Бърз лимецов хляб без месене
Продукти
500гр. брашно лимецово( става и със пълнозърнесто)
1ч.л. сол
1ч.л.сода
2с.л. оцет
400мл. вода
Може да поръсите и семена отгоре В купата сипвам брашното слагам сол по края, в средата слагам содата, заливам я с оцета и изчаквам няколко секунди да кипне. Добавям водата и разбърквам с дървена лъжица докато стане лепкава хомогенна смес. Изсипвам в намазнена тава. Пече се на 200°С в загрята фурна за около 30-35 Мин. Вади се веднага от формата. Изпробван е и със сушени домати и риган , става уникално вкусно.Препоръчвам да го опитате още топъл, с масълце, чубричка, сиренце. Дръжте го поне 4 часа извън плик, защото може да задържи влага. Остава мекичък няколко дни след това.Докато е топъл в с хрупкава коричка
Бон апети
#хляб #лимец
Идеята е взета от Flor2inspire