз използвах зелени маслини. Леко киселия им вкус и хрупкавата панировка ги прави подходящо мезенце за чаша вино или ракийка.*
#рецепти, #предястиебезмесо, #маслини, #пане

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg