Тиквени меденки с крем без угризения
Продукти:
2.1/2 ч.ч.брашно
1 ч.ч.тиква пюре
1 бр.голямо яйце
1/2 ч.ч.захар
2 с.л.мед
1/2 ч.л.канела на прах
1/2 ч.л.индийско орехче
1/2 ч.ч.олио
1/2 ч.л.сода
1/2 ч.л.бакпулвер
100 г извара
1/4 ч.ч.краве масло
Начин на приготвяне:
Пресявате брашното с бакплувера, индийското орехче, канела, сода. Разбивате яйцата със захарта, олиото , след това прибавяте пюрирана тиква и мед и отново разбивате до хомогенност , прибавяте и сухите съставки и отново бъркате.В хартия за печене със лъжица оформяте сладките на разстояние една от друга и печете на 180 гр. за 10 мин. Правите крем като смесите изварата с меда и маслото с помоща на блендер до хомогенност и слевате сладките , когато са напълно изстинали.