Любимите на всички "Кашкавалки"
Необходими продукти:
брашно - 600 г.
хладка вода - 250 мл.
олио - 100 мл. + за намазване
суха мая - 1 пакетче
сол
извара - 200 г.
крема сирене - 200 г.
кашкавал - 400 г.
яйца - 2бр.
Залейте маята с водата и я оставете да се активира.
Пресейте брашното в купа,поръсете със щипка сол и направете кладенче.В него добавете олиото.Разбъркайте леко и започнете да добавяте на части водата и маята.Постепенно замесете меко тесто.Разделете го на 9 топчици и ги намажете с олио.
За пълнежа смесете яйцата,изварата и крема сиренето до получаване на гладка смес.Рендосайте кашкавала и го заделете.
Разточете всяка топчица на тънка квадратна кора.Намажете 1/2 от нея със сместа от извара,крема сирене и яйца.Прегънете я,така че да получите триъгълник.Отгоре поръсете обилно от кашкавал и отново прегънете.Притиснете леко краищата,за да не започне да се разхожда пълнежа по време на печенето.
Прехвърлете в предварително намазнена тава.
Процедурата повторете и с останалите топчици.
Вече подредените кашкавалки,намажете с олио и поръсете с малко кашкавал.
Печете в предварително загрята на 250° фурна за 15-17 мин.