#картофенопюре
#карфиол
Интересна импровизация на картофено пюре с плънка от кайма и карфиол
200 г малка глава карфиол
200 гкайма
.сол на вкус
(прясно смлян) черен пипер на вкус
.кимион на вкус
1 бр.лук - нарязан на ситно
1 бр.моркови, нарязани на ситно
(ронена) чубрица - на вкус
1 с.л.зехтин
1 бр.домати (нарязани на ситно) или чери домати
5 бр.варени картофи
50 г настърган кашкавал
пилешки бульон
Сварете картофи и ги намачкайте с пасатор да стане на пюре и овкусете със черен пипер , сол , масло . Задушете лука и моркова и добавете каймата , домат,карфиола , който предварително сте направили на трохи в блендер и подправките заедно с бульон захлупете в капак да се задуши карфиола. В малка тавичка намазнена със зехтин сложете половината пюре и отгоре плънката от кайма и останалата част от пюрето и настържете кашкавал и печете на 180 гр. за 10-15 мин. до запичане на кашкавала.