#пълнени чушки
#карфиол
Край на скучните пълнени чушки, карфиол вместо ориз , защо не ?
Пълнени чушки с кайма и карфиолен ориз
10-12 бр.чушки
500 г кайма черен пипер на вкус
сол - на вкус
400 г карфиол
1 бр.домати (нарязани на ситно) или чери домати
(ронена) чубрица
сминдух на вкус
1 с.л.зехтин
1 ч.ч.костен бульон
1 бр.лук - нарязан на ситно
3 бр.моркови, нарязани на ситно
2 бр картофи
Изчистете чушките от семките и ги разпорете през средата да стане като лодчици. Нарежете лука и моркова на ситно .Карфиола в блендер го смелете на трохи. Задушете лука и моркова в тиган със зехтин, след това добавете каймата и 2-3 с.л. бульон и като стане на трохи и сива довабете карфиола и подправките заедно с домати и пак 2-3 с.л. бульон ,захлупете с капак да се задуши карфиола. Наредете чушките в тавичка и ги напълнете със готовата смес на всяка чушка сложете отгоре 1-2 парченца тънки картофчета , за да не загори плънката. Добавете и останалия бульон в тавата и ако е необходимо и малко вода. Печете на 180 гр. до готовност на чушките около 30 мин.
Maria Ivanova
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Hristina Petrova - Georgieva
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?