Един по интересен вариант на пълнени чушки с кайма , пащърнак и сушени гъби 6 бр.чушки
1/2 бр.пащърнак
500 г кайма
10 г гъби, сушени
70 г доматено пюре
1 бр.сол на вкус
1 бр.пушен червен пипер на вкус
1 бр.пушен сладък пипер на вкус
1 бр.кимион на вкус
1 бр.(ронена) чубрица на вкус
1 бр.(прясно смлян) черен пипер
1/4 бр. стрък праз лук
2 с.л.к.мляко
2 с.л.брашно
200 мл прясно мляко
1 бр.голямо яйце
Измийте и почистете чушките от семките. В тиган задушете лука и пащърнак , добавете кайма и задушавайте докато стане на трохи , след това добавете дом. пюре , подправките и сушените гъби( предварително накиснати в топла вода). Загрейте фурната на 200 градуса. Напълнетете чушките със сместа и ги подредете в тава, залейте с топла вода . Печете за 30 мин. обръщайте чушките и от двете страни , за да се опекат. Направете соса като смесите к.мляко, пр. мляко, яйцето и брашното и разбъркайте добре . Извадете чушките в друг съд , и изсипете соса във тавата при водата и разбъркайте добре, върнете чушките обратно и оставете на изключена фурна за няколко мин, да се свари соса.
Бон Апети!
#пълненичушки