"Шакшука с домашни пърленки"
Необходими продукти:
За пърленките:
брашно - 500 г.
хладка вода - 1/2 ч.ч.
олио - 1/3 ч.ч.
яйце - 1 бр.
суха мая - 1 пакетче
сол
масло - за намазняване
За шакшуката:
чушки (зелени и червени) - 400 г.
кромид лук - 1 глава
домати - 3 бр.
масло - 50 г.
извара - 1 ч.ч.
яйца - 4 бр.
сол
пресен джоджен
За пърленките разтворете маята във водата и я оставете да се активира.Прехвърлете брашното в купа и направете кладенче.Добавете солта,яйцето и олиото и разбъркайте.Прибавете маята и постепенно замесете средно твърдо тесто.
Разделете тестото на 8-10 топчици (в зависимост от желаната големина на пърленките) и ги разточете.
Всяка пърленка изпечете двустранно в намаслен тиган на силен огън.
За шакшуката нарежете на едро чушките и лука и ги запържете в маслото за 4-5 мин. (на среден огън).Щом започнат да омекват добавете предварително рендосани доматите и овкусете с подправките.Задушете за 5 мин.
Накрая добавете изварата,разбъркайте и чукнете яйцата отгоре.Оставете на огъня за 1-2 мин. (или до готовност на яйцата) под капак.

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg