Баница с кайма
Продукти:
500 г кайма смес
1/2 праз лук
морков
чушка
30 мл. зехтин
черен пипер
1 ч.л. червен пипер
сол
1 ч.л. кимион
1/2 ч.л. сминдух
1 с.л. дом. сос
1 опаковка фини кори
125 г масло
3 яйца
300 мл. прясно мляко
Нарежете на ситно лука, чушката и моркова и ги запържете в зехтин и малко вода. Когато омекнат добавете каймата и я раздробете с вилица. Добавете подправките и разбъркайте добре. Разбъркайте и лъжица доматен сос. Запържете каймата до готовност. Оставете я да се охлади.
Стопете маслото.
Разтворете корите.
Загрейте фурната на 200 градуса.
Пригответе си тава. Покрийте с три броя кори. Поръсете с кайма равномерно.
Отново покрийте с три броя кори и поръсете с кайма равномерно. По същия начин редувайте кори и кайма до изчерпване на продуктите. Разрежете баницата на парчета с помощта на нож и полейте с масло, като се стараете то да попадне в улеите, които сте разрязали.
В купа разбийте трите яйца и млякото. Полейте баницата със сместа и печете около 30-40 минути до златист загар. Поднесете с кисело мляко.
#баница #кайма
Chef Mandja
Любими
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?