Печено паприково свинско месо
Продукти:
600 гр. свинско контра филе
2 ч . л. сол
1 ч. л. пушен червен пипер
1 ч. л. розмарин или 1 клонче пресен
1 /2 ч . л. джинджифил
1/2 ч . л.сладък червен пипер
щ. черен пипер
Начин на приготвяне:
Смесвате всички подправки в купичка и оваляйте месото добре от всички страни.Сложете го в купа покрито с фолио и го сложете в хладилник за 12 ч . Ако нямате време може и да пропуснете тази стъпка, пак се получава добре.Вземете голям лист хартия за печене сложете месото в центъра и , завийте като бонбон.Сложете го в подходящ съд за готвене,и го печете в предварително загрята фурна на 150-160 градуса за около 2, 5 ч.
Извадете готово месото от фурната , изчакайте го да се охлади, нарежете го на тънки филийки и гарнирайте с него любимите си палачинки, сандвичи,салати или като мезе.
#свинско #паприково