Бързи и лесни джинджифилови меденки
Продукти:
200 г пълнозърнесто брашно
115 gг топено масло
50 г кафява захар
110 г мед
½ ч.л. канела
½ ч.л. джинджифил на прах
¼ ч.л. индийско орехче
1 ч.л. есенция ром
1 яйце
½ ч.л. бакпулвер
Приготвяне:
В купа смесете брашното и бакпулвера. Леко разбъркайте и ги оставете настрана.
В малка тенджерка на среден огън загрейте меда, захарта и маслото. Разбърквайте, докато маслото се разтопи и сместа стане хомогенна. Отстранете тенджерката от котлона и прехвърлете сместа в голяма купа за разбиване. Добавете канелата, джинджифила, индийското орехче и есенцията ром и разбъркайте. Прибавете яйцето и бъркайте за 20-30 секунди, докато се смеси с останалите продукти. Постепенно добавете сместа с брашното, като разбърквате леко с дървена лъжица, докато се образува меко тесто.
Покрийте тестото с фолио за свежо съхранение и го оставете в хладилника за 1 час.
Загрейте фурната до 180 градуса С. Покрийте две големи тави с хартия за печене.
Разточете охладеното тесто между два листа хартия за печене. С формички изрежете различни сладки и ги наредете в тавите.
Печете за 10 минути или докато ръбовете на сладките започнат да покафеняват. Извадете ги от фурната и оставете да се охладят върху тавата за 5 минути. Прехвърлете ги върху метална решетка, за да се охладят напълно.Можете да ги поръсите с пудра захар, кокосови стърготини или да ги потопите в шоколад
Съхранявайте сладките в плътно затворен контейнер за 2-3 седмици.
Източник : https://daniscookings.com/bg/2....017/12/22/honey-ging
#меденки #джинджифил