Здравейте!❤️ В детството ми, когато ходехме на село баба ми приготвяше Селска Бъркана Торта, а у дома по празници и за рождени дни майка ми приготвяше ДОБУШ ТОРТА! Нямаше сметана, нито маскарпоне....Но имаше за нас едно празнично очарование и незабравим вкус. Тя е от тортите, които с времето стават все по-хубави. Разбира се, ако въобще остане нещо от нея...
Аз приготвям половин доза, тъй като от цяла доза става твърде голяма торта. Забелязали ли сте, че старите рецепти са за огромни количества...
?ПРОДУКТИ?
за ½ доза
(чашата която използвам е 220 гр.):
1 яйце и 1 жълтък;
150 гр.(2/3 ч.ч) захар
или
120 гр.еритритол;
20 мл.(2 големи с.л.) прясно мляко;
20 мл.(2 големи с.л.) олио;
½ ч.л.сода бикарбонат;
300 гр.брашно;
200 гр.орехи.
За крема:
1 л.прясно мляко;
100 гр.масло;
250 гр.захар
или
45 т.Стевия;
200 мл.пр.мляко + 8 с.л.брашно;
ванилия.
?Рецептата?
Благодаря Ви, че бяхте с нас!!!
Скоро ще имаме нова рецепта, не забравяйте да ни посетите отново!
Chef Mandja
Това за десерт ще ми дойде ?
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?