#пилегъбенсос
Ароматно сочно пилешко със гъбен балсамов сос
230 г нарязани гъби
1 бр.глава лук - нарязан на ситно малка
1-2 с.л.зехтин
1 с.л.балсамико
3 с.л.прясно мляко
1/1/2 ч.ч.пилешки бульон
1/4 ч.л.мащерка
сол - на вкус
.(прясно смлян) черен пипер на вкус
Загрейте 1-2 с.л. зехтин в голям незалепващ тиган на средно висока температура. Овкусете пилешките гърди с черен пипер и сол и ги запечете от 2 страни. Извадете пилето и го оставете под капак да си почива. В същия тиган сложете още малко мазнина ако е необходимо и добавете лука и гъбите , когато лука стане прозрачен , а гъбите омекнат, добавете мащерката, сол и пипер. Гответе още 2-3 мин. и добавете бульон. Разбъркайте, след това добавете балсамикото и разбъркайте. Прибавете и млякото и увеличете температурата до средно висока.Гответе соса докато заври, след което намалете температурата до ниска и оставете да къкри докато се сгъсти соса Около 3-4 мин, върнете пилето в тигана и оставете да къкри , след като е готово по желание наръсете с магданоз.

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg