Бисквитки с шоколад и бадеми
Продукти :
125 г меко масло
3/4 ч.ч. бяла захар
3/4 ч.ч. кафява захар
ванилена есенция
2 ч.ч. брашно
1/4 ч.ч. смлени, белени бадеми (30 г.)
1 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
2 големи яйца
200 г шоколадови капки (дропс)
Загрейте фурната на 200 градуса с горен и долен нагревател.Разбийте с миксер мекото масло, заедно с двата вида захар и ванилената есенция. Добавете брашното с бакпулвера, солта и смлените бадеми. Разбийте всичко много добре. Едно по едно чукнете яйцата и разбъркайте. На финала добавете шоколадовия дропс и разбъркайте с лъжица. Приберете сместа в хладилник за 10 минути да стегне леко.Покрийте тава с хартия за печене. С помощта на чаена лъжица оформете не големи сладки и ги поставете на разстояние едно от друго. Печете на загрята фурна 10 минути до леко порозовяване.Извадете, оставете да починат 2-3 минутки и прехвърлете върху решетка, за да се охладят.Можете да ги съхранявате в затворена кутия до седмица.
#бисквити #шоколад #бадеми