Домашно реване
Ето и необходимите съставки:
• 6 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 2 ч.ч. брашно
• 1/2 ч.л. бакпулвер
• 1/2 ч.л. ванилия
• За сиропа:
• 2 ч.ч. захар
• 3 ч.ч. вода
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Смесете яйцата и захарта до побеляване. След това прибавете сухите съставки. Сместа се разбива, докато стане хомогенна, след което се изсипва в намаслена и набрашнена тавичка. Печете предварително загрята фурна на 180 градуса.
Сиропът се приготвя в тенджера се изсипват захарта, водата и ванилията. Разбъркват се и се загряват на котлона. Щом сместа кипне и се сгъсти, сиропът е готов.
Залейте реването, като десертът е нарязан на правоъгълни или квадратни парчета. Охладете го напълно преди да го поднесете.
Chef Mandja
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?