Маслени бисквити със стафиди
меко масло - 110 г
пудра захар - 50 г
стафиди - 2 с.л. (накиснати в 1/2 есенция ром и 1 с.л. вода)
брашно - 125 г
царевично нишесте - 50 г
Разбийте маслото с пудрата захар до получаване на гъста кремообразна смес.
Добавете накиснатите стафиди и пасирайте.
Прибавете брашното и нишестето и замесете тесто за масленки.
(В началото е ронливо, но от топлината на ръцете се получава идеално меко).
Месенето продължава около 5 мин задължително!
Увийте тестото в свежо фолио и го приберете в хладилник за поне 30 мин. Оформете бисквитките в желаната от Вас форма (дебелина около 5 мм).
Печете в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 10 мин.
Маслените сладки са готови, когато краищата им съвсем леко порозовеят.
По желание украсете маслени бисквитки със стафиди с разтопен шоколадов кувертюр.